Džihadisti

U Austriji trenutno 72 džihadista-povratnika

BEČ - Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije poznato je da se trenutno u zemlji nalazi 72 džihadista-povratnika.

Šta kada pripadnici IS-a u BiH izađu iz zatvora?

BiH nema uslova za adekvatnu resocijalizaciju pa bi se teroristi, i nakon izdržavanja zatvorskih kazni, mogli naći na slobodi sa istim ubjeđenjima koja su ih i odvela u redove Islamske države.

Detalji ročišta borcima Islamske države deportovanim u BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor petorici osumnjičenih boraca Islamske države. Sedam ih je iz Sirije deportovano na Međunarodni aerodrom Sarajevo. U pritvoru su Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Emir Ališić i Milarem Berbić, a na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu - Armen Dželko i Muharem Dunić.

Dodik: Za povratnike sa stranih ratišta nadležne bezbjednosne i pravosudne institucije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je postupanje sa licima koja su sa stranih ratišta vraćena u BiH u nadležnosti bezbjednosnih službi, te tužilačkih i sudskih organa.

Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH

SARAJEVO – Sedam muškaraca, šest žena i 12 djece iz BiH, koji su se nalazili u kampovima u Siriji, stigli su u četvrtak u BiH, saopštili su iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Optužena osmorica bivših džihadista iz Portugala

LISABON - Tužilaštvo u Portugalu saopštilo je danas da će podići optužnicu za terorizam protiv osam lica osumnjičenih da su se u Siriji borila na strani Islamske države.

"Nezavisne" istražile ko su isilovci iz BiH koji do daljeg ostaju u Siriji

"Nezavisne" su istražile ko su isilovci koji će biti deportovani BiH kada za to budu stečeni uslovi.

Amerikanci evakuišu džihadiste u Irak?

DAMASK - Vojska SAD prevezla je više od 600 članova porodica terorista Islamske države iz sirijske pokrajine Hasaka u utočišta u Iraku, javila je sirijska državna novinska agencija Sana

BiH sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista

BiH je sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista u terorističku organizaciju "Islamska država", u odnosu na broj stanovnika, podaci su istraživanja sprovedenog u Kraljevskom koledžu u Londonu.

Lukač: Povratak džihadista neće biti dobar za BiH

BRATUNAC - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas Srni da je poznato da je iz BiH na strana ratišta otišlo najviše džihadista po glavi stanovnika nego iz bilo koje druge evropske zemlje i da njihov povratak sigurno neće biti dobar za BiH.

Najčitanije