Delta soj

Svjetska banka: Delta soj usporava privredni oporavak

VAŠINGTON - Oporavak istočnoazijskog i pacifičkog regiona usporen je širenjem delta varijante virusa korona, što vjerovatno usporava ekonomski rast i povećava nejednakost u regionu, saopštila je Svjetska banka.

SZO: Delta soj zamijenio ostala tri zabrinjavajuća soja

Zabrinjavajuća varijanta delta, prisutna u 185 zemalja, zamijenila je ostale tri zabrinjavajuće varijante koronavirusa - alfu, betu i gamu, koje sada predstavljaju manje od jedan posto slučajeva, navodi Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Virusolog: Delta soj ima 90 odsto zaraženih, potrebna revizija mjera

Delta soj izolovan je u 90 odsto uzoraka koji su u Srbiji uzeti od pacijenata sa simptomima virusa korona, rekla je danas virusolog Tanja Jovanović.

Zeljković: Zasad nema delta soja u RS, vrše se pripreme za moguće pogoršanje

BANJALUKA - U Republici Srpskoj do sada nije izdvojen novi delta soj virusa korona, ali se vrše pripreme za eventualno pogoršanje epidemiološke situacije, rekao je danas Srni direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

SZO traži 11,5 milijardi dolara za borbu protiv delta soja

BRISEL - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) traži 11,5 milijardi dolara hitnih sredstava za borbu protiv zaraznijeg delta soja korona virusa, prema nacrtu izvještaja u koji je Rojters imao uvid.

Đaković-Dević: Delta soj zasad nije izolovan u RS, pitanje je vremena

SARAJEVO - U Republici Srpskoj za sada nije sekvencionisan nijedan slučaj delta ili lambda soja virusa korona, ali se to očekuje s obzirom na situaciju u Evropi i zemljama u okruženju, izjavila je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Republike Srpske Jelena Đaković-Dević.

BBC: Gnjev u Australiji, pola države zatvoreno

KANBERA - Više od 13 miliona Australijanaca, odnosno, oko polovina populacije, nalazi se u lokdaunu nakon najnovijih restriktivnih mjera uvedenih da se suzbije širenje delta soja virusa korona, pa su ove mjere izazvale gnjev kod stanovništva, javlja BBC.

Grčka pravoslavna crkva sastavila pismo na temu vakcinacije

ATINA - Sinod Grčke pravoslavne crkve (GPC) sastavio je cirkularno pismo sa 12 pitanja i odgovora na temu vakcinisanja protiv kovida 19, koji će biti pročitan vjernicima u crkvama širom zemlje.

Svjetske berze na nizbrdici

Akcije na azijskim tržištima kapitala, ali i u drugim dijelovima svijeta, posrnule su danas, spustivši se na jednonedjeljni minimum, dok je na valutnim berzama japanski jen, tradicionalno siguno utočište investitora, skočio prema dolaru usljed pojačanog straha od širenja delta varijante kovida i rastuće inflacije.

Više od 50.000 zaraženih pred ukidanje restrikcija u Britaniji

LONDON - Velika Britanija zabilježila je danas više od 50.000 novih slučajeva virusa korona u jednom danu, prvi put poslije šest mjeseci, dok je glavni medicinski savjetnik britanske vlade upozorio je da bi broj ljudi hospitalizovanih sa kovid-19 mogao dostići prilično zastrašujući nivo u roku od nekoliko nedjelja.

Najčitanije