Džo Bajden

Tramp ponovio da su glasovi u Pensilvaniji namješteni

Američki predsjednik Donald Tramp ponovio je da su izborni rezultati u Pensilvaniji namješteni i da je on pobedio.

Les: Za vrijeme Bajdena nova "EU-goslavija", s Beogradom na čelu

LONDON - Bivši diplomata na Balkanu i profesor na Univerzitetu Kembridž, Timoti Les kaže da bi region zapadnog Balkana za vrijeme mandata predsjednika SAD Džozefa Bajdena mogao da postane novi multietnički entitet sastavljen od "šest država", usko povezan sa EU, na čijem bi čelu bio Beograd.

Bajden još nije razgovarao s Trampom

VAŠINGTON - Izabrani američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao s aktuelnim predsjednikom Donaldom Trampom.

Dačić: Ne očekujem da će Bajden biti Bajden iz 90-ih godina

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ne očekuje "ekstremne promjene" u odnosu SAD prema dijalogu Beograda i Prištine, nakon promjene američke administracije.

Bajdenov izbor za ministra finansija ruši barijeru staru 231 godinu?

VAŠINGTON - Očekuje se da će novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden nominovati Dženet Jelen, bivšu predsjedavajuću savjeta guvernera Federalnih rezervi, na mjesto ministarke finansija i vratiti je na čelo Federalnih rezervi.

Mišel razgovarao sa Bajdenom o obnovi saveza EU i SAD

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel razgovarao je danas telefonom sa Džoom Bajdenom i čestitao mu na izboru za 46. predsjednika SAD, objavljeno je u Briselu.

Rafensberger: Rezultati u Džordžiji nisu zvanično potvrđeni

ATLANTA - Državni sekretar američke države Džordžija Bred Rafensperger izjavio je da ta država još nije zvanično potvrdila rezlultate glasanja na predsjedničkim izborima u SAD.

Poslanici ne mogu poništiti rezultate glasanja u Mičigenu

VAŠINGTON - Poslanici savezne američke države Mičigen ne mogu poništiti rezultate glasanja na predsjedničkim izborima u SAD, izjavio je Bob Bauer, pravni savjetnik izbornog štaba izabranog američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Tramp povlači tužbu u Mičigenu

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trampa povukao je tužbu u vezi sa prebrojavanjem glasova u Mičigenu.

"Bajden nastavlja politiku prema Srbiji koju je naslijedio"

BEOGRAD - Bivši ataše američkog vazduhoplovstva i vršilac dužnosti atašea za odbranu SAD u Srbiji, Džon Kapelo, smatra da će nova američka administracija Džozefa Bajdena nastaviti politiku koju je naslijedila od prethodne administracije prema Beogradu, uz konstataciju da su SAD spremne da unaprijede odbrambenu saradnju na viši nivo sa Srbijom.

Najčitanije