Džo Bajden

Bajden: Sankcije lično Putinu ako napadne Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da je moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Bijela kuća: Nema interesa ni želje predsjednika da pošalje trupe u Ukrajinu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden danas je izjavio da ne namjerava da unilateralno pošalje američke trupe u Ukrajinu, saopštila je Bijela kuća nakon što je Vašington stavio u pripravnost oko 8.500 vojnika zbog nagomilavanja ruske vojske na granici s Ukrajinom.

Bajdenovi lapsusi u 2021: Od Klutina do omnikrona

BEOGRAD - Džozef Bajden (79) početkom prošle godine ušao je u Bijelu kuću kao 46. američki predsjednik, a pored uobičajenih dužnosti na tom mjestu za prvu godinu njegovog mandata vezuje se i nekolko lapsusa i nespretnih ispada.

Ples medicinskih sestara u Bijeloj kući za Džoa i Džil Bajden

U Božićnom specijalu iz Buhele kuće, emisiji koja je na američki televizijski kanal Pi-Bi-Es vraćena pod Bajednovom administracijom, publika je bila u prilici da vidi i plesnu tačku iz Brodvejske predstave koju su u istočnom krilu Buhele kuće, pred predshedničkim parom, izvele medicinske sestre.

Bajden zahvalan Trampu što podržava vakcinaciju

VAŠINGTON - Bijela kuća je zahvalna bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu što je primio treću dozu i promoviše vakcinu protiv kovid-19, saopštila je danas portparolka Džen Psaki.

Bajden: Planiram kandidaturu 2024, posebno ako Tramp bude tu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da zasad samo planira da se kandiduje ponovo na sljedećim izborima 2024. godine, a ako se njegov prethodnik Donald Tramp takođe kandiduje, to samo povećava vjerovatnoću za njegovu novu kandidaturu.

Bajden: Nevakcinisani Amerikanci u opasnosti

​VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden upozorio je nevakcinisane Amerikance da ugrožavaju sebe i svoje najmilije u vrijeme ubrzanog širenja varijante omikron širom SAD.

Bajden upozorio Putina zbog Ukrajine: Rusija će platiti stravičnu cijenu

VILMINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden potvrdio je iz svoje kuće u Vilmingtonu da je upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da će Rusija platiti "stravičnu cijenu" i suočiti se s razornim ekonomskim posljedicama ako napadne Ukrajinu.

Bajdenova savjetnica dala ostavku

VAŠINGTON - Savjetnica predsjednika Džoa Bajdena i šef osoblja u Bijeloj kući, Keti Rasel, napušta svoju funkciju u administraciji.

Kina: Razgovor Putina i Bajdena korak ka stabilizaciji u svijetu

PEKING - Kina smatra razgovore predsjednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, korakom ka poboljšanju odnosa dvije zemlje i stabilizovanju situacije u svijetu, saopštio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

Najčitanije