DIPLOMATE

Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas poljskog ambasadora na konsultacije, nakon odluke Varšave da protjera ruske diplomate, javlja ruska agencija RIA.

Prag traži smanjenje broja diplomata od Rusije

PRAG - Češka zahtijeva da Rusija u ambasadi u Pragu smanji broj diplomata kako bi se izjednačio sa brojem zaposlenih u češkoj ambasadi u Moskvi, rekao je danas češki ministar spoljnih poslova Jakub Kulhanek.

Protjerano deset američkih diplomata iz Moskve

MOSKVA - Zamjeniku šefa misije u američkoj ambasadi u Rusiji, Bartu Gormanu, danas je uručena nota u kojoj je deset zaposlenih u ambasadi SAD u Moskvi proglašeno za persone non grata, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pogledajte kako su se ruske diplomate vratile iz Sjeverne Koreje

MOSKVA - Grupa ruskih diplomata i članova njihovih porodica vratili su se juče iz Sjeverne Koreje tako što su dio puta ručno gurali željeznička kolica zbog ograničenja uvedenih zbog kovid-19 u toj zemlji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova u objavi na Facebooku, a prenosi AP.

Ruske diplomate napustile Bugarsku

SOFIJA - Ruske diplomate, koje su proglašene personama non grata u Bugarskoj, napustile su tu zemlju, rekao je portparol ruske Ambasade u Bugarskoj.

Njemačka: Odluka Rusije o protjerivanju diplomata nepravedna

BERLIN - Njemačka je danas ocijenila kao nepravednu odluku Rusije da protjera dvojicu njemačkih diplomata iz Moskve, što je bio odgovor na odluku Berlina prošle sedmice da protjera dvojicu ruskih diplomata.

Rusija protjeruje njemačke diplomate

MOSKVA - Rusija je dvojicu njemačkih diplomata, zaposlenih u ambasadi Njemačke u Moskvi, proglasila personama non grata i odlučila da ih prjotera iz Rusije, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Američke diplomate skinute sa voza, ušli u Rusiju bez dozvole

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini sjevernog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Pompeo: Sve američke diplomate napustile Venecuelu

VAŠINGTON - Sve američke diplomate danas su napustile su Venecuelu, izjavio je državni sekretar SAD Majkl Pompeo.

Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini

VAŠINGTON - Rusija je glavni osumnjičeni u istrazi koju su sprovele američke obavještajne agencije o misterioznom obolijevanju američkog osoblja na Kubi i u Kini, izvijestio je danas NBC News.

Najčitanije