Dan Republike

Dodik: Razgovaraćemo u Banjaluci o povratku u institucije, BiH je velika nevolja

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se vratiti u Banjaluku i razgovarati sa svim partnerima u vlasti, ali i u opoziciji o povratku u istitucije BiH. Napominje da je ključno pitanje kako Srbi ne mogu da dobiju ono što su dobili i što je potpisano u Dejtonskom sporazumu. BiH je, kaže Dodik, jedna "velika nevolja, jedna retrogradna stvar".

Podžićev lov na Srbe zbog Dana Republike

SARAJEVO - To što će protiv pripadnika Ministarstva odbrane (MO) BiH i Oružanih snaga (OS) BiH koji su 9. januara učestvovali na obilježavanju Dana Republike biti pokrenuti postupci, u Srpskoj je ocijenjeno kao hajka na srpske kadrove koju sprovodi MO BiH sa ministrom Sifetom Podžićem na čelu.

Dodik: FBiH oživljava "Zelene beretke", dok Srpska slavi svoj dan mirno

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Republika Srpska dostojanstveno obilježila svoj dan, a u tom obilježavanju učešće su uzele legalne i legitimne formacije i organizacije Republike Srpske.

Cvijanović: Turkovićeva je živi dokaz razloga za neuspjeh BiH

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, govoreći o najnovijem potezu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koja je uputila note i žalila se da će prisustvo predstavnika Srbije, Rusije i Kine na obilježavanju Dana Republike ugroziti prijateljske odnose BiH s tim zemljama, u intervjuu Srni je rekla da je to licemjerno, jer ona i njene stranačke kolege već godinama rade sve što mogu da se odnosi s tim zemljama pokvare, i ne rade to samo za svoj račun.

Širom Srpske uz pjesmu proslava njenog 30. rođendana

BANJALUKA - Veliki koncerti večeras se održavaju u više gradova u Republici Srpskoj povodom njenog 30. rođendana.

Narod nikad neće odustati od Srpske

BANJALUKA - Sloboda Srba nije nauštrb nekih drugih i okupljanje oko Republike Srpske nije inat, već ostvarenje sna i najvažnije je da iza svega toga stoji narod koji nikada neće odustati od Republike Srpske.

Defile automobila kroz Trebinje za Dan Republike Srpske

TREBINJE - Tradicionalnim defileom od više stotina automobile, koji su se okićeni srpskim trobojkama kretali gradskim ulicama, u Trebinju je počelo slavlje obilježavanja 9. januara, Dana Republike.

Dan Republike proslavljen u Oslu

​OSLO - Dan Republike Srpske danas je svečano proslavljen u Oslu u Norveškoj.

Višković: Srpska poziva na mir, zajednički život, razumijevanje i uvažavanje

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao da je Srpska obilježavanjem 30 godina postojanja poslala poruke mira, pozivajući na zajednički život, razumijevanje i uvažavanje uz poštovanje Ustava BiH.

Lukač: Opstaće i Srpska i njena policija

BANJALUKA - Republika Srpska će da opstane i narednih 30 godina, a tako i njena policija, poručio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Najčitanije