DP RS

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

"Ružno pače" u Dječijem pozorištu RS - komad o ljepoti različitosti

BANJALUKA - Predstava "Ružno pače" autora Hansa Kristijana Andersena u režiji Aleksandre Spasojević biće premijerno izvedena sutra u 19 časova u Dječijem pozorištu RS (DP RS).

NP RS i DP RS zajedno i u teškim vremenima

BANJALUKA - Maja Dodig, direktorica Narodnog pozorišta RS, i Ljiljana Labović Marinković, direktorica Dječijeg pozorišta RS, sastale su se u petak kako bi sagledale okolnosti i rezultate rada nacionalnih teatara u doba pandemije virusa korona.

DP RS objavilo 'online' repertoar za narednu sedmicu

​BANJALUKA - Prema broju pregleda na svim internet platformama Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS), sa zadovoljstvom uviđamo da hiljade roditelja i mališana na ovaj način uspijevaju da korisno i aktivno provedu vrijeme dok su u kući, saopšteno je iz DP RS.

Potvrdili epitet nacionalnog teatra za djecu

BANJALUKA - Iza Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) još je jedna uspješna poslovna godina, čiji rezultati dokazuju da ova pozorišna kuća iz sezone u sezonu brani atribute nacionalnog teatra.

Predstave za djecu pogledalo gotovo 47.000 posjetilaca

BANJALUKA - Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) iza sebe ima veoma uspješnu godinu, u kojoj je ostvarilo pet premijera, osvojilo nekoliko nagrada, zabilježilo brojna gostovanja, od kojih je najznačajniji bio odlazak u Kinu, te obilježilo i pokoji jubilej.

Dječije pozorište RS gostuje u Beogradu

BANJALUKA - U okviru manifestacije "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu" Dječije pozorište RS će danas i sutra u Malom pozorištu "Duško Radović" beogradskoj publici predstaviti svoje dvije predstave - "Pinokio" i "Orlovi rano lete".

"Nismo svi letači" sutra premijerno u DP RS

BANJALUKA - Premijera predstave "Nismo svi letači" po tekstu Marija Ćuluma i Milana Gajića, a u režiji Igora Tešića, biće izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) sutra sa početkom u 19 časova.

"Orlovi rano lete" u DP RS: Oživjeli nestašluci hajdučke družine

BANJALUKA - Dobro poznata ekipa iz hajdučke družine, koja se odmetnula zbog zuluma njihovog učitelja Paprike, iz poznatog romana Branka Ćopića "Orlovi rano lete", oživjela je u ponedjeljak uveče na sceni Dječijeg pozorišta RS.

"Pop Ćira i pop Spira" večeras u DP RS

BANJALUKA - U okviru Dana Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda danas, sutra i prekosutra u Dječijem pozorištu RS banjalučkoj publici svih uzrasta biće predstavljeni odlični komadi.

Najčitanije