Depilacija

Kubura riješio da se depilira, snimak nasmijao sve

Glumac Aleksandar Srećković Kubura nasmijao je sve na mrežama kada je objavio novi video na kom se depilira.

Zašto se poslije brijanja pojavljuju crvene tačkice na tijelu

Dešava vam se nakon svake depilacije isto – pojave vam se crvene tačkice po dijelu tijela koji ste depilirale. One, osim što su prilično ružna pojava na samoj koži, znaju da peckaju i bole. Većina onih koji se briju, suočila se sa tačkicama koje izbiju nakon "skidanja" dlaka, ali malo je onih koji znaju zašto se one pojavljuju.

Trikovi da vam noge nakon brijanja izgledaju njegovano

Gotovo svaka žena zna onaj razočaravajući osjećaj kad kratko nakon brijanja osjeti da dlačice ponovno rastu, a na nogama se pojave crne tačkice. To što glatke noge ne ostaju duže vremena glatke krivac mogu biti i greške koje radite prilikom brijanja.

Efikasni načini za depilaciju kod kuće

Ako niste do sada same uklanjale neželjene dlačice, tu smo da vam otkrijemo beauty trikove pomoću kojih ćete postići efekat kao iz salona.

Bezbolna depilacija sastojcima iz kuhinje

Depilacija tijela je prava gnjavaža. Ovisno o metodi, depilacija često može biti i bolna i prouzrokovati razne probleme s kožom kao što su urasle dlačice.

Najbolji potezi ako se depilirate kod kuće

Depilacija je uvijek delikatan posao. Ako odaberete uklanjanje dlačica toplim voskom i to u kućnoj varijanti morate da obratite pažnju na nekoliko segmenata da biste izbjegli greške koje mogu da vam ošetet kožu.

Trebinjka izumila jestivu smjesu za depilaciju tijela

ZAGREB, TREBINJE - Inovatorka Mira Ćuk iz Trebinja osvojila je bronzu na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA za svoju jestivu smjesu za depilaciju tijela.

Napravite sami: Šećerna pasta za egipatsku depilaciju!

Egipatska depilacija svoju je popularnost među metodama uklanjanja dlačica stekla prije svega zahvaljujući blagom djelovanju koje ne izaziva iritaciju i upalne procese na koži.

Najčitanije