Deponija

Mještani sela Kijeva ne žele deponiju u svojoj blizini

SANSKI MOST- Mještani sela Kijevo, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, održali su sinoć mirni protestni skup ispred zgrade mjesne škole, te poručili kako neće dozvoliti izmještanje i izgradnju gradske deponije u blizini ovoga mjesta.

Tokom ljeta utrostručene količine smeća na deponijama u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Kapaciteti gradske deponije u Sanskom Mostu u potpunosti su popunjeni i trenutno najveći komunalni problem u ovome gradu je gdje odlagati smeće.

Proglašena vanredna situacija u Boru

BOR - Zbog požara na gradskoj deponiji, na dijelu teritorije grada Bora proglašena je vanredna situacija, odlučeno je danas na sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gori deponija u Novom Sadu, na terenu veliki broj vatrogasaca

NOVI SAD - Na deponiji u Novom Sadu izbio je požar nešto poslije 16 časova, javlja portal 021.rs.

Zastrašujući snimak iz Kovina, deponija ponovo gori

KOVIN - Noćas oko tri sata deponija u Kovinu ponovo se zapalila, a snimci požara uznemirili su građane.

Deponija u Nikšiću gori već 15 dana

NIKŠIĆ - Požar koji je na privremenoj deponiji Mislov do kod Nikšića izbio prije 15 dana još nije ugašen, pišu podgoričke "Vijesti".

Počela izgradnja zajedničke deponije u Živinicama

ŽIVINICE- Početak radova na izgradnji međuopćinske sanitarne deponije „Eko-Sep“ danas je ozvaničena u Živinicama, a projekat u vrijednosti od 15 miliona KM, koji će biti opremljen visokim standardima i zaštitnom opremom, omogućit će rješavanje problema smeća za općinu Banovići, Grad Živinice i općinu Kladanj.

Mještani ponovo blokirali deponiju "Uborak"

MOSTAR - Mještani okupljeni oko Građanske inicijative "Jer nas se tiče" jutros su u 6 sati blokirali deponiju ''Uborak'' kod Mostara.

Policija silom deblokirala deponiju Uborak, ima povrijeđenih

MOSTAR - Jake snage MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su uz primjenu sile rano jutros deblokirale deponiju Uborak pored Mostara. Deponiji je prošle sedmice istekla okolišna dozvola, a građani okolnih naselja je drže blokiranom od srijede.

Peti dan blokade deponije Uborak: Sve više smeća na ulicama Mostara

MOSTAR - Peti dan traje blokada odlagališta komunalnog otpada Uborak kod Mostara zbog čega komunalna poduzeća nemaju gdje odlagati smeće. Kontejneri su odavno već puni i sve je više smeća na mostarskim ulicama.

Najčitanije