Džonatan Mur

Sputnjik: Tri kandidata za nasljednika Jia, među njima Džonatan Mur

VAŠINGTON - Američki predsjednik ima tri opcije o kojima razmišlja da zamijene Brajana Hojt Jija na funkciji koju je obavljao na Balkanu, a među njima su dva bivša američka ambasadora, sa Kosova i iz Bosne i Hercegovine, dok je treći lični Trampov favorit.

Brus Berton novi šef Misije OEBS-a u BiH

SARAJEVO – Brus Barton od 3. septembra bit će novi šef Misije OSCE-a u BiH. On je do sada obavljao funkciju prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH i supervizora za Brčko Distrikt.

Čović sa Murom: Predstoji dug put do unutrašnje stabilizacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur ocijenili su danas u Sarajevu da za BiH predstoji dug put ka unutrašnjoj stabilizaciji, demokratizaciji i izgradnji pravičnog društva, zasnovanog na ravnopravnosti, te ostalim vrijednostima koje baštini OEBS, a na kojim je neophodno istrajati.

Ivanić zahvalio Muru za izbalansiran pristup

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zahvalio je danas šefu Misije OEBS-a u BiH DŽonatanu Muru za izbalansiran pristup unutrašnjim pitanjima u BiH tokom njegovog mandata, a posebno je naglasio zahvalnost u vezi sa brigom o povratnicima.

Mur u oproštajnoj posjeti Izetbegoviću: Nastaviti podršku integracijama

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izrazili su nadu da će Misija OEBS-a u saradnji sa domaćim političarima nastaviti da pruža podršku BiH na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.

Jusko i Mur o slobodi medija

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko primio je u oproštajnu posjetu šefa Misije OEBS u BiH Džonatana Mura sa kojim je razgovarao o transportu, digitalizaciji i daljoj saradnji kada je riječ o slobodi medija.

Mur: Bošnjaci, Srbi i Hrvati koji žive zajedno - moji heroji

SARAJEVO - Odlazeći šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je da su ljudska prava svuda u svijetu, pa tako i u BiH, pod prijetnjom, ali i da su Bošnjaci, Srbi I Hrvati koji u BiH žive zajedno i imaju istu tešku sudbinu njegovi "heroji i inspiracija".

Džonatan Mur za "Nezavisne": Provokativna retorika je u modi

BANJALUKA - Jedan od problema Dejtona je činjenica da nijednog političara u BiH ne biraju svi građani, tvrdi Džonatan Mur, odlazeći šef Misije OEBS-a u BiH.

Mur: Zašto vlast BiH nije obezbijedila Srebrenici sredstva koja su obećana

SREBRENICA - Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur rekao je danas da je u Srebrenici pozitivna i optimistična atmosfera i da očekuje da će biti i dobri rezultati rada načelnika opštine Mladena Grujičića.

Mur: Kopanja mi mnogo nedostaje, bio je hrabar novinar

BANJALUKA - Navršila se godina dana od iznenadne, prerane smrti Željka Kopanje, a ne prestaje tuga koju osjećaju njegova porodica, prijatelji i saradnici, te novinari "Nezavisnih novina", "Glasa Srpske", Nes radija i Nes Castre, ali i cijela novinarska zajednica u BiH.

Najčitanije