Džulijan Asanž

Ekvador zaprijetio da bi mogao ukinuti azilantski status Asanžu

KUITO - Ekvador bi mogao ukinuti azilantski status koji je odobrio osnivaču WikiLeaksa Džulianu Asanžu ukoliko on ne ispoštuje nova pravila po pitanju njegovog boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopštio je visoki ekvadorski zvaničnik.

Asanž: Ekvador hoće da me izruči Americi

KITO - Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž rekao je danas da Ekvador želi da okonča njegov azil u Ambasadi te zemlje u Londonu i da ga izruči američkim vlastima.

Propao plan o slanju Asanža u Rusiju

LONDON - Dokumenti Vlade Ekvadora pokazuju da je postojao pokušaj prebacivanja osnivača "Vikiliksa" DŽulijana Asanža u Moskvu iz Ambasade ove zemlje u Londonu u svojstvu ekvadorskog diplomate.

Asanž ostaje u ambasadi Ekvadora u Londonu

LONDON - Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž i dalje boravi u ambasadi Ekvadora u Londonu, gdje se kao izbjeglica nalazi od 2012. iako je odbacio taj status.

"Rusi htjeli da pomognu Asanžu da pobjegne"

MOSKVA - Ruske diplomate sastale su se nekoliko puta sa ljudima bliskim Džulijanu Asanžu, kako bi mu pomogli da pobjegne iz Velike Britanije.

Nestao Asanžov saradnik

OSLO - Lične stvari Holanđanina, saradnika Vikiliksa, koji je misteriozno nestao u Norveškoj prije tri nedjelje pronađene su u jednom fjordu, saopštila norveška policija.

Asanž pred Obavještajnim komitetom o ruskom miješanju u izbore?

LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž razmatra ponudu da se pojavi pred Obavještajnim komitetom američkog Senata, gdje bi govorio o navodnoj umiješanosti Rusije u američke izbore 2016. godine, izjavila je danas njegov advokat Dženifer Robinson.

Ekvador ukida azil osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu?

LONDON - Ekvador je sve bliži povlačenju azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu i izbacivanju iz ekvadorske Ambasade u Londonu u kojem boravi zadnjih šest godina, objavio je u subotu američki istraživački novinar Glen Grinvald.

Anderson: Klintonovi su krivi što Asanža mrze

Osnivač WikiLeaksa Džulijan Asanž je u smrtnoj opasnosti, potpuno je izolovan od svijeta u zgradi Ambasade Ekvadora u Londonu, rekla je glumica Pamela Anderson.

Asanžu ukinuta internet konekcija

LONDON - Kim Dotkom, bivši vlasnik najveće kompanije za razmjenu fajlova Megaploud (Megaupload), objavio je da je osnivaču "Vikiliksa" DŽulijanu Asanžu prekinuta internet konekcija u Ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj on boravi.

Najčitanije