Dan RS

Obilježavanje 28 godina od formiranja Vojske RS

BIJELJINA - Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci na današnji dan 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Dan Vojske RS: Boračkim kategorijama obezbijediti što više

TREBINJE - Polaganjem cvijeća na spomeniku i služenjem pomena ispred Spomen-sobe palim borcima proteklog rata Boračka organizacija Trebinja obilježila je 28 godina od osnivanja Vojske Republike Srpske, uz pridržavanje svih propisanih mjera u cilju preventive virusa korona.

Akcija NUB RS: "Uzmi knjigu, pravac kući!"

Pod sloganom "Uzmi knjigu, pravac kući!" Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) će obilježiti 23. april - Svjetski dan knjige i autorskih prava tako što će pojedinačno upakovane knjige biti izložene na pokretnom stalku ispred biblioteke od 10 do 14 časova, a svaki posjetilac će moći da uzme knjigu na poklon.

Obilježen Dan policije Republike Srpske

BANJALUKA - Dan policije Republike Srpske, 4. april, obilježen je danas služenjem parastosa stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u krugu najužeg rukovodstva MUP-a Banjaluci, navodi se iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS

Čubrilović: MUP i policija RS garant mira i bezbjednosti

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u čestitki povodom 4. aprila, Dana policije Srpske, izrazio je ponos što Srpska danas ima jaku, stabilnu, savremenu, profesionalnu i veoma organizovanu policijsku strukturu koja je temelj daljeg razvoja i izgradnje Republike i zaštite prava, bezbjednosti i imovine svih građana.

Dan policije RS: Otac i dva sina ponosno nose uniforme

DOBOJ - Dok su u civilu, oni su kao i svaka druga porodica, ali kada obuku uniforme, Pero Vrhovac (53) i njegovi sinovi Nemanja (25) i Stefan (23) iz Doboja su ponosni pripadnici tri organizacione jedinice MUP-a RS.

Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti na UKC RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj, prema podacima Centra za rijetke bolesti RS, 524 osobe imaju neku od 202 rijetke dijagnoze, a cilj obilježavanja Međunarodnog dana rijetkih bolesti je da se stimulišu zdravstveni radnici, istraživači i farmaceutska industrija da proizvode lijekove za ova rijetka, teška i veoma često smrtna oboljenja.

Počelo obilježavanje Dana Republike u Brčkom, Dodik i Višković položili vijence

BRČKO - Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje palim srpskim braniocima Brčkog danas je počelo obilježavanje Dana Republike Srpske u tom gradu kojem prisustvuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Šarović: Dan Republike dan koji sve ujedinjuje

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je 9. januar - Dan Republike dan koji sve ujedinjuje i kada se iskazuje zajedništvo, kao i trenutak prisjećanja na one koji su bili hrabri, ustrajni i koji su dali živote i omogućili da postoji Republika Srpska.

Vučić: Srbija će uvek biti oslonac i podrška RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitku povodom Dana Republike Srpske, u kojoj je istakao da će Srbija, kao iskren prijatelj, uvijek biti oslonac i podrška svim naporima i potrebama RS.

Najčitanije