Daska

Ako se ne održava postaje leglo bakterija: Kako očistiti drvenu dasku za meso?

Mnoge domaćice ne znaju kako se pravilno održava daska za sječenje mesa i povrća, a koriste je gotovo svakog dana kada pripremaju obroke za svoju porodicu.

Na prodaju daska WC šolje Adolfa Hitlera

Jedna od najbizarnijih relikvija Drugog svjetskog rata - daska WC šolje Adolfa Hitlera - izlaže se na aukciji.

Kome fali daska: Alma Selimović i Amra Bilalović o umjetnosti i brendu "Studio 59"

Postoji umjetnost na čijim obodima civilizacija iščezava, a nedođija vlada njenim širinama i mami znatiželjne poglede. Postoji umjetnost koja nije samo za gledanje, već ima svoju primjenu u svakodnevnom životu, a tu je da uljepša trenutke, očara izgledom i bude multifunkcionalna. Put do takve umjetnosti našle su Alma Selimović i Amra Bilalović iz Sarajeva, koje su shvatile da svima "fali daska" i odlučile da naizgled običan komad drveta pretvore u nešto posebno, drugačije, što će imati široku primjenu.

Daske za rezanje mogu imati više bakterija od WC šolje

Daska za rezanje sastavni je dio kuhinjskog pribora, ali ljudi često zanemaruju važnost njihova pravilnog čišćenja. Pranje kuhinjskog posuđa bitno je kako biste spriječili trovanje hranom. Ako se redovno ne čiste, daske za sjeckanje u kuhinji znaju imati i do 200% više bakterija od WC šolje.

Koja kuhinjska daska je najbolja

Plastična, drvena ili od bambusa - svako ima omiljenu, ali najvažnije je da koristimo različite daske za sveže meso i povrće, voće i pripremljenu hranu.

Najbolji način za dubinsko čišenje daske za rezanje

Jedan od najčešće korištenih kuhinjskih predmeta zasigurno je daska za rezanje. Upravo jer ih toliko često koristimo važno ih je održavati čistima te ih s vremena na vrijeme temeljno oprati.

Najčitanije