Darko Ćulum

Ćulum: Nemamo ništa protiv da islamisti budu smješteni u Salakovac

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podržava prijedlog ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Semihe Borovac da u migrantski centar Salakovac kod Mostara budu smještene porodice povratnika sa sirijskog ratišta.

Ćulum: Policija traži nalogodavca za Krunićevo ubistvo

​BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas da Policija Srpske ispunjava ustavnu i zakonsku obavezu kada je riječ o zaštiti teritorije, ustavnog poretka i bezbjednosti građana, te da je slučaj Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena rasvijetljen kada je riječ o izvršiocima, ali da motiv ubistva još uvijek nije poznat.

Prolazak migranta kroz RS veći za 330 odsto

​BANJALUKA – U prvih pet mjeseci ove godine kroz RS prošlo je 2.675 migranata, što je za 330 odsto više nego u istom periodu prošle godine, ali oni nisu značajnije ugrozili bezbjednost.

Ćulum: Policija ne može uticati na odluke tužioca u slučaju "Koprena"

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas da su tražili da u novom Zakonu o krivičnom postupku policija ima pravo prigovora ili žalbe na odluku tužioca jer je apsurdno da učestvuje u istrazi, a nema pravo prigovora u istrazi.

Ćulum: Intenzivna istraga o ubistvu Slaviše Krunića

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je, u saradnji sa tužilaštvom, u toku intenzivna istraga o ubistvu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića.

Ćulum: Formiraju rezervni sastav da bi se suprotstavili Srpskoj

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum ocijenio je, povodom najave federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova o uspostavljanju rezervnog sastava policije, da problem predstavlja što se u Federaciji BiH (FBiH) ne bore za poboljšanje bezbjednosne situacije već formiraju rezervni sastav da bi se suprotstavili Republici Srpskoj.

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

RIM - Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Ćulum: Još nije poznat motiv ubistva Slaviše Krunića

DOBOJ - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Doboju da motiv ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića još nije poznat i da se sprovodi intenzivna istraga.

Ćulum: Ubistva Šijana i Krunića nisu povezana

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske sprovodi intenzivnu istragu o trostrukom ubistvu u Glamočanima kod Banjaluke i da je pretragom terena jutros pronađeno vozilo koje su koristili izvršioci krivičnog djela, dvije puške, te odbačeni okviri automatskih pušaka.

Ćulum: Pedeset policajaca iz Srpske pomaže graničnoj policiji

​BANJALUKA - Policija Republike Srpske uputila je 50 policijskih službenika kao pomoć Graničnoj policiji BiH radi zaštite istočne granice BiH od migranata, među kojima ima i onih koji se mogu dovesti u vezu sa terorizmom, izjavio je direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Najčitanije