DNK

Šakićev DNK nađen na grani s mjesta zločina

BANJALUKA - Na grani drveta koju je policija izuzela s mjesta zločina pronađen je biološki DNK trag Siniše Šakića (36), optuženog za ubistvo Slaviše Ćuluma (36), a taj trag je vještak biološke struke ocijenio kao "lijep i svjež", što ukazuje da nije star.

Otkriveni ostaci transrodnog starješine iz gvozdenog doba

Ljudski ostaci stari hiljadu godina otkriveni u Finskoj po svemu sudeći pripadaju transrodnom plemenskom lideru iz perioda gvozdenog doba.

Naučnici otkrili misteriozni DNK koji sadrži gene drugih organizama

U jednom dvorištu u Kaliforniji u uzorku blata, otkriven je tajanstveni lanac DNK koji, izgleda, u sebi sadrži gene više različitih organizama iz okruženja. Naučnici su ovaj pronalazak nazvali "Borgovi", prema civilizaciji koja asimiluje druga tehnološki naprednija društva iz američke naučnofantastične serije "Zvezdane staze".

Slučaj "Belivuk", otkriveni DNK uzorci u mašini za mljevenje mesa

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su nakon obavljenih vještačenja pripadnici MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mljevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

Izvučen najstariji DNK iz životinje stare više od milion godina

Naučnici su uspjeli da izvuku genom star milion godina iz zuba mamuta pronađenih hiljadu devetsto sedamdesetih u sibirskom vječnom ledu.

Janković: Fajzerova vakcina ne menja ljudski DNK

BEOGRAD - Polemike u javnosti o navodnom uticaju Fajzerove vakcine na DNK čovjeka nisu ni naučno ni činjenično utemeljene, izjavio je imunolog Srđa Janković.

Novi detalji ubistva Ćuluma: Šakićev DNK pronađen na mjestu likvidacije

BANJALUKA - Tragovi DNK Siniše Šakića (35) zvanog Kinez iz Banjaluke, koji je osumnjičen za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma, pronađen je na mjestu likvidacije.

Oteli ga kao dijete i prodali: Pronašao roditelje nakon 32 godine

Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Jedinstveni koncept Bugatti motora

Šta bi bilo kada bi se moderni automobilski DNK Bugatti brenda prenio na motore? Šta bi bilo kada bi motor, sa svoja dva točka, mogao da probudi u vama istu emociju koju osjećate kada posmatrate Bugatti četvorotočkaše?

Rusi napravili novi test za virus korona

MOSKVA - Ruska kompanija "DNK tehnologija" napravila je novi test za virus korona, prenosi rusko Ministarstvo industrije i trgovine.

Najčitanije