Deficit

Američki deficit dostigao rekordnih 3,1 hiljada milijardi dolara

Zbog masovnog izdvajanja sredstava iz budžeta tokom pandemije i slabije naplate poreza, deficit u Sjedinjenim Američkim Državama je ove godine dostigao rekordnih 3,1 hiljada milijardi dolara, što je tri puta više nego u 2019. godine.

Najveći deficit SAD u posljednjih 12 godina

Spoljnotrgovinski deficit SAD skočio je u julu na 63,6 milijardi dolara, što je najviše u posljednjih 12 godina, zbog rekordnog skoka uvoza, javlja AP.

Češka: Rekordan budžetski deficit zbog korona virusa

PRAG - Češka će se do kraja godine suočiti s rekordnim budžetskim deficitom od oko 300 milijardi čeških kruna (oko 11,9 milijardi dolara) zbog ekonomskog udarca izazvanog pandemijom korona virusa, izjavila je danas češka ministarka finansija Alena Šilerova.

Neočekivani skok britanskog budžetskog deficita

LONDON - Britanija je zabilježila u oktobru mnogo veći budžetski deficit od očekivanog, što, prema ocjeni Reutersa, ukazuje na to da javno zaduživanje već raste čak i prije nego što su političari realizovali ijedno od "skupih obećanja" o potrošnji datih uoči predstojećih parlamentarnih izbora 12. decembra.

Manji deficit sa EU

Republika Srpska je za proteklih devet mjeseci u spoljnotrgovinskom poslovanju sa EU ostvarila izvoz od 1,017 milijardi evra, dok je vrijednost uvoza bila 1,034 milijarde evra, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Spoljnotrgovinski deficit BiH skoro šest milijardi KM

SARAJEVO - Pokrivenost uvoza izvozom tokom devet mjeseci u BiH iznosila je 59,2 odsto, a spoljnotrgovinski robni deficit 5,96 milijardi KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Trebinje: Za budžetski deficit "kriv" izostanak naknada

TREBINJE- Odbornici Grada Trebinja usvojili su izvještaj o izvršenju budžeta Grada za prvih šest mjeseci ove godine, u iznosu od 10,2 miliona maraka, sa trenutnim deficitom od 1.200.000 maraka.

Spoljnotrgovinski deficit BiH narastao na vrtoglavih 5,35 milijardi KM

​SARAJEVO - Usporen ekonomski rast najznačajnijih trgovinskih partnera Bosne i Hercegovine negativno se odrazio najviše na dio njene izvozno orijentisane privrede.

Spoljnotrgovinski deficit BiH premašio 4,6 milijardi KM

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u periodu januar-juli ove godine iznosio je šest milijardi i 835 miliona KM, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine, dok je uvoz iznosio 11 milijardi i 524 miliona KM i viši je za 3,7 odsto.

Spoljnotrgovinski deficit BiH 2,5 milijarde u prva četiri mjeseca

SARAJEVO - Izvoz iz BiH u prva četiri mjeseca ove godine iznosio je 3,725 milijardi KM, što je manje za 1,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz iznosio 6,238 milijardi KM, što je više za 4,8 odsto u odnosu na prva četiri mjeseca lani.

Najčitanije