Dženan Memić

Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni optužbi za smrt Dženana Memića

SARAJVO - Ljubo i Bekrija Seferović, optuženi za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobio Dženan Memić, danas su u Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo oslobođeni optužbi.

Saobraćajni vještak: Nedovoljno dokaza na mjestu nesreće

SARAJEVO - Mnogo je veća vjerovatnoća da se nije dogodila saobraćajna nesreća u slučaju stradanja Dženana Memića, nego da jeste, navedeno je u nalazu vještačenja, koje je prezentovan danas na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Pokrenuta istraga protiv određenih osoba u predmetu "Memić"

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim ssradnicima i tužiocima iz tužilačkog tima koji radi na predmetu Memić, sastala se sa Murizom i Arijanom Memić, kao i pravnim zastupnikom porodice Ifetom Feragetom.

Slučaj "Memić": Stručnjaci iz Banjaluke predvodiće novo vještačenje

SARAJEVO – Prvo ročište ponovljenog suđenja u slučaju "Dženan Memić" održano je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a na njemu je naloženo novo vještačenje saobraćajne nesreće u kojoj je tragično stradao mladi Dženan. Vještačenje će predvoditi tim saobraćajnih stručnjaka iz Banjaluke.

Završen protest u Sarajevu: Ovo je mrlja vladajuće strukture

Nekoliko stotina građana Sarajeva i Banjaluke okupilo se danas na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu na protestu kojim traže pravdu za tragično stradale mladiće Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Novo suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za smrt Dženana Memića

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je prvostepenu presudu Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. godine, kojom su Ljubo Seferović i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je, prema optužnici, teško povrijeđen, a potom preminuo Dženan Memić (21).

Otkazan skup "Pravda za Dženana Memića"

SARAJEVO - Porodica Memić odgodila je proteste grupe "Pravda za Dženana Memića" koji su bili najavljeni za 16. februar u 14 sati ispred Vrhovnog suda u Sarajevu.

Protestna šetnja "Pravda za Dženana" u Sarajevu

SARAJEVO - Protestna šetnja "Pravda za Dženana" okupila je veliki broj građana u Sarajevu koji su šetnjom od Trga djece Sarajeva do Sebilja na Baščaršiji poslali poruke kojima zahtijevaju da se rasvijetli smrt Dženana Memića.

Protiv Dalide Burzić podnesena disciplinska prijava zbog slučaja "Dženan Memić"

SARAJEVO - Kancelarija disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podnijela je danas disciplinsku tužbu protiv Dalide Burzić, glavne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Muriz Memić na skupu u Sarajevu: Očekujemo istragu koja će dovesti do hapšenja ubice

SARAJEVO - Stotine ljudi okupile su se danas na Trgu djece Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na protestu "Pravda za Dženana Memića" kojim traže novu istragu i otkrivanje Dženanovih ubica.

Najčitanije