Dejvid Mekalister

"EU ostaje posrednik, ima smisla konsultovati Rusiju i SAD"

BRISEL - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je da EU namjerava da ostane posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali i da ima smisla da Rusija i SAD budu uključene u političku debatu po tom pitanju.

Made in Serbia: Dačić izvrnuo kravatu Mekalisteru

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Mekalister: EU ne učestvuje aktivno u razgraničenju

BEOGRAD- Evropska unija (EU) je primila k znanju debatu koja se vodi o razgraničenju i promjeni granica kao mogućem rješenju za Kosovo, ali nije aktivno uključena po tom pitanju, kaže za RSE Dejvid Mekalister, izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju.

Mekalister: Vučić i Tači dižu normalizaciju na "sljedeći nivo"

BRISEL - Predsjedavajući Spoljnopolitičkim odbrom Evropskog parlamenta i izvjestilac za Srbiju Dejvid Mekalister kaže da je trenutno nemoguće predvidjeti sadržaj i datum postizanja mogućeg dogovora između Beograda i Prištine, ali i da su Vučić i Tači opredjeljeni da normalizaciju odnosa podignu na "sljedeći nivo".

Mekalister: Srbija na putu ka EU, ali mora brže

BRISEL - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister u svom poslednjem izveštaju ocenjuje da je Srbija na dobrom putu integracija u EU, ali da mora da radi brže, pogotovo u oblasti vladavine prava.

Mekalister: Zapadni Balkan prioritet na dnevnom redu EU

BEOGRAD - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister ocijenio je danas da je 2018. ključna godina za region i izrazio uvjerenje da će region uspjeti da svoju evropsku perspektivu pretoči u stvarnost, a za Srbiju da će iskoristiti novi zamah, jer je u njenim rukama dalji napredak.

Mekalister i Brnabić: Srbija ravnopravan i pouzdan partner EU

BEOGRAD - Predsjednica Vlade, Ana Brnabić, istakla je danas u razgovoru sa predsjedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvjestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom da Srbija izuzetno cijeni podršku koju Evropski parlament pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Mekalister: Ubice Ivanovića što prije izvesti pred lice pravde

BEOGRAD - Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister poručio je da nadležni organi moraju da sprovedu brzu i profesionalnu istragu ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića i počinioce izvedu pred lice pravde.

Mekalister: Srbija ima budućnost u EU

BRISEL - Poruka Evropskog parlamenta je da Srbija ima budućnost u EU i da očekuje otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima sa EU, izjavio je izvjestilac Evropskog parlameta za Srbiju Dejvid Mekalister.

Najčitanije