Dženan Memić

Slučaj "Dženan Memić": Produžen pritvor policajcu Bariću

SARAJEVO - Sud BiH produžio je pritvor policajcu Josipu Bariću, koji je uhapšen 22. aprila u okviru istrage za organizovani kriminal u slučaju "Dženan Memić", potvrdio je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Predložen pritvor za Josipa Barića u vezi sa slučajem "Memić"

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Josipa Barića, osumnjičenog u okviru istrage o stradanju mladića Dženana Memića u Sarajevu 2016. godine.

Slučaj "Memić": Uhapšeni policajac predat Tužilaštvu BiH

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Josipa B., koji se dovodi u vezu sa slučajem "Dženan Memić".

Tužilaštvo BiH na ročištu optužilo Mutapa i Dupovca za trgovinu dokazima

SARAJEVO - U Sudu BiH održano je ročište uhapšenima Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu kojima se na teret stavlja organizovani kriminal i trgovina dokazima u slučaju Dženan Memić.

Dupovac i Mutap predati tužiocu

SARAJEVO - U Tužilaštvo BiH jutros su predati bivši načelnik za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Hasan Dupovac, kao i Zijo Mutap, otac bivše djevojke ubijenog mladića Dženana Memića, koji su osumnjičeni da su pomagali počiniocu poslije počinjenog krivičnog djela, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Pretresi u Sarajevu zbog ometanja istrage o ubistvu Dženana Memića

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u toku su pretresi u okviru predmeta u vezi s organizovanim kriminalom i ometanjem istrage stradanja Dženana Memića u februaru 2016. godine, a jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službeno lice u institucijama Kantona Sarajevo.

Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića

SARAJVO - Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Dženan Memić, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo oslobođeni optužbi.

Saobraćajni vještak: Nedovoljno dokaza na mjestu nesreće

SARAJEVO - Mnogo je veća vjerovatnoća da se nije dogodila saobraćajna nesreća u slučaju stradanja Dženana Memića, nego da jeste, navedeno je u nalazu vještačenja, koje je prezentovan danas na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pokrenuta istraga protiv određenih osoba u predmetu "Memić"

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim ssradnicima i tužiocima iz tužilačkog tima koji radi na predmetu Memić, sastala se sa Murizom i Arijanom Memić, kao i pravnim zastupnikom porodice Ifetom Feragetom.

Slučaj "Memić": Stručnjaci iz Banjaluke predvodiće novo vještačenje

SARAJEVO – Prvo ročište ponovljenog suđenja u slučaju "Dženan Memić" održano je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a na njemu je naloženo novo vještačenje saobraćajne nesreće u kojoj je tragično stradao mladi Dženan. Vještačenje će predvoditi tim saobraćajnih stručnjaka iz Banjaluke.

Najčitanije