Dane Malešević

E-učionice u svim osnovnim školama u RS

GRADIŠKA - Ministarstvo prosvjete i kulture započelo je u avgustu ove godine treću fazu projekta ′Dositej′ u okviru koje ćemo preostale 62 osnovne škole opremiti e-učionicama i na taj način stvoriti uslove da se u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj nastava izvodi na najmoderniji način, rekao je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević u Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ Gradiška, gdje je danas predstavljen početak treće faze projekta „Dositej“.

Potpisan ugovor o dogradnji Osnovne škole "Branko Radičević"

BANJALUKA - Ugovor za dogradnju objekta Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici u Banjaluci, vrijedan 1.399.478 KM, čijom bi realizacijom do drugog polugodišta trebalo da bude riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora najbrojnije škole u RS, zbog koje đaci idu u tri smjene, potpisan je danas.

Četvrta industrijska revolucija prvi put predstavljena u RS

BANJALUKA - Konferencija "Nove tehnologije u industriji - i 4.0" , na kojoj je predstavljena četvrta tehnološka revolucija i njen značaj za školstvo, održana je danas u Banjaluci.

Malešević: Možemo opstati samo ako ima djece u školama

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je u Republici Srpskoj, u aprilu i maju, upisano oko 9.600 prvačića, ali da taj broj može da se promijeni i da se očekuje da će biti stotinjak prvačića više.

Malešević: Vlada u obrazovanje i kulturu uložila 90 miliona KM

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je da je tokom četiri godine mandata aktuelne Vlade u obrazovanje i kulturu uloženo više od 90 miliona KM.

Malešević: Sve spremno za početak nove školske godine 3. septembra

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je u Republici Srpskoj sve spremno za početak nove školske godine 3. septembra.

Četiri predmeta u školama biće ista i u RS i u Srbiji

BANJALUKA - Usklađivanjem nastavnih planova i programa iz nacionalne grupe predmeta u Republici Srpskoj i Srbiji, dio planova i programa iz srpskog jezika, istorije, geografije i poznavanja prirode i društva od početka nove školske godine će biti isti.

Malešević sa roditeljima: Ubrzati povratak djece iz Italije

BANJALUKA - Roditelji učenika trećih razreda Ekonomske škole u Banjaluci sastali su se danas sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem, te su zatražili pomoć ovog Ministarstva kako bi se ubrzao povratak djece iz Italije čiji se autobus juče zapalio.

Malešević u Prijedoru: Ministarstvo će podržati izgradnju koncertne sale

PRIJEDOR - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je večeras da će ovo ministarstvo podržati projekat izgradnje koncertne dvorane i nekoliko učionica koje bi bile dobijene nadogradnjom postojećeg objekta Muzičke škole "Savo Balaban" u Prijedoru.

Malešević: Uvedena nova zanimanja

BANJALUKA - Učenici u Republici Srpskoj upisivaće se u prve razrede srednjih škola u dva upisna roka - junskom, od 11. do 22. juna i julskom, od 2. do 13. jula.

Najčitanije