Dejton

Dodik: Srbima niko ništa nije dao, BiH je i previše dobila i nije postala država

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Srbima u Republici Srpskoj niko ništa nije dao i da su se za sve izborili sami, a Dejtonskim sporazumom su izgubili samostalnost koju su imali i koju će morati da vrate.

Izetbegović: Srbi Dejtonom dobili previše, Vulin: RS nije poklon

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Bakir Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja dejtonskog uređenja BiH, ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti.

Džaferović: Svima koji nisu Srbi smeta ime Republike Srpska

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, ne smatra da inicijativa Stranke demokratske akcije o promjeni imena Republike Srpske znači promjenu Dejtonskog sporazuma i tvrdi da je za sve koji nisu Srbi taj naziv diskriminišući.

Cvijanović: Srpska će postojati sa ili bez Dejtona

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, izjavila je da o tome kako će izgledati BiH i šta se dešava sa Dejtonskim sporazumom mogu odlučivati samo narodi u BiH i to konsenzusom.

"Nema promjene Dejtona, to je stav Srbije"

BEČEJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Dejtonski sporazum ne može da se mijenja mimo dogovora sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i da Srbija neće dati pristanak na promjenu Dejtona, ali da svi mogu da razgovaraju, jer je svaki razgovor uvijek dobar.

"Dejtonski scenario rešenje za Donbas"

"Insistiranje Rusije na poštovanju Minskog sporazuma moglo bi da svjedoči da je Moskva zainteresovana za rješenje konflikta u Donbasu po Dejtonskom scenariju."

Pune 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

​BANJALUKA - Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Kavalec: Poštovati strukture uspostavljene Dejtonom

SARAJEVO - Građani Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji žive u Republici Srpskoj, očekuju od političkih predstavnika da rješavaju stvarna pitanja, a ne da kreiraju nova, kazala je šefica Misije OSCE-a u BiH ambasadorka Ketlin Kavalec.

Čubrilović: Srpska ne krši Dejton, nema osnova za djelovanje OHR-a

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras da Srpska ne krši Dejtonski sporazum i da nema razloga da se očekuje da će visoki predstavnik ući u proces suspenzije njenih funkcionera.

Dodik: Incko se stavlja na stranu antidejtonske rezolucije SDA

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da iz Kancelarije visokog predstavnika /OHR/ nisu našli za shodno da se sami oglase povodom programskih dokumenata koje je usvojila SDA u subotu, već su to učinili, kako se vidi, na instistiranje medija, iako je potpuno jasno da su dokumenti i antiustavni i antidejtonski.

Najčitanije