DPS

DPS: Temeljni ugovor biće suspendovan odmah nakon izbora nove vlade

PODGORICA - Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića saopštila je da će danas pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, kao i da će potpisani Temeljni ugovor sa SPC biti suspendovan nakon izbora nove izvršne vlasti.

Bečić: Izviniću se cijeloj Crnoj Gori ako URA ne bude sa DPS

PODGORICA - Predsjednik Demokratske Crne Gore i predsjednik parlamenta Crne Gore Aleksa Bečić poručio je funkcionerima Građanskog pokreta URA da je spreman da se u ime partije javno izvini cijeloj Crnoj Gori za sve što su njegove kolege izjavile, kada javno daju obećanje građanima da njihov izbor neće biti formiranje skupštinske većine sa DPS-om.

Spajić: Na Vladi nije bilo riječi o ostavci premijera Krivokapića

PODGORICA - Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić negirao je da je na današnjoj sjednici vlade bilo riječi o ostavci premijera Zdravka Krivokapića.

Krivokapić: Oni koji me optužuju da branim fotelju da vrate mandat

PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je, kako je naveo, one koji ga optužuju da brani fotelju da vrate mandat građanima i provjere legitimitet svoje nove političke platforme na vanrednim parlamentarnim izborima.

Ðukanović: Aktuelna vlada 4. februara postaje prošlost

​PODGORICA - Crnogorski predsjednik i lider opozicionog DPS-a Milo Ðukanović je mišljenja da je izvijesno da će aktuelna vlada Zdravka Krivokapića 4. februara postati prošlost.

DPS izgubio vlast u Mojkovcu:"Istorijska pobjeda"

Mojkovac ima narodnu vlast! Od ponedjeljka ću inicirati razgovore sa tradicionalnim koalicionim partnerima da sastavimo što prije vlast, kazao je nosilac liste koalicije Za budućnost Mojkovca Vesko Deli

DPS: Ulazak DF-a u Vladu - kraj evropskog puta Crne Gore

PODGORICA - Nema nagovještaja da bi Crna Gora skorije mogla da dobije rekonstruisanu vladu, čije formiranje koči GP URA Dritana Abazovića, koji insistira da u novom sastavu treba da budu samo eksperti, ali i da je prije odluke o rekonstrukcije potrebno ocijeniti dosadašnji rad ovog izvršnog organa vlasti.

DPS prekinuo bojkot da bi podržao smjenu Leposavića

PODGORICA - Poslanici najuticajnijeg opozicionog DPS Mila Ðukanovića prekinule su večeras bojkot parlamenta i ušle na sjednicu skupštine u trenutku kada su na devnom redu bili amandmaani na prijedlog rezlucije o zbrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici.

DPS traži da Krivokapić pokaže Temeljni ugovor sa SPC

PODGORICA - Najuticajnija opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) traži od premijera Zdravka Krivokapića da upozna javnost sa sadržinom Temeljnog ugovora države sa SPC da, kako navode, pokaže bar zeru integrteta ili nek podnese ostavku da se više ne bruka.

Ðukanović najavio novu koaliciju

PODGORICA - Predsjednik Milo Ðukanović optužio je politiku nove vlasti da je proizvela nestabilnost u Crnoj Gori jer je, kako kaže, udarila na temeljne vrijednosti savremene države, ali vjeruje da bi u budućnosti moglo doći do nove široke koalicije, kao i da demokratske kapacitete za to prepoznaje u Demokratama i GP URA.

Krivokapić: Ðukanovićev DPS je izgubio izbore u Nikšiću

PODGORICA - Izbori u Nikšiću pokazali su da su demokratski i da su građani odlučili na osnovu slobodne volje, izjavio je premijer Zdravko Krivokapić, koji smatra da je DPS Mila Ðukanovića ostvario loš rezultat.

Ðukanović: Barijera smo da Crna Gora ponovo bude plijen velike Srbije

SARAJEVO - Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović kaže da ga ne iznenađuje retorika političkih protivnika koji, kako tvrdi, u njemu vide posljednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora ponovo bude plijen "velike Srbije".

Mandić: Uspjeli smo da razvlastimo DPS u Nikšiću

NIKŠIĆ - Predsjednik Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je da su na izborima u Nikšiću uspjeli da "razvlaste DPS" i da organizovani kriminal "izbace iz njegove prijestonice", odnosno da Mila Ðukanovića "izbace iz njegove najveće tvrđave Nikšića".

Obrađeno 100 odsto glasova u Nikšiću, evo mandata

NIKŠIĆ - Obrađeno je 100 odsto glasova sa lokalnih izbora u Nikšiću, održanih u nedjelju.

"Ðukanović htio da ode, ali mu nismo dali"

PODGORICA - Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković izjavila je da je aktuelni predsjednik države i predsjedik te partije Milo Ðukanović "htio da ode", ali da mu nisu dali.

Najčitanije