Danilo Kiš

U Parizu večeras o Danilu Kišu

BEOGRAD - U Parizu će večeras biti obilježeno 85 godina od rođenja i tri decenije od smrti Danila Kiša, velikog srpskog pisca, neumornog u borbi za najviše stilske vrijednosti srpskog jezika i kulture.

Trideset godina od smrti Danila Kiša

BIJELJINA - Jedan od najvećih pisaca na srpskom jeziku Danilo Kiš umro je na današnji dan 1989. godine, a njegova djela "Grobnica za Borisa Davidoviča", "Peščanik", "Psalm 44", "Bašta, pepeo", "Mansarda"... u samom su vrhu srpske literature.

Danilo Kiš Počasni građanin Subotice

SUBOTICA - Danilu Kišu ipak će posthumno biti dodijeljno zvanje Počasni građanin Subotice, budući da je Skupština tog grada odbila predlog opozicije da se povuče Odluka o dodjeli tog priznanja velikom književniku.

Bošnjačko vijeće u CG: Nismo tražili zabranu Njegoša i Kiša

PODGORICA - Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori odbacilo je, kako su naveli, insinuacije u vezi sa "misterioznim" apelom isključivanja iz nastavnih programa dijela Petra II Petrovića Njegoša i Danila Kiša.

Bošnjaci traže zabranu Njegoša i Kiša

PODGORICA - Više bošnjačkih organizacija uputilo je apel ministarstvima prosvjete i kulture Crne Gore da "u skladu sa svojim zakonskim ovlastima i dužnostima", pokrenu postupke zabrane i uklanjanja iz školskih programa dvije knjige - "Gorski vijenac" Petra Prvog Petrovića Njegoša i "Peščanik" Danila Kiša.

Najčitanije