Dan Republike Srpske

Obilježen Dan slovenske pismenosti i kulture u NUB RS

BANJALUKA - Mini-koncertom vokalnog sastava "Srpski pravoslavni pojci", uz brojne zvanice iz kulturnog i javnog života, juče u izložbenom salonu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) obilježen je Dan slovenske pismenosti i kulture te krsna slava ove ustanove Sveti Ćirilo i Metodije.

Akcija "Za one koji vole" u NP RS i "Jazavcu"

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske i Gradsko pozorište "Jazavac" u februaru, povodom Dana zaljubljenih, započinju akciju "Za one koji vole".

Cvijanović: Turkovićeva je živi dokaz razloga za neuspjeh BiH

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, govoreći o najnovijem potezu ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koja je uputila note i žalila se da će prisustvo predstavnika Srbije, Rusije i Kine na obilježavanju Dana Republike ugroziti prijateljske odnose BiH s tim zemljama, u intervjuu Srni je rekla da je to licemjerno, jer ona i njene stranačke kolege već godinama rade sve što mogu da se odnosi s tim zemljama pokvare, i ne rade to samo za svoj račun.

Narod nikad neće odustati od Srpske

BANJALUKA - Sloboda Srba nije nauštrb nekih drugih i okupljanje oko Republike Srpske nije inat, već ostvarenje sna i najvažnije je da iza svega toga stoji narod koji nikada neće odustati od Republike Srpske.

Dan Republike proslavljen u Oslu

​OSLO - Dan Republike Srpske danas je svečano proslavljen u Oslu u Norveškoj.

Višković: Srpska poziva na mir, zajednički život, razumijevanje i uvažavanje

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao da je Srpska obilježavanjem 30 godina postojanja poslala poruke mira, pozivajući na zajednički život, razumijevanje i uvažavanje uz poštovanje Ustava BiH.

Stanovnici Istočnog Sarajeva proslavljaju Dan Republike

​ISTOČNO SARAJEVO - Stanovnici Istočnog Sarajeva na simboličan način proslavljaju tri decenije postojanja Republike Srpske.

Stevandić: Srpska se suočava sa mržnjom koja prijeti svakom mogućem dogovoru u BiH

​BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da se danas, 9. januara 2022. godine, Republika Srpska suočava sa ključalom mržnjom koja prijeti da razori svaku mogućnost dogovora i suživota u BiH.

Završena svečana akademija povodom Dana Srpske

BANJALUKA - Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske završena je večeras u Sportskom centru Borik u Banjaluci.

Dodik: Srpska nije genocidna tvorevina nego narodna država

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je prvih 30 godina poseban jubilej u istoriji Republike Srpske i naglasio da je svaka od njih bila posebna i istorijska.

Porfirije: Ovdje sam da vas ohrabrim u čuvanju jedinstva

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je večeras da je došao u Republiku Srpsku da ohrabri srpski narod u čuvanju i izgrađivanju jedinstva, bez obzira na sve razlike, u nastojanju izgradnje svega što je dobro i korisno svima.

Brnabić: Srpska sačuvala srpsko ime i pravoslavnu vjeru

BANJALUKA - Republika Srpska je sačuvala srpsko ime i prezime i pravoslavnu vjeru, izjavila je predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić na svečanoj akademiji povodom Dana Republike.

Đokić: Srpska - trajna kategorija

BANJALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić čestitao je građanima prvih 30 godina postojanja Republike Srpska koja svoj dan dočekuje kao institucionalno, ekonomski i politički etablirana - trajna kategorija.

Cvijanović: 9. januar je dan naše pobjede, slobode i zajedništva

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je 9. januar dan pobjede, slobode, zajedništva i neraskidivnih veza između naroda i institucija Srpske.

Sjećanjem na poginule borce u Prijedoru počelo obilježavanje 30. rođendana Srpske

PRIJEDOR - Prisjećanjem na srpske borce, koji su dali živote za Republiku Srpsku i čiji doprinos ne smije biti zaboravljen, danas je u Prijedoru počelo obilježavanje Dana Republike i njenog 30- rođendana.

Najčitanije