Dalmacija

Udari vjetra na Jadranu stvarali talase i do šest metara visine

SPLIT - Udari juga jači od 100 kilometra na sat mjestimično su stvarali talase i do šest metra visine, što ugrožava trajektni i katamaranski saobraćaj, rekao je za Hinu Marijan Tadin dežurni metrolog u Pomorskom metodološkom centru Split.

U Dalmaciji najjači udari juga posljednjih godina

ZADAR, SPLIT - Na Hrvatskom primorju danas duva jugo najjači tokom jeseni i čak posljednjih godina.

Oluja zahvatila Dalmaciju

ZAGREB - Olujni oblak zahvatio je zadarski arhipelag i vrlo obilna kiša pala je na Dugom otoku i susjednim ostrvima.

Gromovi izazvali požare u Dalmaciji

ZAGREB - Na četiri mjesta u Dalmaciji gromovi su izazvali požare, dok je u pojedinim krajevima zbog velike kiše došlo do poplava, a na području Makarske padao je i grad, prenose hrvatski mediji.

U Dalmaciji mnogo zaraženih, u Sinju prepuna crkva

SPLIT - Na području Splitsko-dalmatinske županije trenutno su aktivna 252 slučaja zaraze korona virusom, a samo u posljednja 24 sata zabilježena je 31 novozaražena osoba.

Izdata upozorenja za Hrvatsku, Zagoru već pogodila oluja

Najavljena promjena vremena koja bi večeras i sutra trebalo da zahvati gotovo cijelu Hrvatsku već je stigla u Dalmatinsku zagoru.

Hrvatska: Više od polovine novozaraženih u županijama uz more

Više od polovine novozaraženih virusom korona u Hrvatskoj je sa područja Dalmacije, što epidemiolozi dovode u vezu sa turističkom sezonom i noćnim klubovima.

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma

Dalmacija bilježi veliki pad prometa od turizma, jer u prvoj polovini jula u sve četiri dalmatinske županije odmara tek nešto više od 200.000 turista, odnosno svaki četvrti krevet je popunjen, piše Jutarnji list.

Oluja zahvatila Dalmaciju, na Pelješcu se stvorila velika pijavica

Oluja je zahvatila Dalmaciju, a hrvatski mediji prenose da je posebno nestabilno vrijeme bilo u srednjoj i južnoj Dalmaciji u kasnim poslijepodnevnim satima.

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam

MAKARSKA - Iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kažu da je odluka o samoizolaciji za putnike iz BiH "posljednji ekser u mrtvački sanduk" turističke sezone. Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i porodična prijateljstva.

Najčitanije