Debljanje

Glavni razlog zašto se s godinama lakše debljamo

Kako starimo, sve smo skloniji debljanju i većem broju kilograma, a mršavljenje ide sporije.

Kako se udebljati na zdrav način?

Osim viška kilograma koji muči veći dio ljudi, ima i onih čiji su problemi vezani uz manjak kilograma.

Debljamo se u društvu dragih osoba

Da li ste znali da osoba koja nije imala problema sa prekomjernim kilogramima počinje da se deblja kada padne pod uticaj bliskih osoba. Za novonastalo ponašanje najveći uticaj ima blizak prijatelj, bračni partner, ali i brat ili sestra.

Zašto se gojimo kada prestanemo da pušimo?

Pušenjem se povećava fizička aktivnost i smanjuje unos hrane, a prestankom se dobija suprotan efekat. Pušači, u prosjeku, imaju manje kilograma od nepušača, a uticaj nikotina na metabolizam je kompleksan. Pretpostavka je da nikotin pojačava uticaj leptina i grelina, što rezultuje smanjenim apetitom.

Prejeli ste se? Evo kada zapravo počinjete da se gojite

Ako ste se prejeli i osjećate se toliko sito, odmah imate osjećaj da ste se „automatski“ ugojili. Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest.

Vodič za održavanje idealne težine u trudnoći

Izbjegnuti nagomilavanje neželjenih kilograma samo po sebi predstavlja veliki izazov, a "problem" postaje još intenzivniji tokom trudnoće...

Dijelovi gdje se debljate otkrivaju zdravstvene probleme

Dok je većini ljudi slaba tačka za uporne tvrdokorne masnoće trbuh, žene najčešće imaju problema s nakupljanjem sala na bedrima.

Neaktivnost je najveći krivac za gomilanje kilograma

Znate li onaj osjećaj kada pređete 30-u i počnete da se gojite oko struka? Dragi naši, ne, nisu krive godine, a ni ishrana. Problem bi trebalo da rješavate na nekom drugom mjestu.

Glavni razlog zašto se s godinama lakše debljamo

Mnogi su to osjetili na vlastitoj koži – s godinama postaje teže skinuti suvišne kilograme i ne vratiti ih. Jeste li se ikada pitali zašto se s godinama lakše debljamo?

Kako da se udebljate?

Uglavnom slušamo savjete kako da smršamo, ali šta je sa onima koji bi željeli da se ugoje?

Najčitanije