Dženan Musa

Musa: "Svaka utakmica za mene je finale"

Džanan Musa, jedan od najboljih bh. košarkaša, oporavio se od povrede koju je zadobio tokom kvalifikacijskog susreta za Mundobasket protiv Češke u Sarajevu i spremno dočekuje predsezonske nastupe za Bruklin Netse.

Džanan Musa za "Nezavisne": Čast biti dio NBA lige

Velika čast i zadovoljstvo je biti dio NBA lige. Nakon 18. pika velike su šanse bile da se desi Bruklin, tako je i bilo. Zahvalio bih svim ljudima u BiH koji su bili budni i bili dio mog uspjeha i, naravno, porodici, rekao je za "Nezavisne" bh. košarkaš Džanan Musa, kojem se ispunio san nakon što je na NBA draftu kao 29. pik prve runde izabran od strane Bruklin Netsa.

Džanan Musa: Pripadam NBA ligi

Uprkos tome što bi mu taj 21. juni u Bruklinu mogao promijeniti život, bh. košarkaš Džanan Musa ovogodišnji NBA draft čeka mirno i staloženo.

Predstavljamo Džanana Musu: NBA je njegova sudbina

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Iako je njegova prva ljubav bio fudbal, sudbina je htjela da se na vrijeme okrene košarci. Njegov talenat stručni žiri Izbora sportiste prepoznao je 2014. godine, kada je proglašen za najperspektivnijeg sportistu BiH.

Musa: Rusi se mogu pobijediti, nadam se punoj dvorani

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjom utakmicom protiv Rusije u Sarajevu otvara kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Musa se sprema za NBA draft

Reprezentativac BiH i član Cedevite Džanan Musa promotor je prvog košarkaškog kampa za dječake i djevojčice "Bjelašnica 2017" u organizaciji KK Koš, koji će biti održan od 2. do 14. jula.

Najčitanije