Dejton

Dodik: Srpska neće ratovati, ali ima namjeru da ojača granicu

BIJELJINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da između Republike Srpske i Federacije BiH postoji entitetska granica, koju srpska strana nema namjeru da pomjera, već da je ojača.

Dodik: Nije u redu, niste u pravu, blefirate i petljate

BIJELJINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ne prihvata imenovanje njemačkog diplomate Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH, niti bilo kakve njegove ingerencije.

Incko: Dejton ne predviđa mirni razlaz u BiH

BEOGRAD - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je juče podnio ostavku nakon 12 godina na toj funkciji, izjavio je da Dejtonski mirovni sporazum ne predviđa miran razlaz u BiH.

Putin: Rusija se zalaže za striktno poštovanje Dejtona

MOSKVA - Željko Samardžija, ambasador BiH u Ruskoj Federaciji danas je Vladimiru Putinu, predsjedniku Ruske Federacije predao akreditivna pisma.

Dodik: Branim dejtonsku, a rušim antidejtonsku BiH

PODGORICA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da brani dejtonsku BiH, a ovu antidejtonsku ruši, te da je neuspješan pokušaj da kroz BiH nametnu majorizaciju Srba.

Stevandić: Samo Srbi mogu da odlučuju o Republici Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da samo srpski narod može da odlučuje o Republici Srpskoj, a ne lider SDA Bakir Izetbegović "koji će cijeli život i politički vakat provesti u pokušajima da se Srbima u BiH nešto otme, oduzme, nametne ili nanese određena šteta ili pakost".

Navršeno 25 godina od "Dejtona": Unitarizacija BiH nemoguća misija

BANJALUKA, SARAJEVO - Unitarizacija BiH se nikada neće desiti, bez obzira na to što mnogi politički centri iz SAD i Evrope vrše pritisak, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Gradonačelnica Dejtona za "Nezavisne": Dejtonski sporazum je dio i naše istorije

Potpisivanje sporazuma o miru je jedan od trenutaka na koji je grad Dejton jako ponosan, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Nan Vali, gradonačelnica Dejtona, povodom konferencije o 25 godina Dejtona koju organizuju sljedeće sedmice.

"BiH bi bila uspješna da je organizovana na bazi definisanoj Dejtonom"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je uvjerenje da bi BiH bila prilično uspješna zemlja da joj je dozvoljeno da od početka organizuje svoj unutrašnji politički i svaki drugi život na bazi onoga što je Dejtonski mirovni sporazum dao i definisao.

Dodik: U zajedničkoj izjavi nema "evroatlantskih integracija"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na današnjoj sjednici usvojena zajednička izjava članova Predsjedništva BiH, povodom obilježavanja 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, u kojoj se, između ostalog, ističe podrška Sporazumu i Ustavu kao njegovom sastavnom dijelu.

Najčitanije