Denis Zvizdić

Plenković: Zvizdić zna da je jedan narod izabrao drugom člana Predsjedništva

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, nakon sastanka Azija-Evropa u Briselu, komentarisao predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denisa Zvizdića, koji je kritikovao njegove izjave tokom protekla dva dana u evropskim institucijama te kazao da je "primjetan pokušaj uspostave patronističkog ponašanja spram Bosne i Hercegovine".

Bevanda: Zvizdić neistinama demantuje Plenkovića

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u povodu posljednjih medijskih istupa i reagovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića.

Zvizdić Plenkoviću: Počni BiH posmatrati kao suverenu državu

SARAJEVO - Prateći posljednje istupe premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u institucijama Evropske unije, kao i prilikom njegovih bilateralnih susreta, primjetan je pokušaj uspostave patronističkog ponašanja spram Bosne i Hercegovine, naveo je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić: BiH će se posvetiti suzbijanju terorizma

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je danas tokom sastanka sa američkim ambasadorom za borbu protiv terorizma Nejtanom Sejlsom u Sarajevu da će BiH u narednom periodu vrijedno i konzistentno raditi na suzbijanju terorizma.

Zvizdić: U interesu svih je brzo formiranje stabilnih programskih koalicija

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjetu ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je večeras u dnevniku TV1 da je interesu svih građana i naroda u BiH brzo formiranje stabilnih programskih koalicija koje će raditi za dobrobit države i građana.

Zvizdić u Maroku: Treba se pojačati ekonomska saradnja dvije zemlje

RABAT - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić stigao je u zvaničnu pojetu Kraljevini Maroko, gdje ga je uz najviše počasti dočekao predsjednik Vlade Sadedine El Otmani.

Zvizdić: Srbija neće odlučivati o granicama BiH, niti su Srbija i RS jedno

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da posljednja "populistička" izjava Milorada Dodika da će, "kada je riječ o pitanju granice između Srbije i BiH, biti onako kako Srbija kaže" predstavlja novi beskrupulozni nasrtaj na suverenitet BiH, ciljano urušavanje dobrosusjedskih odnosa i namjernu provokaciju koja nema uporište u stvarnim činjenicama.

Zvizdić: Priča o promjeni granica opasna

SARAJEVO - Svaka priča o pomijeranju granica, promjeni granica, razmjeni teritorija i o crtanju novih granica na bazi etničkih kriterijuma je vrlo štetna i za prostor zapadnog Balkana, a kako neposredno iskustvo iz prošlosti pokazuje - i vrlo opasna, izjavio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Dodik: Zvizdić brani uvođenje unitarizma

DERVENTA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću, koji, kako je rekao, brani uvođenje unitarizma u BiH, da nauči jednostavnu definiciju da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su "procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija".

Najčitanije