Dekoracija

Sibirski limun: Dekorativan i najveći izvor vitamina C

Sibirski limun je biljka koja vodi porijeklo iz centralne Kine i Koreje, a već vijekovima se kultiviše u Japanu. Naziv sibirski limun nije dobila po svom porijeklu, već po činjenici da je veoma otporna na niske temperature do čak -30 stepeni Celzijusa.

Grane drveta kao dekoracija

U posljednje vrijeme vrijednost klasične umjetnosti ustupila je mjesto nestandardnoj umjetnosti, a tako i dekoracijama. Prirodni materijali su postali apsolutni hit, a poseban odjek su napravili u svijetu enterijera.

Marimo loptice: Čudesne dekorativne vodene biljke

Veliki broj ljudi voli biljke u kojem god obliku dolazile. Bilo da ih uzgajamo u vrtu ili u unutrašnjosti doma, velike i zelene ili minijaturne i minimalističke - sastavni su dio eksterijera i enterijera. Ali, osim onih uobičajenih koje često viđamo, nerijetko se iznenadimo kada otkrijemo neke koje su rijetke i neobične.

Orašari: Krckalice za orahe hit u uređenju doma

Priča počinje na Badnju veče kad djevojčica Klara dobije drvenog Orašara te saznaje kako je on zapravo začarani dječak i poželi razbiti čaroliju.

Vijenac: Neodoljiva dekoracija od grančica bora i svijeća

Početak decembra je uvod u praznično vrijeme koje je teško zamisliti bez ukrasa. Upravo su vijenci ukrasni aranžmani koji u domovima mogu biti tokom cijele godine, ali najviše se vežu upravo za novogodišnje praznike.

Karta svijeta kao ukras u vašem domu

Na pomen karte svijeta svima će prva asocijacija biti časovi geografije u školi, učenje svih tih država, glavih gradova, planina, okeana i mora. Geografske karte pružaju važne i zanimljive informacije o svijetu u kojem živimo, ali kako se danas rijetko koriste jer su ih zamijenile raznovrsne tehnologije, odlična su uspomena na prošlost i veoma zanimljiva dekoracija za svaki dom i savršena dopuna u ukrašavanju i oplemenjivanju cijelog enterijera.

Od starih sijalica napravite dekorativne vaze

Imamo naviku da čuvamo stvari koje nam ne trebaju, vodeći se mišlju da će nekada ipak biti iskorištene u neku drugu svrhu. Međutim, stare sijalice koje pregore uvijek završe u smeću, jer znamo da nam više ne mogu biti od pomoći. Međutim, i ovdje kreativnost može da stupi na scenu, te se od ovih nefunkcionalnih predmeta mogu napravi funkcionalni ili barem dekorativni predmeti, pa tako stare sijalice mogu postati ukrasne mini-vaze za cvijeće.

Šišarke, dašak prirode u vašem domu

Šišarke su krasile naše domove tokom proteklih praznika, ali one su svakako jedan od ukrasa koji enterijer mogu uljepšavati i nakon praznika. U svaki prostor unose dozu prirodnih elemenata uz dašak prirode koji će oplemeniti životni prostor. Brojne su ideje kako sami, od šišarki koje su ostale nakon praznika ili od onih koje ste nakupili u šetnji kroz šumu u ovim zimskim danima, da napravite ukrase koji će cijelu godinu biti u vašem dom.

Malo mašte i smjelosti za vjenčanje iz snova

​Želite nešto efektno, ekstravagantno i upečatljivo, a da vas ne košta mnogo - potrebno je samo malo smjelosti i mašte u kombinovanju boja prilikom dekoracije.

Originalna praznična dekoracija: Ukrasite dom šišarkama

​Došlo je vrijeme praznika i još jedan decembar nas zove da probudimo svoju kreativnost i stvorimo pravi mali raj u našem domu. Dekoracija doma je ono što u velikoj mjeri oslikava praznike i upotpunjuje božićnu atmosferu.

Najčitanije