Dalmacija

Olujni vjetar potopio čamce u Dalmaciji

SPLIT - Snažan olujni vetar pogodio je Dalmaciju i izazvao velike talase i visoku plimu, zbog čega su se brojni čamci razbijali o obalu.

Olujno nevrijeme i grad u Dalmaciji

ZAGREB - Olujno nevrijeme praćeno gradom tokom prošle noći zahvatilo je dio Dalmacije od Biograda do Knina.

Podigao se nivo mora, poplavljene rive u dijelovima Dalmacije

ZAGREB - More je poplavilo rive ili priobalna područja u više mjesta u Dalmaciji, a najizraženije izlivanje bilo je u Starom Gradu na Hvaru, u Kaštelanskom zalivu, Trogiru i na putu na Čiovu.

Oluja na Jadranu, splitska Riva potopljena

ZAGREB - U Hrvatskoj je oluja pogodila sjeverni Jadran i kreće se prema srednjem dijelu obale, a u Rovinju je već palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Rekordni talasi i poplave samo su najava onog što slijedi

ZAGREB - Najviši nivo mora izmjeren od 1955. kod Splita, talas rekordne visine kod Dubrovnika, poplave duž cijele hrvatske obale - sve su to samo dijelovi scenarija koji je naznaka onoga što će u godinama i decenijama koje dolaze postajati sve učestalija pojava, pišu hrvatski mediji.

U Dalmaciji pao snijeg

ZAGREB - U posljednja 24 časa u mnogim dijelovima Dalmacije pale su velike količine kiše, a na planinama višim od 1.500 metara padao je snijeg.

Dalmacija: Za 20 godina broj Srba se smanjio za 80 odsto

Zagreb - Broj Srba u Dalmatinskom zaleđu za 20 godina smanjio se za 60.218, odnosno, 82,1 odsto.

Kako je turbo folk osvojio Dalmaciju

Kada je direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzić nedavno preko statusa na Facebooku izrazila nezadovoljstvo jer iz tamošnjeg noćnog kluba "Petar Pan" non-stop trešte narodnjaci i u njemu učestalo gostuju folk zvijezde, te pritom spomenula ime Jelene Karleuše, poznata pjevačica iz Srbije, bez dlake na jeziku, odmah joj je odgovorila na Instagramu.

Italijani sve češće prisvajaju Dalmaciju

RIJEKA - Italijani sve češće prisvajajui Istru i Dalmaciju - jedan od mladića koji su postavili italijansku zastavu na Trsatu javno se predstavio i poručio da je Rijeka dio Italije.

Novo nevrijeme u Dalmaciji, u pojedinim ulicama bujice

SPLIT - Dalmaciju je u toku noći zahvatilo novo nevrijeme koje je uzrokovalo prve značajne količine padavina.

Najčitanije