Danska

Danska premijerka otkazala vjenčanje zbog sastanka o korona virusu

Danska premijerka Mete Frederiksen odgodila je svoje vjenčanje treći put kako bi prisustvovala sastanku Savjeta Evrope.

Faruk i Bojan u Danskoj izgradili prijateljstvo koje vraća vjeru u ljude

KOPENHAGEN - Siguran sam da je moj Faruk prije rata bio čovjek, u ratu je bio čovjek i poslije rata je ostao čovjek. Dobar čovjek je uvijek dobar, ništa ga ne može promijeniti i njegovo dobro u njemu oslabiti.

Dobili tužbu zbog sira: Čija je feta?

Grčka je formalno od Evropske unije zatražila da se započnu zakonske procedure protiv države Danske zbog prisvajanja feta sira.

Danski epidemiolog: Mala vjerovatnoća za drugi talas virusa

KOPENHAGEN - Malo je vjerovatno da će Dansku pogoditi drugi talas virusa korona, izjavio je u utorak glavni epidemiolog te zemlje, nakon što je vlada iznijela planove za povećana testiranja i sistem za praćenje kontakata.

Dansko prvenstvo kreće 28. maja

Danska fudbalska Superliga nastaviće se 28. maja nakon pauze duže od dva mjeseca zbog pandemije virusa korona, objavilo je vođstvo Danske fudbalske lige.

Otvaranje muzeja, zabavnih parkova i bioskopa u junu u Danskoj

KOPENHAGEN - U Danskoj će muzeji, zabavni parkovi i bioskopi početi sa radom 8. juna, saopštila je danas danska Vlada.

Danska tvrdi da širenje virusa nije ubrzano nakon ublažavanja mjera

KOPENHAGEN - Danska je danas saopštila da širenje virusa korona nije ubrzano nakon što je sredinom aprila počelo postepeno ukidanje blokade.

Ublažavanje mjera u Danskoj: Počinju raditi frizeri, zubari, saloni ljepote

KOPENHAGEN - Ublažavajući restriktivne mjere uvedene zbog virusa korona, danske vlasti su već odobrile školsku nastavu za djecu uzrasta do 11 godina, a od ponedjeljka će, između ostalih, ponovo moći da rade i saloni ljepote, zubari, frizeri, tatu-majstori i instruktori vožnje.

Danci od ponedjeljka otvaraju manje radnje

KOPENHAGEN - Danska će od ponedjeljka, 20. aprila, dozovoliti ponovno otvaranje manjih radnji, poput frizerskih salona i auto-škola, saopštila je danas Vlada, nakon uvođenja blokade javnog života prošlog mjeseca zbog virusa korona.

Danci razgrabili seksualne igračke

Prodaja seks igračaka u Danskoj se više nego udvostručila nakon što je njenim stanovnicima naloženo da ostanu kod kuće kako bi se ograničilo širenje virusa korona, podaci su najvećeg prodavača ove vrste proizvoda u toj zemlji.

Najčitanije