Džoker

Lik Džokera inspirisan nijemim filmom iz 1928. godine

Mnogi fanovi Džokerovog lika i djela nisu svjesni koliko je zapravo šarena istorija najpoznatijeg klovna Gotama. Brojne alternativne, surove i tragične prošlosti zapravo su Džokerova "karakterna crta" i zaštitni znak, koji se savršeno uklapa u divlju haotičnost koju širi unaokolo.

Policija prekinula projekcije filma"Džoker", izvela 19 djece!

Grčka policija prekinula je dvije projekcije filma "Džoker" u Atini, nakon što su predstavnici grčkog Ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju maloljetna djeca.

Reditelj objasnio najjeziviju scenu iz Džokera

I dok se domaći filmski kritičari, režiseri i dramaturzi spore oko umjetničke vrijednosti Džokera, naša publika je, poput svjetske, apsolutno oduševljena filmom.

Film sedmice: Džoker

Uvijek kada se desi situacija u kojoj je neki film proglašen najboljim filmom godine, a prije nego što je uopšte došao pred publiku, dođe do rapidne podjele između onih koji takvo mišljenje dalje podržavaju i naglašavaju i onih koji se takvom mišljenju strahovito odupiru.

Hit godine ruši rekorde, uplašeni ljudi bježe iz kina

Prvog vikenda prikazivanja film "Džoker" podigao je puno prašine, a strani mediji pišu o gledaocima koji su izašli iz kina jer ih je film previše uznemirio. U petak je film samo u Americi zaradio 39,9 miliona dolara, a procjenjuje se da će do kraja vikenda zaraditi 92 miliona dolara.

"Joker": Čista magija

Film "Joker" režisera Toda Filipsa prvi put je, uoči zvanične premijere najavljene za 3. oktobar, prikazan 31. avgusta na filmskom festivalu u Veneciji, a od tada su se slegli utisci kritičara koji poručuju: "Film je čista magija!"

Hoakin Finiks: Nisam želio da Džokera definišu kao poremećenog

Hoakin Finiks, čiji je novi film "Džoker" doživeo ovacije na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i već se pominje kao dobitnik neke od festivalskih nagrada, tvrdi da je želio da stvori lik koji bi bio neprepoznatljiv, prenio je filmski časopis Varajeti.

Hoakin Finiks je novi "Džoker"

Holivudski glumac Hoakin Finiks tumačiće ulogu Džokera u novom filmu smještenom DC univerzum, za koji se navodi da će biti mnogo mračniji nego njegovi prethodnici.

Najčitanije