Demonstranti

Makron evakuisan iz pozorišta

PARIZ - Snage sigurnosti Francuske evakuisale su predsjednika zemlje Emanuela Makrona iz teatra "Les Bouffes du Nord" u Parizu zbog napada antivladinih demonstranata.

Novi sukobi demonstranata i policije u Hong Kongu

HONG KONG - Policija u Hongkongu danas je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala demonstrante dok su bili u protestnoj šetnji ulicama Hongkonga.

Portoriko: Demonstranti opkolili guvernera u rezidenciji

SAN HUAN - Guverner Portorika Rikardo Roselo nalazi se pod opsadom u španskoj kolonijalnoj tvrđavi u San Huanu, koja služi kao njegova rezidencija.

Demonstranti pokušali da uđu u parlament, koristili i dimne bombe

​TIRANA - Opozicioni demonstranti u Albaniji pokušali su danas da se silom probiju u zgradu parlamenta u Tirani, dok zahtijevaju ostavku Vlade i prijevremene izbore.

Ukinute zatvorske kazne demonstrantima zbog upada u RTS

BEOGRAD - Prekršajni apelacioni sud ukinuo je zatvorske kazne petorici koji su u nedjelju osuđeni za prekršaje u vezi sa upadom u zgradu RTS-a i oni će biti pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli.

Vučić: Abolicija za prekršajno kažnjene, za nasilnike ne

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsjedništva Srbije, saznaje Tanjug u kabinetu predsjednika Republike.

Šta je Vučić rekao demonstrantima na izlazu iz Predsjedništva?

BEOGRAD - "Sve najbolje vam želim, živela Srbija, ali ne lopovska i fašistička", dobacio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povećoj grupi demonstranata na koje je naišao u nedjelju, na izlasku iz Predsjedništva, na glavnom ulazu zgrade, prenosi "Tanjug".

Vučić: Od danas neće biti nekažnjenog nasilja

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi protesta u Beogradu, da je možda napravljena greška što je mislio da ima posla sa racionalnim ljudima pa nije poslata policija u RTS, ali i da je narod u nedjelju mogao sve da vidi.

Rebić: U napadu demonstranata povređeno više policajaca

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je u napadima nasilnih demonstranata u toku subote i nedjelje povrijeđeno više policajaca koji su pokušavali da "obezbijede stabilan javni red i mir za sve građane".

Protest završen, demonstranti zahtijevaju da se uhapšeni puste do sutra u 15 sati

BEOGRAD - Protest dijela opozicije u Bulevaru despota Stefana završen je oko 18 sati, obraćanjem lidera Dveri Boška Obradovića.

Najčitanije