Delfini

Čak 450 malih delfina plivalo na olimpijskom bazenu u Banjaluci

Proteklog vikenda Banjaluka je bila glavno mjesto okupljanja talentovanih plivača iz cijele BiH.

Klaonica na otvorenom, ubijeno 1.428 bjelogrlih delfina

Svakog ljeta ribari ubijaju stotine bjelogrlih delfina na Farskim ostrvima, u lovu koji je poznat kao "grind" koji lokalni stanovnici brane kao ukorijenjenu tradiciju.

Jato delfina u Piranskom zalivu

U Piranskom zalivu je, u ranim jutarnjim časovima, primijećeno jato delfina. To je prvi put od početka godine da su se ovi sisari pojavili u zalivu.

Ribari na Mauricijusu spasavaju povrijeđene delfine

PORT LUJ - Ribari na Mauricijusu bore se da spasu na desetine povrijeđenih delfina pronađenih poslije izlivanja nafte iz japanskog broda koji se nedavno nasukao na istočnoj obali te ostrvske države.

Ples delfina u Bokokotorskom zalivu

Igra delfina postala je gotovo uobičajena slika duž cijele Jadranske obale, a najnoviji snimak objavljen na portalu RTCG je iz Orahovca nadomak Kotora.

Prva ambulanta za delfine otvara se u junu

SEVASTOPOLJ - Prva ambulanta za delfine na Krimu počeće sa radom u junu, a centar "Mirno more" koristiće je za spasavanje ovih vodenih sisara koje voda izbaci na obalu, izjavila je direktor ovog centra Anastasija Koroleva.

Razigrani delfini oduševili stanovnike Vodica i Prvića

Nekoliko razigranih delfina primijetili su stanovnici Vodica i ostrva Prvića u njihovom akvatorijumu.

Savić: Ozbiljna predstava, ali ništa ne znači

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić bio je zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa igrala protiv Grčke na Svjetskom prvenstvu, ali je istakao i da 'još ništa nije urađeno'.

U Francuskoj od janura 1.100 mrtvih delfina

PARIZ - Na francuskoj atlanskoj obali pronađeno je od januara rekordnih 1.100 mrtvih delfina koji su vjerovatno žrtve industrijskog ribolova što je pokrenulo javnost u Francuskoj da reaguje.

Delfini u borbi sa naletom uragana Florens

Tokom naleta uragana Florens u Sjevernoj Karolini, koji je izazvao poplave i opustošio obale, uz samu obalu snimljeni su delfini.

Ukrajinci optužili Ruse da su im ukrali vojsku delfina

KIJEV - Ukrajina je dom neobičnih vojnih razmišljanja, uglavnom zaostataka iz sovjetske ere. Tu je, na primjer, 160 metara visok i 500 metara dug radar za upozorenje o nuklearnom napadu, ali i tajni program za obuku sisara u vojne svrhe.

Zbog virusa u Brazilu uginulo više od 170 delfina

Brazilski naučnici tvrde da je od posljedica zaraze virusom na obali države Rio de Ženeiro u posljednjih 40 dana uginulo više od 170 delfina.

Misteriozna smrt 80 delfina, ekolozi zbunjeni

Brazilski ekolozi pokušavaju da nađu uzrok smrti 80 sivih delfina u Sepatiba zalivu u posljednjih mjesec dana.

U subotu "Mali delfini"

Međunarodni plivački miting "Mali delfini 2017" biće održan u subotu na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci u organizaciji Plivačkog kluba Olimp.

"Delfini" protiv Grčke za bronzu

Na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, vaterpolo reprezentacija Srbije igra za bronzanu medalju protiv Grčke.

Najčitanije