Dejtonski sporazum

Vulin: Srbija sačuvala mir u BiH uprkos Izetbegoviću

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija sačuvala mir u BiH, ali ne zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću, već uprkos njemu.

"Rusija podržava Dejtonski sporazum"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da Rusija podržava Dejtonski sporazum i želi da BiH funkcioniše, te da će nastaviti sa razvojem investicija u BiH.

Kalabuhov se obratio NS RS: Decentralizovana struktura okvir za miran suživot u BiH

BANJALUKA - NS RS je jedan od temelja RS, a Rusija se kao država garant Dejtonskog sporazuma dosljedno zalaže za striktno poštovanje temeljnih principa ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i dva enteta, rekao je Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH, tokom obraćanja poslanicima.

SAD se plašile da bi Rusija zbog NATO-a mogla uskratiti podršku Dejtonu

VAŠINGTON - Visoki zvaničnici administracije Bila Klintona plašili su se da bi Rusija mogla uskratiti svoju podršku Dejtonskom sporazumu nakon što bude saznala da će mirovnu operaciju u BiH u implementaciji Dejtonskog sporazuma krajem 1995. godine predvoditi NATO.

Potpisana izjava o odbrani Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjedavajući i predsjednici institucija zakonodavne vlasti u BiH iz RS potpisali su u Banjaluci izjavu o nepristajanju na kršenje Dejtonskog sporazuma i odrbani demokratskih načela i parlamentarizma.

Dodik Varheljiju: Zaključci NS RS ne izlaze iz okvira Ustava BiH i Dejtona

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju da zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra ne izlaze iz okvira ni Ustava BiH ni Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Kovačević: Dio stranaca nikada nije dao priliku dejtonskoj BiH

BEOGRAD - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević izjavio je da je suštinski problem u BiH što dio međunarodne zajednice nikada nije dao priliku Dejtonskom sporazumu i dejtonskoj BiH.

Eskobar: Sankcije su na stolu, ali nisu primarni mehanizam

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je zemlja koja zbog korupcije i nemogućnosti da na nivou centralnih institucija govori jednim glasom nije pozvana na Forum demokratije koji organizuje Džo Bajden, američki predsjednik, a BiH je jedna od tek nekoliko zemalja u Evropi koje nisu dobile poziv.

Dodik: Neću pokleknuti, nastavljam borbu za Republiku Srpsku

PRIJEDOR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće pokleknuti pred mnogim autoritetima koji su na razne negativne načine pokušali da ugroze slobodu srpskog naroda, već će nastaviti da se bori za Republiku Srpsku.

Višković: Jedino se Srbi i Srpska bore za ustavnu - dejtonsku BiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da se jedino Srbi i Republika Srpska bore za ustavnu - dejtonsku BiH.

Zašto OHR još nije preveo Dejtonski sporazum?

Autentični tekst Opšteg mirovnog sporazuma nemoguće je naći na zvaničnim stranicama zajedničkih institucija BiH jer dokument, odnosno njegovi aneksi, zvanično nikada nisu prevedeni na domaće jezike.

Kovačević: Politika Srpske - vraćanje ustavnom poretku iz 1995.

BEOGRAD - Politika Republike Srpske je da se vrati ustavnom poretku BiH kakav je potpisan 1995. godine, jer sve ono što je rađeno nakon toga nije imalo veze sa Dejtonskim sporazumom već je učinjeno s ciljem da se Srpskoj oduzmu nadležnosti i da se dovede do njenog nestanka, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Kalabuhov: Ne vidim problem u ideji Dodika o samostalnosti Srpske

SARAJEVO - Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da ne vidi nikakav problem u ideji lidera SNSD-a Milorada Dodika o samostalnoj Republici Srpskoj u okviru BiH, koja je, kako je istakao, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati ako do njene realizacije dođe u dijalogu.

Šarović: Dejtonski sporazum nema alternativu

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da Dejtonski sporazum nema alternativu i da sve legitimne zahtjeve Republike Srpske treba rješavati kroz dijalog s političkim partnerima u Federaciji BiH (FBiH) i opozicijom u Srpskoj.

Dodik: Po instrukciji SDA i glasovima muslimana smijenjena Tadićeva

BANJALUKA - Po instrukciji Bakira Izetbegovića i SDA, te glasovima svih muslimana smijenjena je Gordana Tadić, glavni tužuilac Tužilaštva BiH, rekao je na konferenciji za novinare Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Najčitanije