Džon Bolton

Bolton odbio dobrovoljni razgovor u istrazi protiv Trampa

VAŠINGTON - Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton ne pristaje na dobrovoljni razgovor u istrazi o opozivu predsjednika Donalda Trampa i neće se pojaviti pred Predstavničkim domom Kongresa bez sudskog poziva.

Tramp otkrio zašto je smijenio Boltona: Prešao je sve granice

Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio da je ideja njegovog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona da sa Sjevernom Korejom radi po libijskom modelu bila pogrešna, kao i da su njegovi pristupi u oblasti spoljne politike često bili previše žestoki.

Šta znači smjena Boltona za zapadni Balkan

VAŠINGTON, BANJALUKA - Džon Bolton, savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD i autor ideje o razmjeni teritorija između Srbije i Kosova, više se ne nalazi na toj funkciji.

Bolton: Ja sam podnio ostavku

VAŠINGTON - Odlazeći američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton izjavio je danas da je on u ponedeljak veče ponudio ostavku američkom predsjedniku Donaldu Trampu, na šta mu je ovaj predložio da razgovaraju sutra.

Tramp otpustio Boltona

Američki predsjednik Donald Tramp otpustio je savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona.

Bolton poslao upozorenje Moskvi zbog vojske u Venecueli

VAŠINGTON - Američki savjetnik za državnu bezbjednost Džon Bolton uputio je upozorenje Rusiji zbog prisustva ruske vojske u Venecueli.

Bolton: Želimo što širu koaliciju za smjenu Madura

VAŠINGTON - Savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Džon Bolton rekao je da SAD žele da formiraju što je moguće širu koaliciju za svrgavanje sa vlasti predsjednika Venecuele Nikolasa Madura.

Trampova administracija ima novu metu: "Ortegini dani su odbrojani"

VAŠINGTON - Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton spreman je da svoj višedecenijski sukob sa predsjednikom Nikaragve Danijelom Ortegom riješi njegovim odlaskom sa vlasti, javlja RT.

Bolton: Razmotrili bi ukidanje sankcija oficirima Venecuele

VAŠINGTON - SAD bi razmotrile ukidanje sankcija uvedenih visokim oficirima Vojske Venecuele ukoliko priznaju vladu samoproglašenog predsjednika Huana Guaida, izjavio je sinoć američki saveznik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

Bolton slučajno otkrio plan Amerike: "5.000 vojnika u Kolumbiju"

VAŠINGTON - U bilježnici koju je američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost držao u ruci tokom konferencije posvećene Venecueli, stajalo i "5.000 vojnika u Kolumbiju".

Najčitanije