Derviš i smrt

Željko Erkić o predstavi u NP RS: "Derviš i smrt" naš najveći adut

Glumca Željka Erkića publika Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) uskoro će imati priliku da gleda u ulozi Hasana, prijatelja Ahmeda Nurudina, glavnog protagoniste kultnog romana Meše Selimovića "Derviš i smrt".

Odložena prodaja ulaznica za predstavu Derviš i smrt

Prodaja ulaznica za premijeru predstave Derviš i smrt odložena je do 17. avgusta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Glumac Zlatan Vidović: Ovo je doba neizvjesnosti i protivrječnosti

Zlatan Vidović glumac je Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) koji je ulogom Ahmeda Nurudina u predstavi "Derviš i smrt" potvrdio da je na vrhuncu glumačke karijere. Književni klasik Meše Selimovića u režiji Dejana Projkovskog na Velikoj sceni NP RS doživio je tri pretpremijere.

Đorđević: "Derviš i smrt" nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Pozorišna predstava "Derviš i smrt", čija je premijera zakazana za 2. septembar na ljetnoj sceni tvrđave Kastel, biće za publiku događaj kakav još nije vidjela u Banjaluci, jer kombinacija jakih životnih poruka i niza inovativnih scenskih efekata, neće nikoga ostaviti ravnodušnim, rekao je za Srnu Vladimir Đorđević, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Autentični i univerzalni Meša na daskama NP RS

BANJALUKA - Nakon zakazale sezone, kojoj je u jednu ruku pandemija virusa korona došla kao alibi, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) trijumfalno su se vratili na Veliku scenu matične kuće komadom "Derviš i smrt" i spasili šta se spasiti može.

U martu premijera predstave "Derviš i smrt"

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske priprema novu predstavu "Derviš i smrt" koju je po romanu Meše Selimovića režirao Dejan Projkovski, a premijera se očekuje u drugoj polovini marta.

"Derviš i smrt" 10 godina na sceni Narodnog pozorišta

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta 28. decembra biće obilježena jedna decenija od premijere predstave "Derviš i smrt", prema istoimenom romanu Meše Selimovića, po dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, u adaptaciji i režiji Egona Savina.

Najčitanije