Džulijan Asanž

Asanž možda zatraži azil u Franuskoj

PARIZ - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž, koji se iz zatvora u Britaniji bori protiv izručenja Americi, mogao bi da zatraži azil u Francuskoj, izjavio je danas njegov advokat Erik Dipon-Moreti.

Popravlja se zdravlje Džulijana Asanža

LONDON - Osnivač Wikileaksa Džulijan Asanž više nije u samici u zatvoru u Londonu i njegovo zdravstveno stanje se popravlja, rekao je danas novinarima njegov kolega i portparol Kristin Hrafnson.

Savjet Evrope traži od Velike Britanije da odmah oslobodi Asanža

Izručenje osnivača Wikileaksa Džulijana Asanža u SAD mora biti zabranjeno i britanske vlasti ga moraju smjesta osloboditi, saopštila je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope.

Kusturica: U Srbiji nema vijesti o Asanžu koji umire

BEOGRAD - Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da nije zadovoljan zbog toga što u Srbiji nema vijesti o osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji je otkrio mnoge tajne podatke, a koji sada umire.

Asanž: Umirem polako u zatvoru

Džulijan Asanž, osnivač "Vikiliksa" rekao je u telefonskom pozivu iz zatvora svom prijatelju da mu se zdravlje pogoršava.

Ljekari upozoravaju: Asanž bi mogao umrijeti

LONDON - Grupa ljekara poslala je pismo britanskom ministru unutrašnjih poslova Priti Patel u kojem su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog zdravstvenog stanja osnivača WikiLeaksa" Džulijana Asanža.

Švedska odustala od istrage protiv Asanža

Tužilaštvo u Švedskoj odustalo je od istrage protiv suosnivača WikiLeaksa Džulijana Asanža povodom optužbi za silovanje iz 2010. godine.

Švedska prekinula istragu protiv Asanža

STOKHOLM - Švedska neće nastaviti preliminarnu istragu protiv Džulijana Asanža povodom navoda da je počinio seksualni napad, saopštila je danas njegova organizacija "Vikiliks".

Britanija odbila zahtjev Španije da ispita Asanža

MADRID - Velika Britanija zabranila je španskom sudiji Hoze de la Matai da ispituje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u slučaju vlasnika španske kompanije koja je navodno špijunirala Asanža u ambasadi Ekvadora.

Asanž pred sudom u Londonu: Teško se prisjeća imena i godina

LONDON - Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž bio je danas prilično zbunjen kad se pojavio pred sudom u Londonu i mučio se čak da se prisjeti svog imena i svojih godina.

Najčitanije