Džulijan Asanž

Nakon hapšenja Asanža hakeri napali Ekvador 40 miliona puta

Zamjenik ministra za informacione i komunikacione tehnologije Ekvadora Patrisio Real saopštio je da je došlo do 40 miliona sajber-napada čije mete su bili sajtovi državnih ustanova te zemlje, nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, javlja AFP.

Od hapšenja Asanža udvostručen broj hakerskih napada u Ekvadoru

Broj pokušaja hakerskih upada u sisteme ekvadorskih državnih institucija udvostručen je od prošle sedmice kada je ukinut azil osnivaču WikiLeaksa Džulijanu Asanžu, izjavio je danas zamjenik ministra za telekomunikacije Ekvadora Patrisio Real.

Objavljen snimak: Šta je Asanž radio u Ekvadorskoj ambasadi?

Na snimcima koji su nastali u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj je Džulijan Asanž proveo posljednjih sedam godina, vidi se kako osnivač Vikiliksa vozi skejtbord.

Otkrivena sudbina Asanžovog mačka

Mačak Kastro osnivača organizacije Vikiliks Džulijana Asanža se nalazi na bezbjednom mjestu, napisala je na Twitteru ta organizacija.

Asanžov otac traži od australijske vlasti da vrati Džulijana u domovinu

Otac osnivača Vikilikssa Džulijana Asanža, pozvao je australijsku vladu da pomogne njegovom sinu i predložio da ga vrate u domovinu.

Asanž zatvoren u britanskom "Gvantanamu"

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanža je zatvoren u britanskoj verziji američkog zatvora za teroriste "Gvantanamo", piše "Blumberg".

Britanski poslanici traže da se Asanž izruči Švedskoj, a ne Americi

LONDON - Više od 70 britanskih poslanika potpisalo je peticiju kojom apeluje na ministra unutrašnjih poslova Sadžida Džavida i ministra unutrašnjih poslova u sjenci Dajan Abot da Džulijana Asanža izruče Švedskoj, ukoliko to ova zemlja zatraži, a ne SAD.

Oglasila se i Asanžova majka: Uskratili su mu medicinsku njegu

Kristin Asanž, majka osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, zamolila je danas britanske vlasti da budu nježni prema njenom sinu, koji je u zatvoru u Londonu.

Anonimusi prijete osvetom zbog Asanžovog hapšenja

LONDON - Hakeri iz organizacije Anonimus zaprijetili su osvetom britanskim vlastima zbog hapšenja osnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža.

Pariz neće nuditi azil Asanžu

PARIZ - Francuska neće razmatrati mogućnost da osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu ponudi politički azil, ukoliko to on sam ne zatraži, izjavila je danas državni sekretar za evropska pitanja Ameli de Monšelin.

Najčitanije