Dejtonski sporazum

Izetbegović: Srbi Dejtonom dobili previše, Vulin: RS nije poklon

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je Bakir Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja dejtonskog uređenja BiH, ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti.

NATO pomaže BiH ne samo u pitanjima reforme odbrane

BANJALUKA, SARAJEVO - Još od misije IFOR-a, prve postratne međunarodne vojne snage pod vodstvom NATO-a u BiH koja je pomogla učvršćivanju mira i odvajanju zaraćenih strana kako bi se implementirao najkritičniji dio vojnog aspekta Dejtonskog mirovnog sporazuma, NATO je bio na raspolaganju BiH u reformskim procesima koji su se odnosili na odbranu.

Lavrov: Usprotivićemo se prepravljanju Dejtonskog sporazuma

MOSKVA - Moskva će se na sve moguće načine usprotiviti prepravljanju Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je završen rat u BiH, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Nepoštivanje odluka Ustavnog suda direktno kršenje Dejtonskog sporazuma"

​SARAJEVO - Nepoštivanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz RS je krivično djelo i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveo je u saopštenju Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Milanović: Promjena Dejtonskog sporazuma nemoguća

ZAGREB - Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da nije moguća promjena Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Cvijanović: Srpska će postojati sa ili bez Dejtona

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, izjavila je da o tome kako će izgledati BiH i šta se dešava sa Dejtonskim sporazumom mogu odlučivati samo narodi u BiH i to konsenzusom.

"Nema promjene Dejtona, to je stav Srbije"

BEČEJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Dejtonski sporazum ne može da se mijenja mimo dogovora sva tri konstitutivna naroda u BiH, kao i da Srbija neće dati pristanak na promjenu Dejtona, ali da svi mogu da razgovaraju, jer je svaki razgovor uvijek dobar.

Milanović i Erdoan razgovarali o reviziji Dejtona

ZAGREB - Dan nakon što je izabran za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je novinarima rekao da je telefonom imao duži razgovor sa turskim predsednikom Redzepom Tajipom Erdoanom, a zagrebački nedeljnik Nacional piše da se taj razgovor odnosio na reviziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, potpisanog prije 25 godina i njegov uticaj na aktuelne događaje u BiH.

Dačić: Podrška Dejtonskom sporazumu i pomoć Srbima

BEOGRAD - Srbija će i dalje podržavati Dejtonski mirovni sporazum i razvijati specijalne veze s Republikom Srpskom ne da bi razbila teritorijalni integritet BiH, već da bi što bolje pomagala Srbima koji tu žive, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vulin: Treba poštovati Dejtonski sporazum i sve će biti u redu

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin apelovao je danas da svi u međunarodnoj zajednici apsolutno poštuju Dejtonski sporazum prema kojem BiH čine dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Najčitanije