Džamija

Identifikovani počinioci incidenta kod džamije u Janji tokom proslave Božića

BIJELJINA - Policija Policijske stanice Janja identifikovala je osobu koja je upravljala vozilom 6. januara 2021. godine, kada je oko sedam sati prijavljeno je da je iz kolone vozila u neposrednoj blizini džamije pucano u vazduh iz nepoznatog oružja, a radi se o M.Z.

Džamija izgrađena bez ijednog eksera odolijeva zubu vremena

BUŽIM - Drvena džamija u Bužimu jedan je od rijetkih preostalih vjerskih objekata u Bosni i Hercegovini koji je u potpunosti izgrađen od drveta, a ono što je specifično za ovaj objekat jeste da prilikom njene gradnje nije upotrijebljen niti jedan ekser ili neki drugi komad željeza.

Ukradeni prilozi iz džamije

DOBOJ - Policiji u Doboju prijavljena je krađi dobrovoljnih priloga iz džamije u dobojskom naselju Bukovačke Čivčije.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u džamiji

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački napad na džamiju u provinciji Kunduz na sjeveroistoku Avganistana.

Eksplozija u džamiji u Avganistanu, najmanje 100 mrtvih i povrijeđenih

KABUL - Najmanje 100 osoba je poginulo i povrijeđeno u današnjoj snažnoj eksploziji u džamiji u gradu Kunduzu u Avganistanu, saopštila je lokalna policija.

Sukob izraelske policije i vjernika u džamiji Al Aksa

JERUSALIM - Palestinski vjernici sukobili su se danas s izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP.

Napad nožem u džamiji u Albaniji

TIRANA - Albanac Rudolf Nikolji nožem je danas ranio pet osoba u džamiji u Tirani, saopštila je policija.

Jusuf Nurkić objavom naljutio pratioce

Košarkaš Jusuf Nurkić izazvao je brojne reakcije objavom na svom Twtter nalogu.

Krampom razvalili vrata džamije u Počitelju i ukrali novac iz kase

Nepoznata osoba ili više njih sinoć su u kasnim satima obili Šišman Ibrahim-pašinu džamiju u Počitelju iz koje su ukrali novac koji se nalazio u kasi.

Obnavljaju džamiju u trebinjskom selu Kotezi

TREBINJE- Jedna od najstarijih džamija u istočnoj Hercegovini, u trebinjskom selu Kotezi, koju po njenom graditelju nazivaju džamijom Muje Kotezlije, sagrađena prije 500 godina, obnavlja se zahvaljujući dobročinstvu jedne bošnjačke porodice koja želi ostati anonimna.

Najčitanije