Deportacija

Odbor: Deportacija Janjića objava rata SPC

PODGORICA - Crna Gora je u liku svojih zvaničnika, očigledno, odlučila da konkretizuje rat koji je objavila Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), a prva kolateralna žrtva treba da bude sveštenik Saša Janjić, koji je u Pljevljima proveo 20 godina života, saopšteno je iz lokalnog Odbora za odbranu svetinja, povodom rješenja prema kojem Janjić do petka, 26. juna, mora da napusti Crnu Goru.

Radončić: Deportovaćemo migrante, među njima ima i terorista spavača

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je na pres-konferenciji kako je u toku deportacija migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla jer su, s obzirom na to da kriju informacije o porijeklu, mnogi od njih teroristi spavači. Pakistan neće biti kooperativan, tvrdi Radončić i on će zatražiti da se njihov ambasador proglasi personom non grata.

Kinez "leti" iz Hrvatske: Pjevao ustaške pjesme

Deportaciju iz Hrvatske na tri mjeseca dobio je 44-godišnji Kinez Sze Yat Lung, poznat po tome što se predstavlja kao ustaša.

Pripadnici ISIL-a večeras slijeću u Sarajevo

SARAJEVO - Manja grupa državljana BiH koji su se borili na stranom ratištu pod zastavom terorističke organizacije Islamska država (ISIL) večeras će biti deportovani u BiH.

Odgođen povratak državljana BiH iz Sirije

SARAJEVO - Zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u Siriji, povratak grupe državljana BiH koji je planiran za sutra, odgođen je do daljeg, saopštilo je Ministarstvo bezbjednosti BiH.

Iz Švajcarske deportovana i Katarina Živković

Popularnu pjevačicu Radu Manojlović je prošle sedmice policija deportovala iz Švajcarske, a isti peh se dogodio i njenoj koleginici Katarini Živković.

"Glas Amerike": Kreće masovna deportacija migranata iz zemlje

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp naredio je nadležnim službama da sprovedu masovnu deportaciju migranata kojima je naloženo da napuste zemlju, prenose američki mediji i najavljuju da bi ta akcija trebalo da počne sutra, prenosi "Glas Amerike".

Berlin može da deportuje izbjeglice u druge članice EU

LUKSEMBURG - Evropski sud pravde saopštio je danas da Njemačka može da deportuje tražioce azila u druge članice EU, ističući da loši uslovi života u tim zemljama nisu razlog za obustavu deportacija.

Njemačka će deportovati 3.500 državljana BiH

BANJALUKA - Njemačka će deportovati 3.500 državljana BiH koji u toj zemlji borave nelegalno, a iz Italije će iz istog razloga biti vraćeni Romi čiji broj još nije poznat.

SAD deportuju muškarca osumnjičenog za zločin u Srebrenici

OHAJO - Muškarac iz Ohaja, optužen da je bio pripadnik paravojne policije koja je 1995. učestvovala u zločinu u Srebrenici, biće deportovan iz SAD-a prema sporazumu o priznanju krivice u četvrtak na američkome Saveznom sudu.

Najčitanije