Džulijan Asanž

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž razmatra ponudu da se pojavi pred Obavještajnim komitetom američkog Senata, gdje bi govorio o navodnoj umiješanosti Rusije u američke izbore 2016. godine, izjavila je danas njegov advokat Dženifer Robinson.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Anderson: Klintonovi su krivi što Asanža mrze

Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž je u smrtnoj opasnosti, potpuno je izolovan od svijeta u zgradi Ambasade Ekvadora u Londonu, rekla je glumica Pamela Anderson.

Asanžu ukinuta internet konekcija

LONDON - Kim Dotkom, bivši vlasnik najveće kompanije za razmjenu fajlova Megaploud (Megaupload), objavio je da je osnivaču "Vikiliksa" DŽulijanu Asanžu prekinuta internet konekcija u Ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj on boravi.

Asanž: Sarkozi je "uklonio" Gadafija?

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž se zapitao da li je bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi odgovoran za smrt “krunskog svjedoka“ Muamera el Gadafija.

Pamela Anderson na meti FBI?

Prijateljstvo glumice Pamele Anderson i Džulijana Asanža, osnivača Wikileaksa, postaje predmet istrage FBI kojem je njihov odnos bizaran, objavili su svjetski mediji.

Ostaje pravni proces protiv Asanža

LONDON - Sud u Velikoj Britaniji odbio je danas zahtjev osnivača "Vikiliksa" DŽulijana Asanža za ukidanje pravnog procesa protiv njega zbog kršenja odredbi uslovne slobode, kada u ušao u Ambasadu Ekvadora 2012. godine.

Asanž primio sumnjiv paket

LONDON - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž primio je paket u Ambasadi Ekvadora u Londonu sa "bijelom praškastom supstancom", potvrdila je britanska policija.

Džulijan Asanž od danas na slobodi?

LONDON - Britanski sud trebalo bi danas popodne da odluči da li će ta zemlja povući nalog za hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža. Prema ocjeni agencije AP, time će biti uklonjena značajna pravna prepreka za njegovo napuštanje ambasade Ekvadora u Londonu.

Najčitanije