Demobilisani Borci

Zakon od demobilisanim borcima u FBiH stupio na snagu

SARAJEVO - Zakon o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica koji je u julu usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, stupio je danas na snagu.

Vlada FBiH prihvatila izvještaj o novom zakonu o borcima

SARAJEVO - Na današnjoj hitnoj sjednici Vlada Federacije BiH je prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

Prihvaćen Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatili su Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica. Predlagač tog teksta je Klub poslanika DF-GS, koji ga je u parlamentranu proceduru uputio po skraćenom postupku, ali kako za takvu proceduru nije bilo dovoljno ukupnih glasova na početku sjednice, zakon je proceduralno vraćen u redovni postupak, u formu nacrta.

Demobilisani borci najavili proteste na predizbornim skupovima

SARAJEVO - Demobilisani borci koji se nalaze ispred Parlamenta FBiH danas su poručili da ne odustaju od svjih zahtjeva.

Bivši borci sat vremena blokirali GP Bijača

SARAJEVO - U večernjim satima u srijedu odblokiran je granični prelaz Bijača, javila je reporterka N1.

Uhapšen muškarac zbog prijetnje novinarima portala "Klix.ba"

Muškarac koji je prije dvanaest dana uputio telefonsku prijetnju redakciji portala "Klix.ba" danas je uhapšen u Sarajevu.

Parodi: Zakon o borcima ugrozio bi finansijsku stabilnost FBiH

SARAJEVO - Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi izjavio je da bi usvajanje zakona o borcima i njihovim porodicama u ovakvom obliku u kakvom se trenutno nalazi u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) ugrozilo finansijsku stabilnost ovog entiteta.

Deblokiran granični prelaz Bijača

SARJEVO - Članovi Udruženja "Zaboravljeni branioci" deblokirali su međunarodni granični prelaz Bijača, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Potukli se bivši borci i građani

SARAJEVO - Demobilisani borci iz Federacije BiH danas su, u 13 sati, opet na sat vremena blokirali sve najznačajnije putne komunikacije u ovom entitetu, a tom prilikom došlo je do incidenta na graničnom prelazu Bijača između njih i građana.

Bivši borac pokušao da se zapali na petlji Šićki Brod

TUZLA - S obzirom na to da još uvijek nisu sazvane sjednice oba doma Parlamenta FBiH, bivši borci Armije RBiH i HVO su blokirali petlju Šićki Brod u Tuzli.

Najčitanije