Džamija

Sukob izraelske policije i vjernika u džamiji Al Aksa

JERUSALIM - Palestinski vjernici sukobili su se danas s izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP.

Napad nožem u džamiji u Albaniji

TIRANA - Albanac Rudolf Nikolji nožem je danas ranio pet osoba u džamiji u Tirani, saopštila je policija.

Jusuf Nurkić objavom naljutio pratioce

Košarkaš Jusuf Nurkić izazvao je brojne reakcije objavom na svom Twtter nalogu.

Krampom razvalili vrata džamije u Počitelju i ukrali novac iz kase

Nepoznata osoba ili više njih sinoć su u kasnim satima obili Šišman Ibrahim-pašinu džamiju u Počitelju iz koje su ukrali novac koji se nalazio u kasi.

Obnavljaju džamiju u trebinjskom selu Kotezi

TREBINJE- Jedna od najstarijih džamija u istočnoj Hercegovini, u trebinjskom selu Kotezi, koju po njenom graditelju nazivaju džamijom Muje Kotezlije, sagrađena prije 500 godina, obnavlja se zahvaljujući dobročinstvu jedne bošnjačke porodice koja želi ostati anonimna.

Ambasador Turske u BiH obišao radove na banjalučkoj Arnaudiji

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koč obišao je radove na banjalučkoj džamiji Arnaudiji, čiju izgradnju finansira Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Razbijen prozor na džamiji u Bijeljini

BIJELJINA - Nepoznato lice ili više njih razbili su prozor na vjerskom objektu Atik džamije i prozor na pomoćnom objektu u ulici Vuka Karadžića u Bijeljini, saopšteno je iz Policijske uprave.

Raste broj poginulih u eksploziji u džamiji, više od 40 povrijeđenih

Raste broj poginulih u eksploziji gasa u džamiji u Bangladešu, gdje je, prema posljednjim podacima, poginulo 17 osoba, a gotovo 40 je povrijeđeno, izjavili su zvaničnici.

Ranio se u dvorištu džamije za vrijeme molitve

SARAJEVO - Tridesetdevetogodišnji muškarac ranio se iz vatrenog oružja u dvorištu džamije u sarajevskom naselju Gladno polje za vrijeme molitve.

Eksplozija gasa u džamiji odnijela 13 života

DAKA - U eksploziji gasa u džamiji u Bangladešu, 13 osoba je izgubilo život, uključujući i jedno dijete, dok je 30 ranjeno.

Najčitanije