Džihadisti

Moskva: Amerikanci obučavaju teroriste u sirijskom izbjegličkom kampu

DAMASK - Američki instruktori obučavaju grupu od oko 30 terorista "Islamske države" u izbjegličkom kampu u sirijskom gradu Hol radi jačanja redova ilegalnih oružanih grupa, izjavio je šef Glavnog štaba za koordinaciju saradnje Rusije i Sirije general Mihail Mizincev.

U Austriji trenutno 72 džihadista-povratnika

BEČ - Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije poznato je da se trenutno u zemlji nalazi 72 džihadista-povratnika.

Šta kada pripadnici IS-a u BiH izađu iz zatvora?

BiH nema uslova za adekvatnu resocijalizaciju pa bi se teroristi, i nakon izdržavanja zatvorskih kazni, mogli naći na slobodi sa istim ubjeđenjima koja su ih i odvela u redove Islamske države.

Detalji ročišta borcima Islamske države deportovanim u BiH

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor petorici osumnjičenih boraca Islamske države. Sedam ih je iz Sirije deportovano na Međunarodni aerodrom Sarajevo. U pritvoru su Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Emir Ališić i Milarem Berbić, a na ispitivanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu - Armen Dželko i Muharem Dunić.

Dodik: Za povratnike sa stranih ratišta nadležne bezbjednosne i pravosudne institucije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je postupanje sa licima koja su sa stranih ratišta vraćena u BiH u nadležnosti bezbjednosnih službi, te tužilačkih i sudskih organa.

Šest žena i 12 djece stiglo sa osumnjičenim teroristima u BiH

SARAJEVO – Sedam muškaraca, šest žena i 12 djece iz BiH, koji su se nalazili u kampovima u Siriji, stigli su u četvrtak u BiH, saopštili su iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Optužena osmorica bivših džihadista iz Portugala

LISABON - Tužilaštvo u Portugalu saopštilo je danas da će podići optužnicu za terorizam protiv osam lica osumnjičenih da su se u Siriji borila na strani Islamske države.

"Nezavisne" istražile ko su isilovci iz BiH koji do daljeg ostaju u Siriji

"Nezavisne" su istražile ko su isilovci koji će biti deportovani BiH kada za to budu stečeni uslovi.

Amerikanci evakuišu džihadiste u Irak?

DAMASK - Vojska SAD prevezla je više od 600 članova porodica terorista Islamske države iz sirijske pokrajine Hasaka u utočišta u Iraku, javila je sirijska državna novinska agencija Sana

BiH sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista

BiH je sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista u terorističku organizaciju "Islamska država", u odnosu na broj stanovnika, podaci su istraživanja sprovedenog u Kraljevskom koledžu u Londonu.

Najčitanije