Delta

Udes na kružnom toku kod Delte u Banjaluci

BANJALUKA - Na kružnom toku kod tržnog centra Delta u Banjaluci došlo je do saobraćajne nezgode, javlja novinar "Nezavisnih".

Šekler: Stelt omikron teško razlikovati od delte, omikron nije mutant

BEOGRAD - Uprkos velikom broju pacijenata u bolnicama, pokazalo se da omikron soj virusa korona nije mutant koji će nas sve pobiti, izjavio je danas virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler i dodao da novu podvrstu omikrona, stelt omikron nije teško dijagnostikovati, ali da ju je teško razlikovati od delta soja.

Objavljena najnovija otkrića o omikronu

Dva proizvođača vakcina protiv kovida-19 tvrde da su njihove doze učinkovite i protiv najnovije varijante omikrona, a dobra je takođe vijest da podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji ukazuju da je rizik od hospitalizacije nakon zaraze omikronom čak 40 do 45 odsto manji u odnosu na deltu.

SZO: Omikron se širi brže od delte, pogađa vakcinisane

​ŽENEVA - Soj omikron virusa korona širi se brže od delta varijante i izaziva infekcije kod ljudi koji su već vakcinisani ili su se oporavili od bolesti kovida, rekao je danas šef Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Doktorica koja je izolovala omikron: Sudar delte i ovog soja bio bi katastrofa

Omikron soj virusa korona koji se pojavio krajem novembra u Južnoafričkoj Republici do sada je registrovan u skoro 80 zemalja svijeta.

Džonson: Prvi pokazatelji da je omrikon zarazniji od delte

LONDON - Prve indikacije ukazuju da je omikron soj virusa korona zarazniji od delta soja, rekao je danas britanski premijer Boris Džonson na sjednici Vlade o epidemiološkoj situaciji.

Britanski stručnjaci: Nije smak svijeta, delta nas brine više od omikrona

Šef engleskog javnog zdravstva Chris Whitty kazao je za Telegraph da delta varijanta izaziva veću zabrinutost za Ujedinjeno Kraljevstvo nego nova varijanta omikron.

Kovačević: Delta soj, pored mladih, najviše ugrožava trudnice

BANJALUKA - Načelnik Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Peđa Kovačević rekao je, gostujući u Јutarnjem programu, da je povećan priliv mlađih osoba oboljelih od virusa korona na ovu Kliniku.

Naučnici: Delta soj napravio katastrofalnu grešku pri mutiranju

Pandemija virusa korona u Japanu je doživjela neočekivani obrt, a njihovi naučnici tvrde da je delta varijanta samu sebe istrijebila katastrofalnom greškom pri mutiranju.

Automobil u Delta planetu namjerno zapaljen, pogledajte snimak

BANJALUKA - U garaži tržnog centra "Delta planet" u Banjaluci izbio je požar na putničkom automobilu koji je ugašen i u kojem nije bilo povrijeđenih.

Detalji požara u "Delti": Izgorio rendž rover u vlasništvu osobe iz Banjaluke

BANJALUKA - U popodnevnim časovima došlo je do požara na vozilu marke rendž rover u podzemnoj garaži "Delte" u vlasništvu osobe B.V. iz Banjaluke.

Gorio automobil u garaži šoping-centra "Delta" u Banjaluci

BANJALUKA - U garaži šoping centra "Delta Planet" u Banjaluci izbio je požar automobila.

U Norveškoj otkrivena nova varijanta delta soja

OSLO - Nova varijanta delta soja virusa korona za koju se vjeruje da je zaraznija od drugih registrovana je u Norveškoj, javila je mreža NRK pozivajući se na Norveški institut za javno zdravlje.

Kon: Delta plus tek 10 odsto zarazniji, samo vakcina rešenje

BEOGRAD - Delta plus soj, već mjesecima prisutan u Evropi, potvrđen je i u Hrvatskoj, pa se može očekivati da stigne i u Srbiju, a epidemiolog Predrag Kon kaže da je ta podvarijanta virusa korona tek desetak odsto zaraznija od delta soja, ali i da bi svakako mutacije virusa i njegovo širenje bile sporije uz veću vakcinisanost.

"Varijanta pod istragom" mogla bi biti još prenosivija od delte

LONDON - Agencija za zdravstvenu bezbjednost Velike Britanije saopštila je danas da je označila podvrstu delta soja virusa korona nazvanu AY.4.2 kao "varijantu pod istragom", rekavši da postoje dokazi da bi mogla biti prenosivija od delte.

Najčitanije