Dan Republike Srpske

Ideja o proslavi Dana RS 15. februara bez podrške: 9. januar istorijska činjenica

BANJALUKA - Ideja da se Dan Republike Srpske obilježava 15. februara kada i Dan državnosti Srbije je loša jer je istorijska činjenica da je Skupština srpskog naroda 9. januara 1992. godine donijela odluku o stvaranju Republike Srpske, za čiju odbranu je izgubljeno desetine hiljada života, stav je sagovornika "Nezavisnih".

Tradicionalno obilježen 29. rođendan Srpske u Brčko distriktu

BRČKO - Dan Republike Srpske danas je tradicionalno obilježen u Brčko distriktu polaganjem vijenaca na spomenik braniocima tog grada.

Građani proslavljaju Dan Republike, Banjaluka okićena zastavama

BANJALUKA - Građani Banjaluke i drugih gradova proslavljaju Dan Republike, a na mnogim kućama i zgradama istaknute su su zastave Republike Srpske.

Osveštan i prelomljen slavski kolač u hramu Hrista Spasitelja

BANJALUKA - Njegovo visoko preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem danas je osveštao slavski kolač povodom Svetog prvomučenika arhiđakona Stefana i prelomio ga sa najvišim rukovodstvom Republike Srpske u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS 13. godinu zaredom obilježava Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti, a koji će biti obilježen 25. septembra.

Rođendan Srpske svečano proslavljen u Torontu

BIJELJINA - Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru Misisaga u Torontu, a na svečanosti je pročitano pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je srpskoj zajednici u Kanadi zahvalio za kontinuiranu podršku Republici Srpskoj, saopštio je ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav.

Dodik: Zabluda vlasti u Podgorici, mi smo bratski, jedan narod

FRANKFURT - Srpski član u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ističe da vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod i da to pokušava da nametne stvaranjem nekog dodatnog identiteta, te pokušavaju pritiskom, satanizacijom i asimilizacijom da srpski narod naprasno pretvore u Crnogorce.

Inicijativa o davanju imena "9. januar" ulicama i trgovima većinom sprovedena

BANJALUKA - Republika Srpska godinama brani 9. januar, dan kada je nastala, od napada sa brojnih strana, koje pokušavaju da ga ospore, tražeći njegovo brisanje iz istorije i uslovljavajući da bude pronađen neki novi datum, koji će slaviti i obilježavati kao svoj rođendan.

Konstituisan Odbor za proslavu Dana Republike Srpske

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.

Višković: Republika Srpska najveća tekovina 12. maja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

Najčitanije