Džon Kenedi

Šta je u tajnim dokumentima o ubistvu Kenedija

Donald Tramp ih je počeo objavljivati, a njegov nasljednik u Bijeloj kući Džozef Bajden u srijedu nastavio.

Bajden odgađa skidanje tajnosti s arhiva o ubistvu Kenedija

Uklanjanje oznake tajnosti s tajnih arhiva o atentatu na bivšega američkog predsjednika Džona F. Kenedija 1963. u Dalasu odgodiće se za godinu dana, objavio je američki predsjednik Džo Bajden.

Najpoznatiji roze komplet sakriven od očiju javnosti

Zbog uticaja na popularnu kulturu u SAD, ali i u ostatku svijeta, atentat na Džona Kenedija se smatra jednim od najdramatičnijih i najšokantnijih događaja u 20. vijeku, odnosno jednim od najpoznatijih atentata u istoriji uopšte.

Preminula sestra Džona Kenedija

NJUJORK - Džin Kenedi Smit, posljednja živa sestra bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija preminula je u 92. godini, potvrdila je njena ćerka.

Kćerka princeze Jelisavete: Majka mi je rekla da mi je Kenedi otac

Krajem prošle godine Kristina Oksenberg, kćerka princeze Jelisavete Karađorđević, rođaka britanske kraljevske porodice i sestra holivudske glumice Katarine Oksenberg, šokirala je sve objavljivanjem pikantnih detalja iz života svojih roditelja i porodice.

Kenedijeva stolica za ljuljanje prodata na aukciji

Lični predmeti bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija ponuđeni su na aukciji u državi Masačusec a među njima su se našli i njegova stolica za ljuljanje kao i 15 olovaka i naliv pera.

Kako je Kuba odbila Kenedija?

Prije 58 godina bio je to vrlo ozbiljan novac. Sa 13 miliona dolara moglo se, recimo, sasvim ozbiljno krenuti u planiranje invazije na neku zemlju i potom izazivanje tamošnje kontrarevolucije.

Zašto je Tito naložio bezbjednjacima da istraže atentat na Kenedija?

Dan žalosti, otkazane fudbalske utakmice i pozorišne predstave - tako je izgledala Jugoslavija na dan poslije ubistva Džona Kenedija 1963. u Dalasu.

Kako je krojač slučajno snimio trenutak ubistva Kenedija? (UZNEMIRUJUĆE)

Mnogo ljudi čulo je za Zapruderov film, jedini snimak atentata na američkog predsjednika Džona Kenedija. Točno 486 sličica filma nastalo je sunčanog dana novembra 1963. godine u Dalasu. Iza kamere je stajao krojač Abraham Zapruder i tih 26 sekundi filma zabilježilo je jedan od najgorih zločina.

Objavljeni novi dokumenti o ubistvu Kenedija

VAŠINGTON - Nacionalni arhivi SAD objavio je 10.744 dokumenata Federalnog istražnog biroa (FBI), od kojih neka nikada ranije nisu objelodanjena, u vezi sa ubivstom bivšeg predsjednika te zemlje Džona F. Kenedija 1963. godine.

Najčitanije