Dan Republike Srpske

Višković: Republika Srpska najveća tekovina 12. maja

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Republika Srpska najveća tekovina 12. maja 1992. godine, kada je formirana njena vojska.

Vulin: Republika Srpska nema vojsku, ali je ima srpski narod

BANJALUKA - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske u Banjaluci, da je Republika Srpska uvijek prioritet politike, Vlade i predsjednika Republike Srbije.

Dodik: Ukidanje VRS bila greška

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uvjeren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka uvijek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda.

Obilježavanje Dana VRS: "Sjećanje na one koji su živote dali za slobodu"

BANJALUKA - Predajom raporta predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te intoniranjem himni BiH i Republike Srpske "Moja Republika" danas je u kasarni "Kozara" u Banjaluci počela centralna svečanost povodom obilježavanja 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Počelo obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske

BANJALUKA - Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca u kasarni "Kozara" je počelo obilježavanje 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske (VRS) i Dana Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

U Štutgartu obilježen Dan Republike Srpske

ŠTUTGART - Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj obilježilo je večeras u Štutgartu 9. januar - Dan Republike Srpske.

Vulin: Srpska je dom svih Srba

BANJALUKA - Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, rekao je da je Srpska dom svih Srba te da je praznik Republike Srpske, praznik svih Srba, te da je RS nastala kako se jasenovački genocid nikada ne bi ponovio.

"Pukni zoro" orilo se sa Trga Krajine u Banjaluci

​BANJALUKA – Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike – 9. januar.

Govedarica: Srpska da bude jača

​BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je danas da su razlozi stvaranja Republike Srpske ujedno i oni zbog kojih treba da opstane i bude sve bolja, jača i prosperitetnija.

Svečani defile na ulicama Banjaluke

BANJALUKA - Povodom proslave Dana Republike - 9. januara, u centru Banjaluke održan je svečani defile.

Najčitanije