Dan grada Banjaluka

Liturgijom počelo obilježavanje krsne slave grada Banjaluka

BANJALUKA - Služenjem Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je počelo obilježavanje krsne slave grada - Spasovdana.

Mališani pjevali u Banjaluci povodom Dana grada

BANJALUKA - Djeca iz vrtića, u organizaciji Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, danas su povodom Dana grada u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić" održala tradicionalnu manifestaciju "Najmlađi voljenom gradu".

Danas obilježavanje Dana grada

BANJALUKA - U Banjaluci će danas brojnim manifestacijama biti obilježen Dan grada i 74 godine od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Za vikend popusti u radnjama i kafićima u centru Banjaluke

BANJALUKA - Banjalučki ugostitelji i trgovci odazvali su se pozivu Gradske uprave da učestvuju u proslavi Dana grada, pa će građani 20. i 21. aprila u dodatnom danu kupovine moći da ostvare određene popuste u lokalima i radnjama smještenim u užem centru grada.

Popusti u trgovinama i ugostiteljskim objektima za Dan Banjaluke

BANJALUKA - Banjalučki ugostitelji i trgovci odazvali su se pozivu Gradske uprave da učestvuju u proslavi 22. aprila - Dana grada, pa će građani sutra i u nedjelju u dodatnom danu kupovine moći da ostvare određene popuste u lokalima i radnjama smještenim u užem centru grada.

Javni poziv za dodjelu nagrada povodom Dana grada

BANJALUKA - Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine grada objavila je javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada.

Obustava saobraćaja u centru Banjaluke 24. i 25. maja

BANJALUKA - Zbog održavanja manifestacija u okviru slave grada – Spasovdana, biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save (Narodno pozorište RS) do Bulevara cara Dušana (zgrada Ekvator), i to:

Najbolje fotografije sa proslave Dana grada

Najbolju fotografiju sa proslave Dana grada zabilježio je Banjalučanin Aleksa Trkulja na manifestaciji "Najmlađi voljenom gradu" u Paviljonu "Staklenac". Drugo mjesto osvojila je Darija Malešević, a treće Marko Turkeš.

Ovo je priča o Milančiću Miljeviću, čovjeku koji je oslobodio Banjaluku

Šesta krajiška brigada 22. aprila 1945. godine trijumfalno je umarširala u Banjaluku, oslobodivši je tako od fašista. Ovo je priča o komandantu te brigade, general-majoru JNA i narodnom heroju Jugoslavije Milančiću Miljeviću.

Otkrivena spomen-ploča kralju Alfonsu Trinaestom

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i ambasador Španije u BiH Huan Bosko Himenez Sorijano danas su u Banjaluci otkrili spomen-ploču španskom kralju Alfonsu Trinaestom, zaslužnom za zaustavljanje progona Srba, koje je vodila Austro-Ugarska u veleizdajničkom procesu tokom Prvog svjetskog rata.

Najčitanije