Denis Zvizdić

Zvizdić: Na djelu je "rušenje pravnog poretka", a ne "prenos nadležnosti"

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je pogrešno u javnom diskursu koristiti termin "vraćanje prenesenih nadležnosti".

Špirić: Izetbegović i Zvizdić šalju pisma u lično ime i zloupotrebljavaju institucije

SARAJEVO - Pismo, koje su bošnjački članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

Zvizdić: Šmit tražio da se obrati Predstavničkom domu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić potvrdio je da je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit predložio da se obrati Predstavničkom domu 28. ili 29. oktobra i da iznese svoje stavove i viđenje aktuelne političke situacije u BiH.

Sjednica Predstavničkog doma osuđena na propast

SARAJEVO, BANJALUKA - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, sazvao je sjednicu ovog doma za 20. septembar i već danas je jasno da poslanici iz Republike Srpske neće učestvovati u njenom radu i da će eventualno sve odluke koje budu donesene biti oborene u Domu naroda parlamenta BiH.

Zvizdić preuzima predsjedavanje Predstavničkim domom

SARAJEVO - Funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas preuzima Denis Zvizdić od Borjane Krišto, u okviru redovne rotacije.

Zvizdić: Bio sam kućni prijatelj sa Izetbegovićem, sada smo prijatelji

SARAJEVO - Denis Zvizdić, član Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH i sada već bivši član SDA, za N1 je govorio o razlozima svog izlaska iz stranke nakon skoro 30 godina.

Džaferović: Zvizdić napuštanjem SDA napravio grešku

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović smatra da je Denis Zvizdić, koji je danas i zvanično napustio tu stranku, napravio grešku, ali da njegov odlazak neće umanjiti vrijednost te partije.

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

SARAJEVO - Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.

Zvizdić u proceduru uputio Prijedlog izmjene Krivičnog zakona BiH

SARAJEVO – Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, saopštio je da je danas u parlamentarnu proceduru uputio Prijedlog izmjene Krivičnog zakona BiH.

Zvizdić pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozitivan je na virus korona, potvrđeno je Srni u kabinetu zamjenika predsjedavajućeg ovog doma.

"Zvizdićeva inicijativa neustavna i bez pravnog osnova"

SARAJEVO - Za Republiku Srpsku je neprihvatljiva inicijativa Denisa Zvizdića (SDA), koju je na sjednici u ponedjeljak većinom glasova usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a kojom se Vijeće ministara BiH zadužuje da u roku od 30 dana od usvajanja ove incijative pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o načinu korištenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom.

Denis Zvizdić uzburkao duhove: Resetovanje ili SDA puca

SARAJEVO - Unutar SDA su ogromne podjele i postoji velika mogućnost da iz najjače bošnjačke stranke crveni karton dobiju još neki kadrovi koji su dosada imali veliku podršku i bitne funkcije u vlasti.

Zvizdić: Dodik svojim izjavama šteti Vučiću

SARAJEVO – Zamjenik Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je za FTV da retorika srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu predstavlja već viđenu neproduktivnu predizbornu priču s ciljem dizanja međunacionalnih tenzija u BiH.

Zvizdić: Unitarna BiH "kukavičije jaje"

SARAJEVO - Denis Zvizdić (SDA), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH kazao je danas da je unitarna BiH "kukavičije jaje" koje se pokušava podmetnuti Bošnjacima.

Zvizdić: Siguran sam da će sredstva vrlo brzo biti operativna

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izrazio je uvjerenje da će sredstava instrumenta za brzo finansiranje od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) uskoro biti operativna, te da će nedoumice biti riješene.

Najčitanije