Dan Republike Srpske

Rođendan Srpske svečano proslavljen u Torontu

BIJELJINA - Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru Misisaga u Torontu, a na svečanosti je pročitano pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je srpskoj zajednici u Kanadi zahvalio za kontinuiranu podršku Republici Srpskoj, saopštio je ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav.

Dodik: Zabluda vlasti u Podgorici, mi smo bratski, jedan narod

FRANKFURT - Srpski član u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ističe da vlast u Podgorici plasira zabludu da su Crnogorci poseban narod i da to pokušava da nametne stvaranjem nekog dodatnog identiteta, te pokušavaju pritiskom, satanizacijom i asimilizacijom da srpski narod naprasno pretvore u Crnogorce.

Inicijativa o davanju imena "9. januar" ulicama i trgovima većinom sprovedena

BANJALUKA - Republika Srpska godinama brani 9. januar, dan kada je nastala, od napada sa brojnih strana, koje pokušavaju da ga ospore, tražeći njegovo brisanje iz istorije i uslovljavajući da bude pronađen neki novi datum, koji će slaviti i obilježavati kao svoj rođendan.

Konstituisan Odbor za proslavu Dana Republike Srpske

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2020. godine.

Višković: Republika Srpska najveća tekovina 12. maja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

Vulin: Republika Srpska nema vojsku, ali je ima srpski narod

BANJALUKA - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske u Banjaluci, da je Republika Srpska uvijek prioritet politike, Vlade i predsjednika Republike Srbije.

Dodik: Ukidanje VRS bila greška

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uvjeren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka uvijek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda.

Obilježavanje Dana VRS: "Sjećanje na one koji su živote dali za slobodu"

BANJALUKA - Predajom raporta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te intoniranjem himni BiH i Republike Srpske "Moja Republika" danas je u kasarni "Kozara" u Banjaluci počela centralna svečanost povodom obilježavanja 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Počelo obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske

BANJALUKA - Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u kasarni "Kozara" je počelo obilježavanje 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske (VRS) i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

U Štutgartu obilježen Dan Republike Srpske

ŠTUTGART - Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj obilježilo je večeras u Štutgartu 9. januar - Dan Republike Srpske.

Najčitanije