Džulijan Asanž

Ekvador: Britanci dali garancije, Asanž može da ide

KITO - Predsjednik Ekvadora Lenin Moreno izjavio je danas da je Velika Britanija pružila dovoljno garancija da osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž neće biti izručen nekoj zemlji gdje bi mu prijetila smrtna kazna.

Ekvador zaprijetio da bi mogao ukinuti azilantski status Asanžu

KUITO - Ekvador bi mogao ukinuti azilantski status koji je odobrio osnivaču WikiLeaksa Džulianu Asanžu ukoliko on ne ispoštuje nova pravila po pitanju njegovog boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopštio je visoki ekvadorski zvaničnik.

Asanž: Ekvador hoće da me izruči Americi

KITO - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž rekao je danas da Ekvador želi da okonča njegov azil u Ambasadi te zemlje u Londonu i da ga izruči američkim vlastima.

Propao plan o slanju Asanža u Rusiju

LONDON - Dokumenti Vlade Ekvadora pokazuju da je postojao pokušaj prebacivanja osnivača "Vikiliksa" DŽulijana Asanža u Moskvu iz Ambasade ove zemlje u Londonu u svojstvu ekvadorskog diplomate.

Asanž ostaje u ambasadi Ekvadora u Londonu

LONDON - Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž i dalje boravi u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se kao izbjeglica nalazi od 2012. iako je odbacio taj status.

"Rusi htjeli da pomognu Asanžu da pobjegne"

MOSKVA - Ruske diplomate sastale su se nekoliko puta sa ljudima bliskim Džulijanu Asanžu, kako bi mu pomogli da pobjegne iz Velike Britanije.

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž razmatra ponudu da se pojavi pred Obavještajnim komitetom američkog Senata, gdje bi govorio o navodnoj umiješanosti Rusije u američke izbore 2016. godine, izjavila je danas njegov advokat Dženifer Robinson.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Anderson: Klintonovi su krivi što Asanža mrze

Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž je u smrtnoj opasnosti, potpuno je izolovan od svijeta u zgradi Ambasade Ekvadora u Londonu, rekla je glumica Pamela Anderson.

Najčitanije