Delta

Britanski stručnjaci: Nije smak svijeta, delta nas brine više od omikrona

Šef engleskog javnog zdravstva Chris Whitty kazao je za Telegraph da delta varijanta izaziva veću zabrinutost za Ujedinjeno Kraljevstvo nego nova varijanta omikron.

Kovačević: Delta soj, pored mladih, najviše ugrožava trudnice

BANJALUKA - Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Peđa Kovačević rekao je, gostujući u Јutarnjem programu, da je povećan priliv mlađih osoba oboljelih od virusa korona na ovu Kliniku.

Naučnici: Delta soj napravio katastrofalnu grešku pri mutiranju

Pandemija virusa korona u Japanu je doživjela neočekivani obrt, a njihovi naučnici tvrde da je delta varijanta samu sebe istrijebila katastrofalnom greškom pri mutiranju.

Automobil u Delta planetu namjerno zapaljen, pogledajte snimak

BANJALUKA - U garaži tržnog centra "Delta planet" u Banjaluci izbio je požar na putničkom automobilu koji je ugašen i u kojem nije bilo povrijeđenih.

Detalji požara u "Delti": Izgorio rendž rover u vlasništvu osobe iz Banjaluke

BANJALUKA - U popodnevnim časovima došlo je do požara na vozilu marke rendž rover u podzemnoj garaži "Delte" u vlasništvu osobe B.V. iz Banjaluke.

Gorio automobil u garaži šoping-centra "Delta" u Banjaluci

BANJALUKA - U garaži šoping centra "Delta Planet" u Banjaluci izbio je požar automobila.

U Norveškoj otkrivena nova varijanta delta soja

OSLO - Nova varijanta delta soja virusa korona za koju se vjeruje da je zaraznija od drugih registrovana je u Norveškoj, javila je mreža NRK pozivajući se na Norveški institut za javno zdravlje.

Kon: Delta plus tek 10 odsto zarazniji, samo vakcina rešenje

BEOGRAD - Delta plus soj, već mjesecima prisutan u Evropi, potvrđen je i u Hrvatskoj, pa se može očekivati da stigne i u Srbiju, a epidemiolog Predrag Kon kaže da je ta podvarijanta virusa korona tek desetak odsto zaraznija od delta soja, ali i da bi svakako mutacije virusa i njegovo širenje bile sporije uz veću vakcinisanost.

"Varijanta pod istragom" mogla bi biti još prenosivija od delte

LONDON - Agencija za zdravstvenu bezbjednost Velike Britanije saopštila je danas da je označila podvrstu delta soja virusa korona nazvanu AY.4.2 kao "varijantu pod istragom", rekavši da postoje dokazi da bi mogla biti prenosivija od delte.

Britanski naučnici proučavaju delta plus varijantu

Nova mutacija virusa korona, varijanta AY.4.2, koju neki nazivaju "delta plus", pod budnim nadzorom je u Velikoj Britaniji.

Najčitanije