Demonstracije

Rebić: Povrijeđeno 118 policajca, procesuirane 153 osobe

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povrijeđeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

Taksisti koji se zaletio u policijski kordon određen pritvor

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas na prijedlog tužilaštva pritvor do 30 dana taksisti S.S. koji se u srijedu uveče vozilom zaletio u kordon policije na uglu Bulevera kralja Aleksandra i Takovske ulice.

Stefanović: Pokušaj da se nasiljem preuzme vlast

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, na vanrednoj konferenciji za novinare, da su protesti u Srbiji ogoljeno nasilje, te da je njihov cilj da se nasilnim putem preuzme vlast u zemlji.

Kamenicama, bakljama i lopatama na policiju, odgovoreno suzavcima

BEOGRAD - Velika grupa demonstranata nalazi se u Bulevaru kralja Aleksandra, gdje su zapalili kontejnere, a nasuprot njima stoji kordon policije.

Veliki sukobi policije i demonstranata u Londonu

LONDON - Sukobi i tuča izbili su između različitih grupa i policije kod stanice Voterlu u Londonu, rekli su očevici.

Protest u Hong Kongu povodom godišnjice sukoba sa policijom

HONGKONG - Hiljade ljudi širom Hong Konga pjevalo je danas protestne pjesme i marširalo kako bi obilježili godišnjicu sukoba sa policijom.

U Indiji više od 150.000 zaraženih korona virusom

NJU DELHI - Broj slučajeva korona virusa u Indiji premašio je 150.000 pošto je danas samo u jednom danu zaraženo više od 6.000 ljudi.

Protesti u Hong Kongu, policija upotrijebila biber sprej

HONGKONG - Policija Hong Konga upotrijebila je danas biber sprej kako bi rastjerala demonstrante u centru grada koji protestuju protiv plana Pekinga da uvede nove zakone o bezbjednosti, javlja Rojters.

Protesti u Hong Kongu: Policija suzavcem na demonstrante

HONG KONG - Policija Hong Konga upotrijebila je suzavac protiv antivladinih demonstranata nakon što ih se više hiljada okupilo na ulicama protestujući zbog plana Pekinga da direktno nametne zakone o nacionalnoj bezbjednosti u ovom gradu.

U Berlinu uhapšeno 60 demonstranata protiv mjera

BERLIN - Berlinska policija uhapsila je danas oko 60 učesnika demonstranacija protiv ograničenja zbog pandemije virusa korona, javio je njemački list "Tagesspiegel".

Najčitanije