Danska

Danska ukida obavezu nošenja maski

KOPENHAGEN - Danska, od sljedeće nedjelje, ukida, kao prva zemlja u EU obavezu nošenja maske ili vizira u gotovo svim sferama javnog života.

DW: Danska tajna služba pomagala NSA u špijuniranju Angele Merkel

U zajedničkoj istrazi evropskih medija otkriveno je da je Danska učestvovala u špijunskom skandalu NSA, objavljeno je u nedjelju.

Mediji: Danska i američka tajna služba špijunirale evropske političare

KOPENHAGEN - Danska tajna služba pomogla je SAD u špijuniranju evropskih političara, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel, od 2012. do 2014. godine, prenose danski mediji.

Šestorka optužena za prevaru od 176 miliona dolara

KOPENHAGEN - Državno tužilaštvo Danske saopštilo je danas da je optužilo šest osoba za prevaru poreske službe u vrijednosti od 1,1 milijardu kruna (176 miliona dolara).

Četiri mjeseca zatvora zbog kašljanja na policajce

KOPENHAGEN - Danski Vrhovni sud osudio je danas muškarca na četiri mjeseca zatvora, jer je kašljao pred dvojicom policajaca uz povike "korona" tokom rutinskog pregleda u martu prošle godine.

Naturalizovani Danac optužen za planiranje terorističkog napada

KOPENHAGEN - Naturalizovani danski dvadesetčetvorogodišnji državljanin optužen je danas za planiranje terorističkog čina na nepoznatoj lokaciji u Danskoj ili u inostranstvu, izjavila je danski tužilac Lise-Lote Nikas.

Nastavljeni radovi na "Sjevernom toku 2" u danskim vodama

Brod za polaganje cijevi "Fortuna" nakon završenih pomorskih ispitivanja, nastavlja rad na "Sjevernom toku 2" kod Danske, saopštio je danas operator projekta "Sjeverni tok 2".

Švedska zabranila uzgoj lasica do kraja godine

STOKHOLM - Švedska je zabranila uzgoj lasica do kraja godine usljed bojazni od novih mutacija virusa korona. Uvedena je i zabrana uvoza živih lasica.

Kataru triler s Argentinom, Hrvatska ostala u životu

Rukometaši Katara pobijedili su Argentinu 26:25 na Svjetskom prvenstvu i unijeli dramu u grupi u kojoj je Hrvaska.

Danci uprkos pandemiji bogatiji nego ikada

KOPENHAGEN - Danci su bogatiji sada nego što su bili ne samo prije počeka pandemije virusa korona, već više nego ikada ranije, piše Blumberg.

Najčitanije