Džihadisti

BiH sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista

BiH je sedma u svijetu po broju odlazaka džihadista u terorističku organizaciju "Islamska država", u odnosu na broj stanovnika, podaci su istraživanja sprovedenog u Kraljevskom koledžu u Londonu.

Lukač: Povratak džihadista neće biti dobar za BiH

BRATUNAC - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas Srni da je poznato da je iz BiH na strana ratišta otišlo najviše džihadista po glavi stanovnika nego iz bilo koje druge evropske zemlje i da njihov povratak sigurno neće biti dobar za BiH.

Albanija obustavlja vraćanje džihadista iz Sirije

TIRANA - Albanija je obustavila planove da u zemlju vrati na desetine svojih državljana iz Sirije koji su, kako se sumnja, povezani sa džihadistima.

Osuđen na 13 godina robije zbog regrutovanja džihadista

TOMSK - Vojni sud Dalekog istoka Rusije osudio je muškarca koji je regrutovao mještane ruske Tomske oblasti za Islamsku državu na 13 godina zatvora, saopšteno je iz pres-službe Direkcije Federalne službe bezbjednosti /FSB/ u Tomskoj oblasti.

Lukač: MUP RS nije obaviješten o povratku džihadista u BiH

BEOGRAD - MUP RS nije obaviješteno da postoji namjera da devet bivših pripadnika "Islamske države", koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana bude deportovano iz Sirije u BiH, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

"Kosovo najugroženije bivšim džihadistima"

VAŠINGTON, PRIŠTINA - Zemlje Zapadnog Balkana, posebno kosovska teritorija, najviše je pogođena brojem povratnika sa ratišta u Siriji i Iraku, pokazalo je nedavno istraživanje američkog stručnjaka za bezbjednost Adrijana Štunija, piše Glas Amerike, na albanskom jeziku.

Džihadisti jedu svinjetinu kako bi se bolje prikrili

Islamska država i islamističke grupacije izazvale su, do sada neviđeni, talas džihadističke radikalizacije u Švajcarskoj, a jedna studija posebno ukazuje na problem radikalizacije u zatvorima.

Spriječen napad džihadista u Sevilji

MADRID - Pripadnici jedinice za borbu protiv terorizma spriječili su napad u Sevilji što je dovelo do hapšenja osumnjičenog džihadiste u Maroku, saopštila je danas španska policija.

Borbe traju i deset dana nakon proglašenja pobjede nad ID

DAMASK - Sirijski borci koje podržavaju SAD bore se protiv Islamske države u istočnoj Siriji, deset dana nakon što je proglašena pobjeda nad ekstremistima, izjavio je zvaničnik sirijskih snaga koje predvode kurdski borci.

Čeka se konačan poraz Islamske države: Pogledajte snimak predaje terorista

DAMASK - Da li je Islamska država konačno poražena? Vijesti koje stižu iz Sirije su protivrječne - američki CBS, javlja kako nije potpuno jasno je li Islamska država definitivno poražena u svom posljednjem uporištu, malenoj enklavi u mjestu Baguz na jugoistoku Sirije, okruženoj s tri strane Sirijskim demokratskim snagama (SDF), a s četvrte strane rijekom Eufrat.

Najčitanije