Dan Republike

Italija obilježava Dan republike

RIM - Italija danas obilježava Dan republike simboličnom ceremonijom, bez parada i okupljanja usljed mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19 koji je teško pogodio tu zemlju.

Čubrilović: Uložen veliki trud da se u Cirihu obilježi 9. januar

CIRIH - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da "veliki trud uložen da se prvi put u Cirihu obilježi 9. januar govori o snazi ljudi koji žele da pokažu da je Srpska stvorena prije početka ratnih dešavanja u BiH i da je taj dan simbol državnosti i garant opstanka srpskog naroda na prostoru BiH u okviru Republike Srpske".

Srbima naplatili 9. januar

SARAJEVO - Pojedine institucije na nivou Bosne i Hercegovine Srbima koji su praznovali 9. januar kao Dan Republike Srpske ne žele da ga evidentiraju kao državni praznik (DP) i od svojih zaposlenih traže da u "šiht listu" pišu dan godišnjeg odmora ili vjerski praznik.

Zaposlenima u MIP BiH, koji su praznovali 9. januar, odbija se dan od godišnjeg?

SARAJEVO - U Ministarstvu inostranih poslova (MIP) u Savjetu ministara svim zaposlenim, koji imaju prebivalište u Republici Srpskoj a koji nisu radili 9. januara jer na to imaju legitimno pravo, odbili su dan od godišnjeg odmora, saznaje Srna.

Rođendan Srpske svečano proslavljen u Torontu

BIJELJINA - Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru Misisaga u Torontu, a na svečanosti je pročitano pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je srpskoj zajednici u Kanadi zahvalio za kontinuiranu podršku Republici Srpskoj, saopštio je ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav.

Čubrilović: Dan Republike ne bi trebalo da nikoga iritira

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Dan Republike, 9. januar, ne bi trebalo nikoga da iritira, te da su se na nedavnoj svečanosti čule samo pozitivne poruke i želje.

Počelo obilježavanje Dana Republike u Brčkom, Dodik i Višković položili vijence

BRČKO - Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje palim srpskim braniocima Brčkog danas je počelo obilježavanje Dana Republike Srpske u tom gradu kojem prisustvuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Dodik: Zabluda vlasti u Podgorici, mi smo bratski, jedan narod

FRANKFURT - Srpski član u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ističe da vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod i da to pokušava da nametne stvaranjem nekog dodatnog identiteta, te pokušavaju pritiskom, satanizacijom i asimilizacijom da srpski narod naprasno pretvore u Crnogorce.

Biković: Podvig boraca Srpske obavezuje srpski narod na jedinstvo

​BANJALUKA - Dramski umjetnik iz Srbije Miloš Biković rekao je danas u Banjaluci da su borci Republike Srpske učinili podvig dajući svoje živote za slobodu i istinu i doprinijeli vaskrsenju cijelog srpskog naroda.

Cvijanović: Srpska će nastaviti da traje za sva vremena

​BANAJLUKA - Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, rekla je da Srpska traje 28 godina te da će nastaviti da traje za sva vremena.

Najčitanije