Damir Arnaut

Damir Arnaut pristupio Našoj stranci

SARAJEVO - Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pristupio je Našoj stranci.

SBB: Zbog izlaska iz stranke Arnautu slijede pravne posljedice

SARAJEVO - Nakon što je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut saopštio da napušta Savez za bolju budućnost (SBB) i da će nastupati kao samostalni poslanik, iz ove stranke je najavljeno da će protiv njega biti preduzete pravne radnje.

Arnaut istupio iz SBB-a

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut obavijestio je danas rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) da istupa iz ove stranke, te da će u parlamentu od sada djelovati kao samostalni poslanik.

"Ako ćete zatvarati zgradu za novinare ovo nije pravi Parlament"

SARAJEVO - Damir Arnaut (SBB) je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH kritikovao činjenicu da novinari ne mogu ući u Parlamentarnu skupštinu BiH ako nema događaja, a u okviru rasprave o izboru sekretara Zajedničke službe Parlamentarne sklupštine BiH.

Damir Arnaut podnio ostavke na funkcije u SBB-u

SARAJEVO - Damir Arnaut, aktuelni poslanik u Parlamentarnoj skupštini Parlamenta BiH, dao je ostavke na funkcije člana Predsjedništva i potpredsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB), prenose federalni mediji.

Arnaut: Čuo sam da postoji mogućnost raspuštanja Doma naroda

Damir Arnaut, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, izjavio je da je čuo da postoji mogućnost da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bude raspušten.

PS Savjeta Evrope usvojila Arnautov nacrt rezolucije o ljudskim pravima

SARAJEVO - Komitet za ljudska prava Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope usvojio je izvještaj i nacrt rezolucije o ljudskim pravima koje je u svojstvu izvjestioca predložio i predstavio poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Damir Arnaut.

Važnija rotacija političara nego vatrogasaca i Hitne

SARAJEVO - Ustavno-pravna komisija Doma naroda BiH oborila je izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja BiH kojima se daje prednost vozilima Hitne pomoći i vatrogasaca nad vozilima pod pratnjom.

Damir Arnaut: Zvizdić kormilar koji će nasukati građane

Savez za bolju budućnost (SBB) ne želi biti opozicija zdravom razumu i interesima građana i podržavati nesposobnog Denisa Zvizdića, kaže Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a, u pisanom intervjuu za "Nezavisne".

Arnaut: Narušen entitetski balans u Komisiji za nadzor nad OBA-om

SARAJEVO - Nakon polusatne rasprave o zahtjevu Kluba SDS-a u Predstanvičkom domu BiH da se s pozicija u Zajedničkoj komisiji za nadzor nad OBA-om smijeni Nikola Špirić, data je pauza do 18 sati na zahtjev Kluba SBB-a.

Najčitanije