Dane Malešević

DNS Gradiška: Nije data podrška Maleševiću da glasa za smjenu Čubrilovića

GRADIŠKA - Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška saopštilo je danas da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče Danetu Maleševiću da glasa za odluku Predsjedništva DNS-a o smjeni zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića.

Smijenjen Dane Malešević

BANJALUKA – Kao što se i očekivalo, Vlada Republike Srpske na danas održanoj sjednici smjenila je Danu Maleševića, ministra prosvjete i kulture Republike Srpske koji je kadar DNS-a, a usvojena je i ostavka Radmile Mihić, pomoćnika ministra finansija.

Smjena Maleševića uzdrmaće i koaliciju?

BANJALUKA - Moguća smjena Daneta Maleševića, ministra prosvjete i kulture RS, o kojoj bi trebalo biti riječi danas na vanrednoj sjednici Vlade RS, pokazaće u praksi ne samo odnos snaga između dva koaliciona partnera u budućem mandatnom periodu, nego i odnose u samom DNS-u i vladajućoj koaliciji.

Negativan odgovor Čubrilovića na zahtjev Cvijanovićeve o smjeni Maleševića

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, dostavio je negativno mišljenje Željki Cvijanović, predsjednici Vlade RS, na razrješenje Daneta Maleševića s mjesta ministra prosvjete i kulture.

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

Potpisan ugovor o dogradnji Osnovne škole "Branko Radičević"

BANJALUKA - Ugovor za dogradnju objekta Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici u Banjaluci, vrijedan 1.399.478 KM, čijom bi realizacijom do drugog polugodišta trebalo da bude riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora najbrojnije škole u RS, zbog koje đaci idu u tri smjene, potpisan je danas.

Četvrta industrijska revolucija prvi put predstavljena u RS

BANJALUKA - Konferencija "Nove tehnologije u industriji - i 4.0" , na kojoj je predstavljena četvrta tehnološka revolucija i njen značaj za školstvo, održana je danas u Banjaluci.

Malešević: Možemo opstati samo ako ima djece u školama

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je u Republici Srpskoj, u aprilu i maju, upisano oko 9.600 prvačića, ali da taj broj može da se promijeni i da se očekuje da će biti stotinjak prvačića više.

Malešević: Vlada u obrazovanje i kulturu uložila 90 miliona KM

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je tokom četiri godine mandata aktuelne Vlade u obrazovanje i kulturu uloženo više od 90 miliona KM.

Malešević: Sve spremno za početak nove školske godine 3. septembra

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je u Republici Srpskoj sve spremno za početak nove školske godine 3. septembra.

Najčitanije