Denis Zvizdić

"Zvizdićeva inicijativa neustavna i bez pravnog osnova"

SARAJEVO - Za Republiku Srpsku je neprihvatljiva inicijativa Denisa Zvizdića (SDA), koju je na sjednici u ponedjeljak većinom glasova usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a kojom se Vijeće ministara BiH zadužuje da u roku od 30 dana od usvajanja ove incijative pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Denis Zvizdić uzburkao duhove: Resetovanje ili SDA puca

SARAJEVO - Unutar SDA su ogromne podjele i postoji velika mogućnost da iz najjače bošnjačke stranke crveni karton dobiju još neki kadrovi koji su dosada imali veliku podršku i bitne funkcije u vlasti.

Zvizdić: Dodik svojim izjavama šteti Vučiću

SARAJEVO – Zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je za FTV da retorika srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu predstavlja već viđenu neproduktivnu predizbornu priču s ciljem dizanja međunacionalnih tenzija u BiH.

Zvizdić: Unitarna BiH "kukavičije jaje"

SARAJEVO - Denis Zvizdić (SDA), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH kazao je danas da je unitarna BiH "kukavičije jaje" koje se pokušava podmetnuti Bošnjacima.

Zvizdić: Siguran sam da će sredstva vrlo brzo biti operativna

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izrazio je uvjerenje da će sredstava instrumenta za brzo finansiranje od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) uskoro biti operativna, te da će nedoumice biti riješene.

Šta predstavnici stranaka misle o Zvizdićevoj inicijativi?

SARAJEVO - Klub SNSD-a u Predstavničkom domu BiH svoj stav na prijedlog Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, da se plaćanje PDV-a pomjeri s 10. u mjesecu na 31. daće nakon sutrašnje sjednice Vijeća ministara BiH, a naši sagovornici kažu da su prije svega potrebne konkretne analize.

Zvizdić i Čović uputili apel evropskim čelnicima

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović uputili su danas predsjedniku Evropskog parlamenta Davidu Sasoliju i predsjedniku Evropske komisije Ursuli fon der Lejen apel za pomoć regionu zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije virusa korona.

Zvizdić: Pratićemo preporuke kriznih štabova

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, kazao je danas da će sutra početi sa tematskom sjednicom o pravosuđu.

Zvizdić: Predstavnici Srpske da se uozbilje i ne blokiraju rad institucija

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, je povodom najave predstavnika RS o blokadi institucija na državnom nivou, pozvao predstavnike Srpske da se uozbilje i da ne blokiraju rad institucija što će, prema njegovom mišljenju, nanijeti veliku štetu.

Zvizdić i Čović u Briselu: Evropski put nema alternativu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Doma naroda Dragan Čović poručili su na sastanku Radne grupe Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta za zapadni Balkan da evropske integracije i regionalna stabilnost nemaju alternativu.

Najčitanije