Demonstranti

Sukob policije i demonstranata u Berlinu

BERLIN - Policija se danas sukobila sa demonstrantima u Berlinu, pokušavajući da rastjera skup protiv mjera blokade uvedenih zbog virusa korona dok parlament razmatra zakon o većim ovlaštenjima Vlade u okviru borbe protiv trećeg talasa pandemije.

Policija u Mjanmaru otvorila vatru na demonstrante

Mjanmarska policija otvorila je vatru na demonstrante i upotrijebila suzavac kako bi prekinula proteste u Mandaleju zbog vojnog puča u Mjanmaru, javili su lokalni mediji.

Jermenska opozicija najavila veliki štrajk 22. decembra

JEREVAN - Jermenska opozicija je danas pozvala istomišljenjike na veliki nacionalni štrajk 22. decembra, kako bi iznudili ostavku premijera Nikola Pašinjana, koga optužuju da je vodio lošu politiku prilikom sklapanja mirovnog sporazuma o Nagorno-Karabahu.

Demonstranti pokušali upasti u sjedište Vlade Jermenije

JEREVAN - Nekoliko demonstranata koji pozivaju na ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana pokušalo je da uđe u sjedište jermenske Vlade u Jerevanu.

Rebić: Povrijeđeno 118 policajca, procesuirane 153 osobe

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povrijeđeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.

Sukob policije i demonstranata u Londonu

LONDON - Britanska policija sukobila se danas sa demonstrantima u centru Londona, piše "Dejli ekspres".

Tramp demonstrante nazvao razbojnicima, prijeti vojskom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp danas je na svom Twitter nalogu nazvao demonstrante u Mineapolisu "razbojnicima" navodeći da "kada počne pljačka, počinje i pucnjava".

Makron evakuisan iz pozorišta

PARIZ - Snage sigurnosti Francuske evakuisale su predsjednika zemlje Emanuela Makrona iz teatra "Les Bouffes du Nord" u Parizu zbog napada antivladinih demonstranata.

Novi sukobi demonstranata i policije u Hong Kongu

HONG KONG - Policija u Hongkongu danas je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala demonstrante dok su bili u protestnoj šetnji ulicama Hongkonga.

Portoriko: Demonstranti opkolili guvernera u rezidenciji

SAN HUAN - Guverner Portorika Rikardo Roselo nalazi se pod opsadom u španskoj kolonijalnoj tvrđavi u San Huanu, koja služi kao njegova rezidencija.

Najčitanije