Dani kulture

U Rudom završeni "Vidakovićevi dani kulture"

RUDO - Nastupom folklornih ansambala "Fra" iz Čačka i "Prosvjeta" iz Rudog završena je kulturna manifestacija "Vidakovićevi dani", čiji je cilj da podsjeti na značaj pjesnika Miloša Vidakovića.

U petak počinju "Vidakovićevi dani kulture"

Manifestacija "Vidakovićevi dani kulture", kojom se podsjeća na značaj književnika Miloša Vidakovića, biće održana od petka do nedjelje, 26. do 28. novembra.

Manifestacija "Dani ruske kulture" u Bratuncu produžena

BRATUNAC - Film "Gogolj, početak" režisera Jegora Baranova o poznatom ruskom književniku Nikolaju Gogolju prikazan je večeras u Bratuncu u okviru manifestacije "Dani ruske kulture".

Prikazan film o Mihailu Ljermontovu

BRATUNAC - Ljubiteljima ruske kulture u Bratuncu večeras je prikazan film o poznatom književniku Mihailu Ljermontovu koji govori o njegovom životu i djelu.

Prikazan film o Puškinu u Bratuncu

BRATUNAC - Film pod nazivom "Puškin, posljednji duel", koji govori o životu, djelu i stradanju slavnog ruskog pjesnika prikazan je večeras u okviru manifestacije "Dani ruske kulture" u Bratuncu.

Počeli "Dani ruske kulture" u Bratuncu

BRATUNAC - Koncertom kozačkih i ruskih narodnih pjesama u Domu kulture u Bratuncu večeras je otvorena petodnevna kulturna manifestacija "Dani ruske kulture".

Dani kulture BiH: Sinanović "pokorio" Istanbul

SANSKI MOST - Promocija fotomonografije "Bosna i Hercegovina - očima ljubavi", autora Samira Sinanovića iz Sanskog Mosta, koja je prevedena na turski jezik, održana je protekle nedjelje u Istanbulu, a ovim događajem otvorena je manifestacija "Dani kulture Bosne i Hercegovine".

Najčitanije