Denis Zvizdić

Zvizdić danas sjeda na čelo parlamenta

BANJALUKA, SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, danas bi trebalo da preuzme i funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, što je jedinstvena situacija u demokratskom svijetu da jedna te ista osoba obavlja funkciju čelnika izvršne i zakonodavne vlasti, ali može se očekivati da on na čelu dvije institucije neće biti dugo pošto je juče dogovoreno formiranje novog Savjeta ministara.

Zvizdić na čelu i izvršne i zakonodavne vlasti

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, 6. avgusta preuzeće od Borjane Krišto iz HDZ-a predsjedavanje Predstavničkim domom parlamenta BiH, što je nezabilježeno u modernim demokratskim zemljama, s obzirom na to da će jedan čovjek biti na čelu izvršne i zakonodavne vlasti, a što, prema mišljenju stručnjaka, ruši temeljni princip podjele vlasti.

Zvizdić: Ne odustajem od funkcije predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da će nastaviti da obavlja tu funkciju iako će početkom avgusta preuzeti i dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić pisao Fon de Lejen: Zemlje Zapadnog Balkana očekuju integraciju u EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u čestitki Ursuli fon der Lejen, povodom izbora za predsjednicu Evropske komisije (EK) napisao je kako zemlje na prostoru Zapadnog Balkana očekuju da će jedan od važnih ciljeva i dalje biti integracija regiona u Evropsku uniju (EU).

Špirić: Zvizdić želi da na kredit uvede BiH u EU

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić smatra da se predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izmorio do te mjere da ne zna ni zvanične podatke institucija na čijem je čelu u vezi sa brojem osoba koje su platu primile iz budžeta institucija BiH.

Zvizdić: BiH dobila 96,8 miliona evra grant sredstava za izgradnju autoputa

POZNAN – Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, učestvovao je danas na Samitu premijera Zapadnog Balkana (WB6+EU8) u poljskom gradu Poznanu.

Zvizdićev kabinet hoće vojsku na granici

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu zadužilo je Marinu Pendeš, ministricu odbrane BiH, da Predsjedništvu BiH uputi Odluku o angažovanju inžinjerskih jedinica za sprečavanje ilegalnog prelaska granice BiH.

Zvizdić: Neće doći do prekida finansiranja institucija

SARAJEVO – Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas da neće doći do prekida budžetskog finansiranja na nivou BiH.

Zvizdić: Mišljenje EK važno za dalji evropski put BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da Mišljenje Evropske komisije predstavlja važan korak u procesu evropskih integracija BiH, kao i da će očekivani kandidatski status biti najbolja poruka i podrška za sprovođenje daljih reformi i implementaciju preporuka iz Mišljenja.

Zvizdić: Građani ne smiju ispaštati zbog lošeg planiranja rekonstrukcija tunela

SARAJEVO - Poslije lošeg iskustva koje imamo s tunelom Vranduk ne smije se dogoditi da i rekonstrukcija tunela Crnaja na dionici M-17 počne bez alternativnog pravca, poručio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Najčitanije