Deklaracija

HNS: Deklaracija ne veliča ratne zločine ili zločince

SARAJEVO - Nakon jučerašnjeg zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora i usvajanja Deklaracije u kojoj je, između ostalog, odbačena presuda Međnarodnog suda u Hagu o udruženom zločinačkom poduhvatu, iz ove organizacije su odlučili odgovoriti "bošnjačkim strankama, političarima i medijima".

Zvizdić: Deklaracija o položaju Hrvata u BiH kršenje prava

SARAJEVO - Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je da je deklaracija Hrvatskog sabora o položaju Hrvata u BiH "flagrantno kršenje međunarodnog prava" i pozvao Hrvatsku da prekine s takvim postupcima i okrene se dobrosusedskoj saradnji.

Džaferović: Hrvatski sabor grubo se miješa u unutrašnju politiku BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović rekao je da se usvajanjem Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH Hrvatski sabor grubo miješa u unutrašnja pitanja i iskazuje nepoštivanje suvereniteta i teritorijalnog intergriteta Bosne i Hercegovine.

Nije data saglasnost na dijelove Deklaracije o ratnim zločinima

BANJALUKA - Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica u izjašnjenju na nacrt Zajedničke deklaracije o ratnim zločinima izrazilo je neslaganje zbog nedovoljno pojašnjenih formulacija, prije svega, na priznavanje i poštovanje presuda međunarodnih i domaćih sudova u vezi sa ratnim zločinima i drugim okrutnim krivičnim djelima.

Berlinski proces samo skup mrtvih deklaracija

BANJALUKA - Berlinski proces, započet 2014. godine sa ciljem bolje saradnje i približavanja zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji, nije ispunio očekivanja prije svega zbog nespremnosti EU za daljim proširenjem, ali i sve jačim evroskepticizmom u tim zemljama.

U Sarajevu potpisana deklaracija o smanjenju rizika od katastrofa

SARAJEVO - Deklaracija o smanjenju rizika od katastrofa, čiji je cilj unapređenje bezbjednosti za 460.000 građana BiH, potpisana je danas u Sarajevu u okviru projekta "Međusobno povezivanje u upravljanju rizicima od katastrofa u BiH".

Šta piše u deklaraciji koju su zajednički pripremili RS i Srbija

BANJALUKA - Republika Srpska i Srbija osnovaće nacionalni savjet za očuvanje identiteta srpskog naroda i zajednički i organizovano će djelovati i sprovoditi niz mjera kako bi spriječili asimilaciju srpskog naroda.

Dodik: Nije mi problem da odem u Sarajevo, ali ne bih trpio provokacije

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u pravu kada je tražio da deklaracija o opstanku srpskog naroda bude donesena nakon beogradskih izbora, te ističe da tu postoji državnička odgovornost.

Vučić: Ja sam "krivac" što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da je on „krivac” zato što Deklaracija o opstanku srpskog naroda nije danas objavljena te poručio da ona mora mora da odrazi opšte nacionalno jedinstvo, ali i da za nju treba obezbijediti široku međunarodnu podršku.

Napisana deklaracija o opstanku srpskog naroda, predstavljanje na Sretenje

BEOGRAD - Jedan od autora deklaracije o opstanku srpskom narodu Sima Avramović izjavio je da je ovaj dokument napisan i da će biti predstavljen na Sretenje, a predviđa da Srbija i Republika Srpska formiraju zajedničko tijelo koje će brinuti o ostvarivanju osnovnih ljudskih prava, prije svega Srba u BiH.

Najčitanije