Denis Zvizdić

Zvizdić: Na djelu je "rušenje pravnog poretka", a ne "prenos nadležnosti"

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je pogrešno u javnom diskursu koristiti termin "vraćanje prenesenih nadležnosti".

Špirić: Izetbegović i Zvizdić šalju pisma u lično ime i zloupotrebljavaju institucije

SARAJEVO - Pismo, koje su bošnjački članovi kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović uputili na stotine adresa raznih predstavnika međunarodne zajednice, čist je dokaz da oni nemaju volje za unutrašnjim dijalogom i da zloupotrebljavaju institucije u nadi da će neko izvana donijeti rješenja u njihovu korist, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

Zvizdić: Šmit tražio da se obrati Predstavničkom domu

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić potvrdio je da je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit predložio da se obrati Predstavničkom domu 28. ili 29. oktobra i da iznese svoje stavove i viđenje aktuelne političke situacije u BiH.

Sjednica Predstavničkog doma osuđena na propast

SARAJEVO, BANJALUKA - Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, sazvao je sjednicu ovog doma za 20. septembar i već danas je jasno da poslanici iz Republike Srpske neće učestvovati u njenom radu i da će eventualno sve odluke koje budu donesene biti oborene u Domu naroda parlamenta BiH.

Zvizdić preuzima predsjedavanje Predstavničkim domom

SARAJEVO - Funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas preuzima Denis Zvizdić od Borjane Krišto, u okviru redovne rotacije.

Zvizdić: Bio sam kućni prijatelj sa Izetbegovićem, sada smo prijatelji

SARAJEVO - Denis Zvizdić, član Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH i sada već bivši član SDA, za N1 je govorio o razlozima svog izlaska iz stranke nakon skoro 30 godina.

Džaferović: Zvizdić napuštanjem SDA napravio grešku

SARAJEVO - Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović smatra da je Denis Zvizdić, koji je danas i zvanično napustio tu stranku, napravio grešku, ali da njegov odlazak neće umanjiti vrijednost te partije.

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

SARAJEVO - Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.

Zvizdić u proceduru uputio Prijedlog izmjene Krivičnog zakona BiH

SARAJEVO – Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, saopštio je da je danas u parlamentarnu proceduru uputio Prijedlog izmjene Krivičnog zakona BiH.

Zvizdić pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić pozitivan je na virus korona, potvrđeno je Srni u kabinetu zamjenika predsjedavajućeg ovog doma.

Najčitanije