Džihad

Likvidirani teroristi koji su planirali napad u Volgogradu

MOSKVA - Ruska federalna služba bezbjednosti likvidirala je dva člana međunarodne terorističke organizacije Katiba Tauhid val-Džihad, koji su planirali terorističke napade u Volgogradu.

Ubijen komandant Islamskog džihada

GAZA - Izrael je u raketnom napadu danas ubio jednog od komandanata grupe Islamski džihad u pojasu Gaze, a militanti su odgovorili ispaljivanjem raketa na izraelske gradove, uključujući Tel Aviv.

Za džihad u BiH spremno 10.000 mudžahedina

BANJALUKA - Na društvenim mrežama objavljen je video koji slavi "vakat kada će doći rat" i poziva "braću mudžahedine iz Evrope da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad".

Nakon otkrivanja najveće laboratorije za sintetičke droge na Balkanu: Džihad droga stigla u BiH?

SARAJEVO - Bezbjednosne agencije u BiH informisane su o sve češćim zaplijenama sintetičke droge "kaptagon" poznatije pod nazivom džihad droga u zemljama regije, pa ne isključuju bojazan da je ova droga već stigla na ulice BiH, prenosi Blic.

"Džihad" izazvao bezbjednosnu uzbunu u Francuskoj

PARIZ - Belgijska pozorišna grupa, koja izvodi komedije, na turneji u Francuskoj izazvala je pravu bezbjednosnu uzbunu nakon što je uvježbavala tekst u vozu na liniji Pariz-Troa.

250 islamskih boraca vraća se s ratišta na Balkan, predstavljaju li opasnost?

LONDON - Portal The Balkan Insight u nedavnom članku izvještava o mogućim posljedicama povratka islamista iz područja zahvaćenih ratom na Balkan.

Trojac iz BiH osuđen u Austriji: Vodili djecu u džihad

GRAC - Sud u Gracu osudio je četiri osobe, tačnije dva bračna para, na maksimalnu kaznu zatvora jer su svojih osmoro djece, uključujući i dvogodišnjaka, odveli u Siriju kako bi im pokazali džihad, te ih tjerali da gledaju propagandne klipove Islamske države.

Lider Al Kaide pozvao sljedbenike da se spreme za produženi džihad

DAMASK - Lider Al Kaide Ajman el Zavahri pozvao je svoje sljedenike i sve ekstremiste u Siriji da se ujedine i spreme za "produženi džihad“ ili sveti rat.

Džihadista iz Pariza u vrijeme napada bio pijan i drogiran

PARIZ - Zijed Ben Belgasem, koji je ubijen na pariskom aerodromu Orli nakon što je napao pripadnicu vojske, bio je u trenutku napada pod uticajem droge i alkohola.

Najčitanije