Džastin Trudo

Trudo odbacuje mogućnost razmjene uhapšenih

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo danas je odbacio poziv za razmjenu uhapšenog finansijskog direktora kineske kompanije Meng Vanžu za dvojicu Kanađana koji su u zatvoru u Kini, navodeći da bi to bio loš presedan i da bi naškodio Kanadi.

Trudo kleknuo na protestu protiv rasizma u Otavi

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo prisustvovao je u petak protestu protiv rasizma u Otavi tokom kojeg je kleknuo u znak solidarnosti s demonstrantima.

Trudo napravio epsku pauzu od 20 sekundi prije odgovora o Trampu

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo napravio je veliku pauzu kada je odgovarao na pitanje šta misli o rasizmu, hapšenjima i odgovoru američkog predsjednika Donalda Trampa na masovne proteste u SAD, a mediji su tu njegovu pauzu nazvali epskom.

Trudo: Blokade se mogu osvetiti

OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je da je moguće da će se Americi osvetiti blokada izvoza ventilatora kompanije "3M" u Kanadu i Južnu Ameriku.

Kriza podigla rejtinge zapadnih lidera

VAŠINGTON - Prema Galupovim anketama, rejtinzi zapadnih lidera u doba globalne pandemije virusa korona jako su porasli - tako Donald Tramp, Angela Merkel, Emanuel Makron, Boris Džonson i Džastin Trudo bilježe veliki skok popularnosti.

Trudo: Migranti će biti vraćani u Ameriku

OTAVA - Kanada više neće primati migrante koji pokušavaju da pređu granicu sa SAD i vraćaće ih američkim vlastima, rekao je danas kanadski premijer Žastin Trudo.

Supruga kanadskog premijera pozitivna na virus korona

Supruga kanadskog premijera Džastina Trudoa, Sofi, pozitivna je nakon testiranja na virusa korona. Premijer Kanade će se, kako je objavio, izolovati i raditi od kuće.

Komšić u samoizolaciji

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je večeras da se nalazi u samoizolaciji i da će, ukoliko se ukaže potreba, biti testiran na virus korona.

Kanada će porodicama žrtava ukrajinskog aviona isplatiti po 19.200 dolara

OTAVA - Kanada će isplatiti po 19.200 dolara porodicama 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu aviona Ukrainian Airlinesa, kao i porodicama 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi.

Iran pozvao Kanadu da podijeli informacije o padu aviona

TEHERAN - Iran je pozvao Kanadu da s Teheranom podijeli svoje informacije o ukrajinskom avionu nakon što je premijer te zemlje Džastin Trudo kazao da obavještajni podaci Otave ukazuju da je avion pogodila iranska raketa.

Najčitanije