Dara iz Jasenovca

Miloš Biković poslao video-poruku Biljani Čekić

Biljana Čekić, djevojčica koja je igrala lik Dare u filmu "Dara iz Jasenovca", došla je u Beograd, gdje se u vili "Mir" srela sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Porfirije o "Dari": Važno da kinematografija govori o Jasenovcu

BEOGRAD - Poglavar SPC Porfirije izjavio je da je veoma važno to što je srpska kinematografija filmom "Dara iz Jasenovca" progovorila o stradanju srpskog naroda u Jasenovcu.

Ruski list: "Dara iz Jasenovca" - srpski odgovor falsifikatorima istorije

MOSKVA - "Ruska gazeta" piše da je odgovor falsifikatorima istorije srpski film "Dara iz Jasenovca", koji je ovih dana predstavljen široj javnosti, a zbog političkih razloga je isključen iz takmičenja za američku filmsku nagradu "Oskar" iako je postigao veliki uspjeh prilikom projekcije u Americi.

Reljić nagradio dubičke glumce: Oni su heroji čitave RS

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić nagradio je mlade dubičke glumce, koji su bili akteri filma "Dara iz Jasenovca".

"Dara" među 20 najgledanijih u bioskopima u SAD proteklog vikenda

BEOGRAD - Film "Dara iz Jasenovca" probio se u 20 najgledanijih u američkim bioskopima tokom proteklog vikenda.

RTS: "Dara iz Jasenovca" nezakonito emitovana na EON-u

BEOGRAD - Radio televizija Srbija reagovala je na tvrdnje SBB-a da korisnicima EON aplikacije nije bilo omogućeno gledanje filma "Dara iz Jasenovca", porukom da SBB bez ikakvih dokaza optužuje javni servis za nešto što nije učinio i poziva ga da objasni zašto je, kako navodi, nezakonito na svojoj platformi EON emitovao film.

Maleni Bude osvojio srca širom regiona, a ne glumi ga jedna beba

Mala Dara i njena ljubav i požrtvovanost kojima je protkan film "Dara iz Jasenovca" ganula je ljude širom regiona koji su joj poručili da je prava heroina. Ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala djevojčica Biljana Čekić, a mnogi su se pitali ko tumači ulogu dvogodišnjeg Bude Ilića, od kojeg u filmu sestra ne želi da se odvoji po cijenu života.

Hrvatski istoričar o "Dari": Zar je trebalo da prođe više od sedam decenija

Film "Dara iz Jasenovca" ostavio je veoma jak utisak na publiku, a o dešavanjima tokom Drugog svjetskog rata i stradanjima u zloglasnom ustaškom logoru ne prestaje da se govori.

Film "Dara iz Jasenovca" u Srbiji gledalo 2.650.000 ljudi

Prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" na Radio-televiziji Srbije (RTS) pratilo je 2.650.000 gledalaca.

Vučić o "Dari iz Jasenovca": Ponosan što je država pomogla

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se dopao film Dara iz Jasenovca i istakao da je veoma važan za naš narod, jer govori o mjestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada.

Najčitanije