DRagan Lukač

Dodik i Minasi za što skorije formiranje Savjeta ministara BiH

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Italije u BiH Nikola Minasi danas su tokom sastanka u Banjaluci ocijenili da je neophodno što skorije formirati Savjet ministara BiH.

Lukač: Nema slanja ANP-a, nema ni reforme policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da u Brisel neće biti poslat Godišnji nacionalni program za NATO (ANP), koji, prema riječima srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, sadrži dijelove koji podrazumijevaju reformu policije.

Lukač: Budućim penzionerima MUP-a veće penzije

​BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je rekao da je Ministarstvo predložilo Vladi Republike Srpske da se budućim penzionisanim pripadnicima MUP-a penzije obračunavaju po povoljnijim uslovima za njih.

Lukač i Fild o ilegalnim migracijama i bezbjednosnoj situaciji

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fildom i njegovim saradnicima.

Lukač: Na tender za helikoptere mogu se javiti svi koji ispunjavaju uslove

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da se na utvrđeni tender za nabavku tri nova helikoptera za potrebe policije Srpske mogu javiti firme iz svih zemalja koje ispunjavaju uslove.

Lukač: Biće novih hapšenja zbog trgovine drogom

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač naglasio je da će u skorijoj budućnosti biti novih hapšenja kada je riječ o borbi protiv trgovine drogom.

Policija traži pravo prigovora na odluke tužilaštva

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da policiji u praksi treba omogućiti da prigovori na obustavljanje istrage ako su prikupljeni dokazi za dalje procesuiranje.

Lukač sa Bertonom o projekatima sajber bezbjednosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Brusom Bertonom koji je bio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu.

Lukač: MUP-u će narednih dana biti isporučena dva "Despota"

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je predstavljanje oklopnog vozila "despot" na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu veliki uspjeh ne samo za "Tehnički remont Bratunac" (TRB), već i za Republiku Srpsku, te da će u narednih 10-15 dana ovom ministarstvu biti isporučena dva ovakva vozila.

Lukač o ubistvu Krunića: Sarađujemo sa policijom Srbije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je danas rekao da MUP intenzivno sarađuje sa policijom Srbije na istrazi o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Najčitanije