Deklaracija

Višković: Deklaracija SDA nastavak udara na Srpsku

KOTOR VAROŠ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da već dvije-tri godine traju pokušaji ekonomskog urušavanja Srpske, a da je deklaracija SDA samo nastavak udara na Republiku Srpsku.

Dodik: Deklaracija SDA vodi ka proglašenju nezavisnosti i ujedinjenju sa Srbijom

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je deklaracija SDA opštemuslimanska deklaracija koja vodi ka tome da Republika Srpska treba da proglasi nezavisnost i ujedini se sa Srbijom.

Vučić o deklaraciji SDA: Čekaju se odgovori Srpske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo pričitao deklaraciju SDA, ali da će i dalje biti uzdržan, čekajući odgovore i akte Srba, odnosno zvaničnih institucija Republike Srpske i organa svih političkih partija u Srpskoj.

HNS BiH: Deklaracija SDA neprihvatljiva za Hrvate

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor u BiH (HNS BiH) odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definisani u Programskoj deklaraciji SDA predstavljenoj na Kongresu stranke.

HNS: Deklaracija ne veliča ratne zločine ili zločince

SARAJEVO - Nakon jučerašnjeg zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora i usvajanja Deklaracije u kojoj je, između ostalog, odbačena presuda Međnarodnog suda u Hagu o udruženom zločinačkom poduhvatu, iz ove organizacije su odlučili odgovoriti "bošnjačkim strankama, političarima i medijima".

Zvizdić: Deklaracija o položaju Hrvata u BiH kršenje prava

SARAJEVO - Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je da je deklaracija Hrvatskog sabora o položaju Hrvata u BiH "flagrantno kršenje međunarodnog prava" i pozvao Hrvatsku da prekine s takvim postupcima i okrene se dobrosusedskoj saradnji.

Džaferović: Hrvatski sabor grubo se miješa u unutrašnju politiku BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je da se usvajanjem Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH Hrvatski sabor grubo miješa u unutrašnja pitanja i iskazuje nepoštivanje suvereniteta i teritorijalnog intergriteta Bosne i Hercegovine.

Nije data saglasnost na dijelove Deklaracije o ratnim zločinima

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica u izjašnjenju na nacrt Zajedničke deklaracije o ratnim zločinima izrazilo je neslaganje zbog nedovoljno pojašnjenih formulacija, prije svega, na priznavanje i poštovanje presuda međunarodnih i domaćih sudova u vezi sa ratnim zločinima i drugim okrutnim krivičnim djelima.

Berlinski proces samo skup mrtvih deklaracija

BANJALUKA - Berlinski proces, započet 2014. godine sa ciljem bolje saradnje i približavanja zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji, nije ispunio očekivanja prije svega zbog nespremnosti EU za daljim proširenjem, ali i sve jačim evroskepticizmom u tim zemljama.

U Sarajevu potpisana deklaracija o smanjenju rizika od katastrofa

SARAJEVO - Deklaracija o smanjenju rizika od katastrofa, čiji je cilj unapređenje bezbjednosti za 460.000 građana BiH, potpisana je danas u Sarajevu u okviru projekta "Međusobno povezivanje u upravljanju rizicima od katastrofa u BiH".

Najčitanije