Dan državnosti Srbije

Najviša zgrada na svijetu u bojama srpske zastave

DUBAI - Burdž Kalifa u Dubaiju, najviša zgrada na svijetu, i ADNAC centar u Abu Dabiju bili su osvijetljeni u bojama srpske zastave.

Vučić: Srbija će opstajati i postojati zajedno sa svojim narodom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na svečanom uručenju odlikovanja povodom Dana državnosti - Sretenja da će Srbija opstajati i postojati zajedno sa svojim, srpskim narodom i da je za nju izbor samo mir, ali da kapitulacija nije mogućnost.

Irinej: Samo jedinstveni izlazimo iz velikih kriza

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej poručio je danas, poslije sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima iz regiona, da samo jedinstveni kao narod možemo da izađemo iz velikih kriza.

U Orašcu održana centralna ceremonija obilježavanja Sretenja

ORAŠAC - Centralna državna ceremonija obilježavanja Sretenja Dana državnosti Srbije održana je danas u Orašcu, a predvodili su je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Zastave Srpske i Srbije u Beogradu povodom Sretenja

BEOGRAD - Povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, danas se na ulazu u Beograd, od aerodoroma do centra grada, vijore zastave Srbije i Republike Srpske, javio je novinar Srne.

Čubrilović: Dok je Srba slaviće se Dan državnosti Srbije

ORAŠAC - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je danas u Orašcu da dok je Srba slaviće se današnji dan, jer je to dan početka Prvog srpskog ustanka, dan koji simbolizuje nastanak moderne srpske države i dan donošenja Sretenjskog ustava, prvog u modernoj istoriji srpskog naroda.

Počelo obilježavanje Dana državnosti Srbije

BEOGRAD - Obilježavanje Sretenja - Dana državnosti Srbije počelo je danas u Orašcu pomenom za pokoj duša ustanicima, koji je služio Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski Jovan.

Google obilježava Dan državnosti Srbije trobojkom

Početna strana srpskog domena internet pretraživača Google danas je u bojama zastave Srbije povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije.

Vučić u Beogradu sa Dodikom i Cvijanovićevom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa predstavnicima Srba iz regiona, među kojima su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a sastanku će prisustvovati i NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Počasna paljba sa Kalemegdana povodom Dana državnosti Srbije

BEOGRAD - Pripadnici Gardijskog bataljona izvršili su počasnu paljbu sa savskog platoa na Kalemegdanu u Beogradu, povodom obilježavanja 15. februara - Dana državnosti Srbije.

Najčitanije