Dalmacija

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma, jer u prvoj polovini jula u sve četiri dalmatinske županije odmara tek nešto više od 200.000 turista, odnosno svaki četvrti krevet je popunjen, piše Jutarnji list.

Oluja zahvatila Dalmaciju, na Pelješcu se stvorila velika pijavica

Oluja je zahvatila Dalmaciju, a hrvatski mediji prenose da je posebno nestabilno vrijeme bilo u srednjoj i južnoj Dalmaciji u kasnim poslijepodnevnim satima.

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam

MAKARSKA - Iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kažu da je odluka o samoizolaciji za putnike iz BiH "posljednji ekser u mrtvački sanduk" turističke sezone. Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i porodična prijateljstva.

Nevrijeme i grad u Dalmaciji, temperatura za pola sata pala za 12 stepeni

ZAGREB - Pojedine dijelove Dalmacije danas je zahvatilo veliko nevrijeme.

U Dalmaciji palo i do 150 litara kiše po metru kvadratnom

SPLIT - Područje Jadrana u Hrvatskoj danas je zahvatilo nevrijeme, a ponegdje je palo više od 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Izbacili ga iz sekte: Sušio ženske gaće, "krio" djevojku od "braće"

Jehovni izopštili su jednog svog člana iz Dalmacije, zbog toga što, kako izopšteni sam navodi, je na štriku sušio ženski veš, a "braću" nije obavijestio da ima djevojku, piše Slobodna Dalmacija.

"Za dom spremni" na spomeniku žrtvama NOB-a u Dalmaciji

DUGI RAT - Ustaški pozdrav "Za dom spremni" i grbovi HOS-a iscrtani su na spomeniku žrtvama NOB-a u mjestu Dugi Rat u Dalmaciji.

Državljanin Srbije u Dalmaciji držao mladića iz BiH kao roba

Državljanin Srbije (44) osumnjičen je da je od početka marta do 23. aprila na području Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana 24-godišnjaka, porijeklom iz BiH, tukao i tjerao da za njega besplatno radi. Osim što ga je tretirao kao roba, vrijeđao ga je na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, prenosi Klix.

Slabiji zemljotres na području južne Dalmacije

Noćas, tri sata iza ponoći, na području južne Dalmacije osjetio se slabiji zemljotres.

Snimak iz Dalmacije u doba virusa korona postao hit

Svi već jedva čekaju da završi izolacija, a ljudi su se počeli dovijati raznim načinima kako popuniti višak vremena. Među njima se našla i ekipa iz Dalmacije koja je smislila kako će na neobičan način spojiti ugodno s korisnim.

Najčitanije