DF

DF: Bh. blok neće uspjeti da blokira NATO put BiH

SARAJEVO - Takozvani Bh.blok ponovo je kroz javne nastupe njihovih funkcionera zauzeo istu političku poziciju koju u pogledu formiranja vlasti zastupa anti-NATO koalicija SNSD – HDZ, saopšila je danas Demokratska fronta.

Reakcije na izjavu o formiranju vlasti: Deklarativni stavovi iz Sarajeva nemaju uticaj na RS

BANJALUKA, SARAJEVO - Zajednička izjava o formiranju vlasti, koju su u petak potpisali lideri SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić, predstavlja deklarativne stavove tih partija koji nemaju uticaja na RS, smatraju predstavnici političkih partija u RS.

SDA pozvala DF i SBB da zajedno formiraju vlast

SARAJEVO - SDA uputila je poziv DF-u i SBB-u da zajedno formiraju vlast na entitetskom i nivou BiH, potvrdio je danas potpredsjednik SDA Safet Softić.

Čampara: DF će dobiti ministarsko mjesto

SARAJEVO - Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će Demokratska fronta u novom sazivu Savjeta ministara dobiti jedno ministarstvo.

Čović: DF-u ministarstvo, ali iz kvote koja pripada Bošnjacima

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako Demokratska fronta (DF), politička stranka na čijem čelu se nalazi Željko Komšić, može dobiti ministarstvo samo iz kvote koja pripada Bošnjacima. Kako kaže, DF ako hoće u vlast sa HDZ-om moraće pristati na izmjene Izbornog zakona BiH.

Formiranje vlasti na nivou BiH i FBiH na čekanju: Principi bacanje prašine u oči narodu

SARAJEVO - Potpisivanje principa djelovanja u budućoj vlasti na nivou BiH, ali i FBiH, prema mišljenju analitičara, je bacanje prašine u oči i borba za što veći kolač u vlasti.

SDA i DF potpisali sporazum o formiranju vlasti

SARAJEVO - Danas je u prostorijama Sekretarijata Demokratske fronte u Sarajevu nakon višednevnih razgovora potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina između Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte.

PDP ćuti, DF-u resori iz bošnjačke kvote

SARAJEVO, BANJALUKA - Slagalica za formiranje vlasti na nivou BiH polako se slaže, a dvije glavne neizvjesnosti su odluka PDP-a da li će prihvatiti ponudu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a, da u okviru srpske kvote preuzme jedno ministarstvo, kao i odluka DF-a da li će uspjeti sa SDA usaglasiti ulazak u kvotu stranaka s centralom u Sarajevu.

SDA i DF već počeli razgovore o formiranju vlasti

SARAJEVO - SDA je započela intenzivne razgovore sa DF-om u vezi s ulaskom u vlast na nivou BiH i FBiH, a na istu temu pregovara i sa SBB-om.

Šta kažu mogući partneri DF-a: HDZ ćuti, SDA pozdravlja

SARAJEVO - Stranke okupljene oko HDZ BiH, odnosno oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) još šute o odluci Demokratske fronte (DF) da uđe u pregovore o formiranju vlasti na federalnom i nivou BiH, dok iz SDA pozdravljaju tu odluku.

Najčitanije