Džoker

Autorka muzike za "Džokera" prva žena kandidat za Oskara u kategoriji

Islandska kompozitorka Hildur Gudnadotir, prva žena koja je samostalno komponovala muziku za film i za to dobila "Zlatni globus", ušla je u najuži izbor za Oskara u toj kategoriji.

"Džoker" prvi favorit za "Oskara"

Kladionice, ali i filmski kritičari, najveće šanse za osvajanje "Oskara" daju filmu "Džoker", a i glavnom glumcu tog filma Hoakinu Feniksu smiješi se nagrada Američke filmske akademije.

Džokeru 11 nominacija za Oskara, na spisku i film s Balkana

Akademija za filmsku nauku i umetnost objavila je spisak kandidata za Oskara koji se ove godine dodjeljuje 92. put, a filmu "Džoker" pripalo je najviše, 11 nominacija, uključujući i onu za najbolji film.

Lik Džokera inspirisan nijemim filmom iz 1928. godine

Mnogi fanovi Džokerovog lika i djela nisu svjesni koliko je zapravo šarena istorija najpoznatijeg klovna Gotama. Brojne alternativne, surove i tragične prošlosti zapravo su Džokerova "karakterna crta" i zaštitni znak, koji se savršeno uklapa u divlju haotičnost koju širi unaokolo.

Policija prekinula projekcije filma"Džoker", izvela 19 djece!

Grčka policija prekinula je dvije projekcije filma "Džoker" u Atini, nakon što su predstavnici grčkog Ministarstva kulture dobili informaciju da film gledaju maloljetna djeca.

Reditelj objasnio najjeziviju scenu iz Džokera

I dok se domaći filmski kritičari, režiseri i dramaturzi spore oko umjetničke vrijednosti Džokera, naša publika je, poput svjetske, apsolutno oduševljena filmom.

Film sedmice: Džoker

Uvijek kada se desi situacija u kojoj je neki film proglašen najboljim filmom godine, a prije nego što je uopšte došao pred publiku, dođe do rapidne podjele između onih koji takvo mišljenje dalje podržavaju i naglašavaju i onih koji se takvom mišljenju strahovito odupiru.

Hit godine ruši rekorde, uplašeni ljudi bježe iz kina

Prvog vikenda prikazivanja film "Džoker" podigao je puno prašine, a strani mediji pišu o gledaocima koji su izašli iz kina jer ih je film previše uznemirio. U petak je film samo u Americi zaradio 39,9 miliona dolara, a procjenjuje se da će do kraja vikenda zaraditi 92 miliona dolara.

"Joker": Čista magija

Film "Joker" režisera Toda Filipsa prvi put je, uoči zvanične premijere najavljene za 3. oktobar, prikazan 31. avgusta na filmskom festivalu u Veneciji, a od tada su se slegli utisci kritičara koji poručuju: "Film je čista magija!"

Hoakin Finiks: Nisam želio da Džokera definišu kao poremećenog

Hoakin Finiks, čiji je novi film "Džoker" doživeo ovacije na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji i već se pominje kao dobitnik neke od festivalskih nagrada, tvrdi da je želio da stvori lik koji bi bio neprepoznatljiv, prenio je filmski časopis Varajeti.

Najčitanije