Džulijan Asanž

Asanž, Snouden i Meningova nominovani za Nobela

DABLIN - Irski aktivista i dobitnik Nobelove nagrade za mir 1976. godine Marid Korigan Megvajer nominovala je za tu nagradu za 2021. osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža i zviždače Edvarda Snoudena i Čelsi Mening, objavio je list "Ajriš tajms".

Sud u Londonu donosi odluku o izručenju Asanža

LONDON - Sud u Londonu danas će objaviti odluku o tome da li osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž može biti izručen iz Britanije u SAD.

Pamela Anderson traži od Trampa da pomiluje Asanža

Pamela Anderson poziva predsjednika Trampa da pomiluje Džulijana Asanža, osnivača veb-stranice "Vikiliks" koji je optužen za zavjeru u pokušaju da pristupi povjerljivom računaru vlade SAD sa bivšom vojnom obavještajnom analitičarkom Čelsi Mening 2010. godine.

Sud u Londonu u januaru odlučuje o izručenju Asanža

Sud u Londonu će početkom naredne godine objaviti odluku o tome da li će osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž biti isporučen u SAD, gdje bi trebalo da se suoči sa optužbama, među kojima su i one za špijunažu.

"Asanž razmišljao da se ubije, iznova i iznova gledao snimak Praljka"

Doktorka Sondra Krozbi, koja je osnivača "Vikiliksa" Džulijana Asanža obilazila u ekvadorskoj ambasadi, ispričala je sudu da je on imao misli o suicidu.

SAD proširile otpužnicu protiv Asanža, odbrana iznenađena

LONDON - Advokat Džulijana Asanža je izjavio da je iznenađen činjenicom da su vlasti Sjedinjenih Država prošle nedjelje izdale novu proširenu optužnicu protiv osnivača Vikiliksa, prenio je Rojters.

Asanž možda zatraži azil u Franuskoj

PARIZ - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž, koji se iz zatvora u Britaniji bori protiv izručenja Americi, mogao bi da zatraži azil u Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Erik Dipon-Moreti.

Popravlja se zdravlje Džulijana Asanža

LONDON - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž više nije u samici u zatvoru u Londonu i njegovo zdravstveno stanje se popravlja, rekao je danas novinarima njegov kolega i portparol Kristin Hrafnson.

Savjet Evrope traži od Velike Britanije da odmah oslobodi Asanža

Izručenje osnivača Wikileaksa Džulijana Asanža u SAD mora biti zabranjeno i britanske vlasti ga moraju smjesta osloboditi, saopštila je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope.

Kusturica: U Srbiji nema vijesti o Asanžu koji umire

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da nije zadovoljan zbog toga što u Srbiji nema vijesti o osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji je otkrio mnoge tajne podatke, a koji sada umire.

Najčitanije