Denis Zvizdić

Zvizdić: BiH je spremna za povratak prve grupe sa stranih ratišta

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da je BiH spremna za povratak prve grupe državljana BiH sa stranih ratišta.

Zvidić: Dokument koji ide u NATO značiće aktivaciju MAP-a

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavjaući Predstavničkog doma BiH, kazao je danas novinarima da će sjednica ovog doma, na kojoj će biti potvrđen mandatar Vijeća ministara BiH, biti u prvoj sedmici decembra.

Zvizdić zakazao u srijedu hitnu sjednicu Predstavničkog doma

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić zakazao je hitnu sjednicu ovog doma za srijedu.

Zvizdić: Stranke da provjere diplome osoba koje kandiduju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić čestitao je danas pravosudnim i policijskim institucijama, posebno pripadnicima SIPA, za izvanrednu akciji koju posljednjih dana sprovode u borbi protiv nelegalnih obrazovnih institucija koje su dodijelile hiljade falsifikovanih diploma.

Zvizdić: BiH nema konačan stav u vezi "malog Šengena"

OHRID - Bosna i Hercegovina nema konsenzus ili definitavan stav u vezi sa inicijativom za "mali Šengen", iako je načelno opredijeljena za jačanje regionalne saradnje, izjavio je danas na Ohridu predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić i rekao da primaran fokus BiH ostaju evropske integracije.

Nastavljen sastanak o "malom Šengenu", priključio se i Zvizdić

OHRID - Sastanak o "malom Šengenu" nastavljen je danas u širem sastavu, pošto su se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka privrede Crne Gore Dragica Sekulić.

Zvizdić: BiH nije i neće biti prijetnja

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić tvrdi da "iz BiH na strana ratišta nije otišlo ni manje, ni više građana nego iz bilo koje zemlje zapadnog Balkana ili Evrope", te da zbog toga "BiH nije i neće biti bilo kakva prijetnja".

Sastanak lidera iz regiona u Ohridu: Dolazi i Zvizdić, čeka se na Markovića

BEOGRAD - U Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji, ovog vikenda ponovo će se sastati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, ali još nije poznato da li će se razgovorima o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala pridružiti i drugi lideri Zapadnog Balkana.

Članovi kolegija Predstavničkog doma sa šeficom misije OSCE

SARAJVO - Denis Zvizdić, predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, istakao je na sastanku sa šeficom Misije OSCE u BiH Ketlin Kavalek da nema nekih novih pomaka u otklanjanju blockade rada Parlamenta, ali da postoji nada da će kroz dijalog doći do približavanja stavova.

Zvizdić o sastanku Lajčaka sa Dodikom i Čovićem: Poslao lošu poruku prema BiH

SARAJEVO - Sastanak koji je organizovao bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak je potez koji neće doprinijeti napretku procesa formiranja vlasti, rekao je potpredsjednik SDA BiH Denis Zvizdić povodom sastanka Lajčaka sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Najčitanije