Džamija

Aja Sofija ponovo postaje džamija?

ISTANBUL - Aja Sofija, nekada najveća hrišćanska crkva, danas muzej, opet će postati džamija.

Na džamiji u Zagrebu uvredljivi grafiti na račun Alije i Bakira Izetbegovića

ZAGREB – Na Zagrebačkoj džamiji jutros su osvanuli uvredljivi grafiti na račun prvog predsjednika SDA i RBiH Alije Izetbegovića te njegovog sina Bakira Izetbegovića, aktuelnog lidera SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

U BiH zatvorene džamije za sve molitve

SARAJEVO - Islamska zajednica BiH pozvala je muslimane da u skladu sa mjerama preduzetim za zaustavljanje širena korona virusa u svojim kućama obavljaju molitve, uključujući i onu najveću petkom.

Pucnjava u džamiji u Parizu

PARIZ - Najmanje jedna osoba je teško povrijeđena kada je naoružani muškarac sa kacigom na glavi otvorio vatru u dvorištu džamije u Parizu, javila je francuska televizija BFM.

Novozelandska policija pojačala patrole oko dvije džamije

VELINGTON - Novozelandska policija u srijedu je pojačala prisustvo u blizini dvije džamije uoči prve godišnjice od pucnjave u kojoj je ubijena 51 osoba.

Njemačka krajnje desna grupa "planirala napade na džamije"

BERLIN - Pripadnici krajnje desičarske grupe uhapšeni u Njemačkoj planirali su napade na džamije, političare i azilante, javljaju lokalni mediji.

Dojava o bombi u džamiji u Njemačkoj

KELN - U njemačkom gradu Ahenu, u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, elektronskim putem poslata je dojava o bombi u džamiji.

Kako je četvorogodišnji dječak pomogao da se uhvati pljačkaš u Sarajevu?

SARAJEVO - Mještani Miševića u sarajevskoj opštini Hadžići, juče su uhvatili muškarca koji je pokušao da opljačkati džamiju.

Otvorena prva džamija u Sloveniji

LJUBLJANA - U Ljubljani je otvoren prvi Islamski kulturni centar s džamijom u Sloveniji, a objekat se prostire na površini od oko 13.000 kvadratnih metara.

Uređenje džamije u Sanskom Mostu finansira anonimni donator

SANSKI MOST - Prije nekoliko dana započeli su radovi na uređenju unutrašnjosti Hanzibegove džamije, centralne gradske džamije u Sanskom Mostu, a finansira ih anonimni donator.

Najčitanije