Denis Zvizdić

Zvizdić: Izvještaj EK potvrdio da su političke opstrukcije usporile provođenje reformi

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić smatra da je privremeni izvještaj Evropske komisije o BiH potvrdio da je, u odnosu na prethodni period, postignut napredak ali i da je ponovo konstatovano da su, kako kaže, političke opstrukcije usporile provođenje neophodnih reformi.

Zvizdić odustaje od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva?

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je da je sve bliže odustajanju od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, odnosno da razmišlja da se njegove ime uopšte ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA.

Zvizdić: Nalazimo se nadomak dobijanja statusa kandidata

SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeće ministara BiH izjavio je danas da je ova institucija za tri godine svog mandata zabilježila pozitivne rezultate na ekonomskom i planu evro-atlantskih integracija te ocijenio da je ovo najuspješniji saziv do sada.

Zvizdić i Radev: U BiH vidljive značajne reforme

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara, Denis Zvizdić, i predsjednik Bugarske, Rumen Radev, razgovarali su danas u Sofiji o unapređenju bilateralnih odnosa i istakli da su politički odnosi BiH i Bugarske dobri i da nema otvorenih pitanja.

Zvizdić ne dolazi u Mostar

MOSTAR -Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, neće prisustvovati večeri u Mostaru na koju su pozvani regionalni lideri, a koju organizuje Dragan Čović, potvrđeno je za N1 iz Kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Zvizdić: Vaskrs daje nadu u obnovu i novi početak

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je pravoslavcima u Bosni i Hercegovini Vaskrs.

Zvizdić: Institucije BiH napreduju uprkos blokadama iz Srpske

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić smatra da sve institucije BiH, a posebno Predsjedništvo BiH i Savjet ministara ostvaruju stalni napredak, uprkos, kako kaže, kontinuiranim blokadama iz Republike Srpske.

Dodik: Zvizdić ne može da govori o prijemu BiH u NATO, to je samo muslimanski glas

ZRENJANIN - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Zrenjaninu da je zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića Turskoj da se založi za aktiviranje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO (MAP) izrečen samo u ime Bošnjaka u BiH, a da će Srpska uvijek poštovati princip vojne neutralnosti.

Zvizdić i Jildirim: Turska jedan od najznačajnijih partnera BiH

SARAJEVO - Republika Turska je jedan je od najznačajnijih iskrenih prijatelja Bosne i Hercegovine koja se nikada nije miješala u unutrašnja pitanja BiH, ali je uvijek odgovarala na pozive za međunarodnu podršku na putu BiH ka Evropskoj uniji i NATO savezu.

Jildirim svečano dočekan u Sarajevu

SARAJEVO - Svečanim dočekom ispred Zgrade institucija BiH počela je službena dvodnevna posjeta premijera Republike Turske Binalija Jildirima Bosni i Hercegovini.

Najčitanije