Deficit

Trebinje: Za budžetski deficit "kriv" izostanak naknada

TREBINJE- Odbornici Grada Trebinja usvojili su izvještaj o izvršenju budžeta Grada za prvih šest mjeseci ove godine, u iznosu od 10,2 miliona maraka, sa trenutnim deficitom od 1.200.000 maraka.

Spoljnotrgovinski deficit BiH narastao na vrtoglavih 5,35 milijardi KM

​SARAJEVO - Usporen ekonomski rast najznačajnijih trgovinskih partnera Bosne i Hercegovine negativno se odrazio najviše na dio njene izvozno orijentisane privrede.

Spoljnotrgovinski deficit BiH premašio 4,6 milijardi KM

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u periodu januar-juli ove godine iznosio je šest milijardi i 835 miliona KM, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine, dok je uvoz iznosio 11 milijardi i 524 miliona KM i viši je za 3,7 odsto.

Spoljnotrgovinski deficit BiH 2,5 milijarde u prva četiri mjeseca

SARAJEVO - Izvoz iz BiH u prva četiri mjeseca ove godine iznosio je 3,725 milijardi KM, što je manje za 1,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 6,238 milijardi KM, što je više za 4,8 odsto u odnosu na prva četiri mjeseca lani.

BiH u deficitu s regionom većem od tri milijarde KM

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina u prošloj godini ostvarila je negativan spoljnotrgovinski bilans sa zemljama u regionu i deficit veći od tri milijarde i sto miliona maraka, pokazuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH.

Deficit BiH sa EU 1,66 milijardi evra

​BRISEL, BANJALUKA - BiH je u zemlje EU u 2017. godini izvezla robe i usluga u vrijednosti od četiri milijarde evra, dok je uvezla robe i usluga u vrijednosti od 5,643 milijarde evra, pokazuju podaci Eurostata.

Trgovinski deficit Federacije BiH za decembar skoro 455 miliona KM

SARAJEVO - Trgovinski deficit Federacije BiH za decembar 2017. iznosi 454.634.000 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku. U decembru se iz FBiH najviše izvozilo u Njemačku, Srbiju i Hrvatsku, a najviše se uvozilo iz Hrvatske Njemačke i Italije.

Spoljnotrgovinska komora BiH: U prvih devet mjeseci deficit 5,2 milijardi KM

SARAJEVO – Deficit Bosne i Hercegovine u spoljnotrgovinskoj razmjeni sa svijetom u prvih devet mjeseci 2017. godine iznosi 5,2 milijardi konvertibilnih marka (KM).

Fond zdravstvenog osiguranja RS smanjio deficit, ali i cijene usluga

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS je, kako ističu iz ove ustanove, nastavio kontinuitet smanjenja deficita te je krajem septembra deficit sa finansiranjem iznosio 2,1 milion KM i manji je za oko tri miliona u odnosu na prethodni mjesec.

Rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi za "Nezavisne": Deficit RS nije 170 miliona KM

BANJALUKA - Sa tačke gledišta MMF-a ostaju podaci o deficitu RS u iznosu od 35 do 40 miliona maraka, a ne 170 miliona kako je napisao glavni revizor RS, rekao je Francisko Parodi, rezidentni predstavnik te misije u BiH.

Najčitanije