Denis Zvizdić

Zvizdić: Predstavnici Srpske da se uozbilje i ne blokiraju rad institucija

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, je povodom najave predstavnika RS o blokadi institucija na državnom nivou, pozvao predstavnike Srpske da se uozbilje i da ne blokiraju rad institucija što će, prema njegovom mišljenju, nanijeti veliku štetu.

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Čović i Zvizdić na samitu u Briselu: U Fokusu kandidatski status BiH u EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović učestvovali su danas u Briselu na Samitu predsjednika Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata zemalja zapadnog Balkana, na kojem je usvojena deklaracija kojom je još jednom potvrđena nesumnjiva EU perspektiva tih zemalja.

Zvizdić: Novom Savjetu ministara dati punu podršku u realizaciji projekata

SARAJEVO - Novom sazivu Savjeta ministara treba dati punu podršku u realizaciji projekata koji mogu dovesti do jačanja unutrašnje reintegracije, dugoročne političke i socijalne stabilnosti, ekonomskog rasta i razvoja i vladavine zakona, izjavio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić: Imenovanje Savjeta ministara 23. ili 30. decembra

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog Doma BiH, kazao je novinarima nakon zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH da očekuje da imenovanje novog saziva Vijeća ministara bude 23. ili 30. decembra.

Zvizdić: BiH je spremna za povratak prve grupe sa stranih ratišta

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da je BiH spremna za povratak prve grupe državljana BiH sa stranih ratišta.

Zvidić: Dokument koji ide u NATO značiće aktivaciju MAP-a

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavjaući Predstavničkog doma BiH, kazao je danas novinarima da će sjednica ovog doma, na kojoj će biti potvrđen mandatar Vijeća ministara BiH, biti u prvoj sedmici decembra.

Zvizdić zakazao u srijedu hitnu sjednicu Predstavničkog doma

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić zakazao je hitnu sjednicu ovog doma za srijedu.

Zvizdić: Stranke da provjere diplome osoba koje kandiduju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić čestitao je danas pravosudnim i policijskim institucijama, posebno pripadnicima SIPA, za izvanrednu akciji koju posljednjih dana sprovode u borbi protiv nelegalnih obrazovnih institucija koje su dodijelile hiljade falsifikovanih diploma.

Zvizdić: BiH nema konačan stav u vezi "malog Šengena"

OHRID - Bosna i Hercegovina nema konsenzus ili definitavan stav u vezi sa inicijativom za "mali Šengen", iako je načelno opredijeljena za jačanje regionalne saradnje, izjavio je danas na Ohridu predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i rekao da primaran fokus BiH ostaju evropske integracije.

Najčitanije