Denis Zvizdić

Zvizdić: Pružili smo ruku Hrvatskoj, sad čekamo odgovor

SARAJEVO - Danas nismo razgovarali o Pelješkom mostu. Nije bila prilika niti sastav da se danas razgovara o Pelješkom mostu, kazao je za N1 predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nakon održanog sastanka sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Zvizdić: Šaljemo pozitivan signal ka EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić je, gostujući na televiziji N1, kazao da je danas s entitetskim premijerima i ministrima finansija, kao članovima Kolegija za evropske integracije, imao konsultativni sastanak koji je rezultovao dogovorom i zajedničkim prijedlogom odgovora na sedam preostalih pitanja iz Upitnika Evropske komisije za BiH.

Počeo sastanak o utvrđivanju odgovora na preostala pitanja iz Upitnika EK

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu je počeo sastanak predsjednika Vlade RS Željke Cvijanović, premijera FBiH Fadila Novalića i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića o utvrđivanju prijedloga teksta odgovora na preostalih sedam pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Plan rada Zvizdićevog kabineta dočekan na nož

SARAJEVO - Plan rada Vijeća ministara BiH za ovu godinu uz korekciju, koji je juče prihvaćen na sjednici, dočekan je na nož od poslanika Predstavničkog doma BiH.

Zvizdić i Kormak: Razvojne šanse u usvajanju Zakona o akcizama

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i američki ambasador u BiH Morin Kormak saglasili su da su razvojne šanse koje će doprinijeti poboljšanju života građana BiH u finaliziranju odgovora na Upitnik Evropske komisije, novim investicijama i usvajanju seta zakona o akcizama.

Zvizdić: Ovaj saziv Savjeta ministara ostaje do kraja mandata

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjet ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Stranka demokratske akcije - SDA) kazao je danas u Sarajevu da će ovaj saziv Savjeta ministara ostati do kraja mandata.

Zvizdić: Ova godina donijela je napredak BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo jer su pozitivni trendovi u oblasti evropskih integracija i oporavka i rasta ekonomije BiH, koji su zabilježeni u 2015. i 2016., nastavljeni i u 2017. godini.

Zvizdić: Nema dezintegracije BiH ni promjene granica na Zapadnom Balkanu

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da neće doći do dezintegracije BiH, kao ni do promjena granica na zapadnom Balkanu.

Zvizdić: Ne treba odbaciti ideju 'Dejtona 2'

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH ističe da je ova godina koja je na izmaku bila "prilično uspješna" iako je, kako je rekao predizborna godina.

Zvizdić: Prijem u EU zavisiće od stvarne političke posvećenosti evropskom putu

SARAJEVO - Prijem Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju zavisiće od nivoa stvarne političke posvećenosti evropskom putu BiH i konkretne provedbe političkih, ekonomskih i legislativnih reformi, izjavio je za portal Slobodna Bosna predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić

Reklame

Najčitanije